Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problemă cu circuite secvenţiale

Vizitator Laurentiu_239230

Postări Recomandate

Vizitator Laurentiu_239230

Salut colegi,Sunt nou aici și va cer ajutorul cu o schema de montaj pentru următoarea problema: Un circuit secvenţial are o linie de intrare X şi o linie de ieşire Z. Proiectaţi o maşină cu stări finite Moore pentru care linia de ieşire Z ia valoarea 1 dacă şi numai dacă numărul de valori 1 recepţionat pe linia X aparţine mulţimii {1, 4, 7}. Implementaţi acest circuit secvenţial utilizând bistabile JK şi circuite multiplexoare. Mulțumesc.Laurentiu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

2

• ratza

1

• belasajgo

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Păi dacă tot ne-am strâns de-o grupă, hai să punem de-un seminar . Am mai solicitat chestia asta . Pentru a primi ajutor de la cei ca mine , care am învățat treburile astea de muuuult , trebuie lămuriri - exemple de probleme similare rezolvate , eventual precizări din curs , etc . O problemă se poate rezolva în multe feluri , cu atât mai multe cu cât e mai neclar enunțul. Dar , de obicei , profesorii acceptă numai varianta ”lor”. Mai mult , anumite enunțuri care mie mi se par neclare , ar putea deveni clare în contextul lămuririlor cerute . 

Mai este varianta să vă ajute vreun coleg de-al vostru , cu informațiile proaspete în minte , cine știe ... 

Link spre comentariu
Vizitator lili2007

Varianta cu ajutorul unui coleg este exclusa. N-am intalnit oameni mai individualisti ca in aceasta tara. Da omul de greu si mai arunca si cu pietre........foarte urat ! Sunt dezamagita din punctul asta de vedere. As fi vrut sa postez si eu problema pe care o am de rezolvat, insa am intrebat juma` de Romanie si vad ca nimeni nu e binevoitor. La curs am o singura pagina cu multiplexoare predata . Am cautat in carti, insa pur si simplu de la un anumit punct nu ma descurc. Da, nu vreau sa platesc pe cineva sa-mi faca proiectul, asa cum fac mai mult de jumate din colegi, dar ce pot sa fac daca nimeni nu da o mana de ajutor ?

Multumesc ca m-ati citit, m-am linistit .

Editat de lili2007
Link spre comentariu

Acum cativa ani cand am invatat automatele la facultate, stiam sa rezolv problemele astea. De atunci am uitat o mare parte din ce am invatat... Pana cand trebuie sa aveti rezolvarea problemei?

Noi la facultate ne ajutam reciproc, cei care am fost la cursuri / laboratoare si stiam sa rezolvam problemele, am explicat la ceilalti colegi ce si cum se face si unii chiar au inteles si au stiut dupa aceea sa rezolve si singuri aceste probleme (cu cursurile trase la xerox, fara explicatii, este normal ca nu se intelege ce este acolo). Desigur mai erau si cativa (70 %) care nu aveau niciodata interesul sa invete cum se rezolva, vroiau doar sa aibe tema facuta si sa treaca examenul. Dar cei care au fost la cursuri, in principiu nu au avut probleme. Voi nu mergeti la cursuri / laboratoare, sau profesorii nu sunt buni?

Eu am avut un profesor foarte bun la curs, la fel si la laborator, daca ma pun sa caut cursurile de la facultate, probabil mi-as putea reaminti cum se rezolvau problemele (doar probabil, nu sigur, deoarece nici eu nu notam explicatiile pentru ca in perioada aceea stiam lucrurile din cap). Insa stau prost cu timpul, de asta am intrebat mai sus pana cand aveti nevoie de rezolvare / explicatii.

Link spre comentariu
Vizitator Larry82

Pentru ca topicul initial a fost inchis (nu stiu de ce poate un moderator sa ma lamureasca) redeschid un altul incepand prin a-mi cere scuze daca deranjez pe cineva cu postarile mele.  

Problema primita este urmatoarea:

Un circuit secvenţial are o linie de intrare X şi o linie de ieşire Z. Proiectaţi o maşină cu stări finite Moore pentru care linia de ieşire Z ia valoarea 1 dacă şi numai dacă numărul de valori 1 recepţionat pe linia X aparţine mulţimii {1, 4, 7}. Implementaţi acest circuit secvenţial utilizând bistabile JK şi circuite multiplexoare. 

Ideea este ca trebuie sa fac un montaj pe breadboard care sa contina urmatoarele componente si sa respecte regulile enuntate mai sus. 

Componentele sunt:

- circuit integrat CD4047

- tranzistor BC547

- rezistor 10 mega ohmi

- rezistor 460 ohmi

- condensatori 100 nano farazi

- dioda electroluminescenta

- push button

(nu este obligatoriu sa fie toate folosite atat timp cat rezultatul este cel solicitat)

Am primit o lista cu componente (nici aia nu foarte clara) si trebuie sa ne descurcam. Am incercat toate solutiile posibile fara suces si am decis sa apelez la ajutorul vostru sperand sa gasesc o rezolvare. 

Multumesc

Laurentiu

P.S. Daca nu am postat unde trebuie imi cer scuze din nou.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări