Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Docking station...

Vizitator

Postări Recomandate

Mi-am adus aminte.................. am inceput sa lucrez la o trasnaie, in prima faza realizata pentru un proiect universitar.

Imi pare rau ca n-am mai multe poze, obiectul este undeva in UAUIM, si deocamdata nu pot pune mai mult.

O mica descriere;

Este un prim prototip docking station pentru tablete. Are integrate 5 difuzoare: 2 inalte, 2 midbass, 1 subwoofer, amplificator 2.1 integrat, intrare, iluminat de ambient, etc. Obiectul este absolut functional. Dimensiunile aproximative, 350 A x 400 L x ~200 H

Sper sa va placa. Varianta finala, vreodata........................................

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

3

• tomalex

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut,

Interesanta ideea si am si cateva intrebari pe care nu le adresez cu rautate ci din pura curiozitate, sper sa nu fie cu suparare...

Difuzorul de subwoofer este montat in alta incinta? Daca nu, cum are loc in ceea ce vedem in poza si sa mai redea si frecvente joase?

Altfel au nu vad decat inaltele in cele 2 poze, din nou intreb: midbasii und vin? Sau mai e mult de lucrat pana la varianta finala?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alex

Link spre comentariu

Poza e facuta prost. Incinta sta pe niste spike-uri, ridicata de fata. Sub ea, sunt 2 difuzoare ovale si unul rotund. am eviscerat un sistem audio 2.1. Cutia e facuta din suprapunerea a 3 placi, prelucrate in asemenea maniera la cnc, incat la suprapunere formeaza 3 incinte bass-reflex. stanga-dreapta cate una, si central cea mare, unde am si alimentarea+amplificatorul.

Este clar ca sunt departe de un produs bun de piata. Eu l-am facut pentru un proiect universitar, cu gandul ca vreodata, mileniul asta, o sa fac mai mult de atat din el. Am in minte varianta finala, dar, ramane de vazut...

Posted Image

Pentru varianta finala, as pune doar 1 subwoofer, si doua full range dome speaker pe fata, cu waveguide "sapat" in materialul de incinta. Realizat in orice culoare, vopsit lucios. Un amp f. puternic, 2x10+1x20, cu sursa smps.

Link spre comentariu

Transmiterea semnalului audio de la tableta la docking-station cum se face? Bluetooth? 

In acest caz, ar trebui pt docking station aia (mereu ma-ncurc in denumire) un bluetooth receptor universal sa faca "pair" cu orice tip de tableta.

Si incarcarea cum se face? Sau aceasta docking-station e doar pt ascultat muzica?

Inca nu mi-e prea clar rolul acestui dispozitiv...

Link spre comentariu

In varianta finala ar trebui sa aiba mufa universala, si o interfata la nivep de pcb, de cumparat din China. Poate si bluetooth. In rest, e un simplu dock, ca toate de pe piata. Pui tableta, asculti muzica, filme, etc. Deocamdata semnalul trece prin cablu.

Doar ca in varianta finala, e mai elaborat. Si si d.p.d.v. design, si pe parte electronica.

Ce nu se intelege din poze, este ca pe sticla aia sta rezemata tableta, pusa in picioare. Sticla are lumina in cant, in interior, si ofera si un iluminat placut de fundal. 

Link spre comentariu

Nu ma intereseaza sa vand, sa comercializez, sa fac bani din asta, sau sa aduc ceva extraordinar si remarcabil pe piata. E facut pentru simpla mea placere si imi este mie util, pentru o tableta mare, in varianta finala, asa cum este ea gandita. 2.1, waveguide, piano black, iluminat rgb, docking station cu alimentare si amplificare incorporata. Asta e un simplu prototip, facut ca sa pot atinge ceva, si sa experimentez pe parte audio... designul se face in pasi marunti.

Ca atare, admirati-l, dati-va cu parerea, pentru mine e un subiect incheiat. Daca si cand am in mana produsul final, l-oi posta. Take care!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări