Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dc bazaie kiturile adelaida?

MDshelll

Postări Recomandate

Am si eu pe undeva un kit de'asta si am aceasi problema. Am brum la el si cu intrarea la masa. Eu am o versiune mono de 400W (ma rog...). Cred ca problema e prin jurul TL-ului 072. Am schimbat cu altele care le aveam pe aici. Brum mai mare, brum mai mic dar tot brum. Alimentarea are 20mii uF pe latura, puntea are condensatoare paralel pe fiecare dioda etc. La un alt modul similar a mers fara nici o problema si cu un brum neglijabil. Ce sa-i mai fac kitului aluia? (desigur pot sa-l arunc la gunoi cum sugera cineva mai sus, dar decat sa se distreze boschetarii la ghena cu el, prefer s-o fac eu :partyman: ).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• matzah

7

• Ciprian Alexandrescu

7

• Yo4You

5

• petre_s

4

Problema la aceste amplifuri pleaca de la proiectarea cablajului.Trase de alimentare pe langa intrarea operationalului si multe altele.Am avut si eu unul si tot la fel facea si am renuntat la el, acum am facut un amplif cu AV 400 si merge de rupe, si mai imi fac unul.

Link spre comentariu

Da, cablajele recunosc ca sunt proiectate pe branci. Dar culmea e ca totusi unele module se comporta mai bine. Probabil n-a amintit nimeni pe sus si de calitatea pieselor. TDA7250 nu'l vad o asa problema precum acel TL.

Link spre comentariu

am postat ceva in urma cu cateva saptamaniimi retrag toate laudele aduse firmei adelaida deoarece aproape toate kiturile luate de la ei au inceput sa se buleasca dupa ce au mers f bine o perioada buna de timpin concluzie NU MAI CUMPAR DE LA ADELAIDA dau un ban in plus dar sa fie de bune si bine proiectatesfatuiesc si pe ceilalti sa faca la fel (parerea mea, nu trebuie luata in considerare)bafta la totiscuze de offtopic

Link spre comentariu
Vizitator ionut09

am intalnit defectul asta si am schimbat condensatorii de filtraj de pe alimentere si acum merge bine :Dfolosesc condensatori de proasta calitate (scoate-i de tot afara pe aia originali si pune altii mai mari si de mai bna calitate)sa dai un raspunsa daca se rezolva problema

Link spre comentariu

filtrajul e ok. condensatoarele alea le-am scos de mult deoarece erau prea la limita cu tensiunea de alimentare, parerea mea. cei 15mii de uF pe latura ar trebui sa-si faca treaba binisor fiind suplimentati si de cateva condensatoare de 100nF. Interesant e ca brumul se mentine si capata un ton distinct atunci cand intrarea este pusa la masa. Raman sa suspectez tot integratul TL072.

Link spre comentariu

Ma mir ca mai vorbiti de brum in etajul final la filtraje de peste 10000uf pe ramura . :goodman: Eu in multe amplificatoare care le reparam bagam de ex Lm-uri (recunosc nu e acelasi lucru ) si nu aveam brum nici la 4700uf pe ramura .Si nu numai la lm-uri ci si la amplificatoare pe tranzistoare :yawinkle: Daca si cu intrarea la masa aveti brum nu mai stati pe ganduri aruncati-le . :toimonster: Mai ales ca se aude exact cand nu trebuie adica la volum mic :rolleyes: E clar ca nu e bun :smt003

Link spre comentariu

E legatura montajului la masa proasta si probabil trafo nu e ecranat sau pozitionat corect fata de intrare. Tot asa si ecranarea cablelor de semnal o fi de mintuiala. :smt003

Link spre comentariu

Zal eu ma gandeam ca baietii stiau treaba asta :snakeman: Am pus cazul cel mai clar:alimentare ok si intrarea in scurtcircuit :weedman: Oricum m-am saturat sa comving clientii de puterea reala a acestor kituri :partyman:

Link spre comentariu

Am masurat 93W in zilele bune :smt003 Da am zis inainte sa-l arunc, sa ma joc nitel cu el. Am alimentat cu el un bec de 220V la 60W si se aprindea :smt005 apoi l-am bagat la un motor de stergator de dacie sau ceva de genu, nu stiu sigur, oricu arata industrial rau. M-am dus in cool edit pro in generatorul de frecvente, am bagat un 40Hz i-am dat volum, a inceput motorul sa se invarta, apoi ca sa pun frana bagam o frecventa mai mare. M-am distrat la nebunie :smt005 . Am bagat si pe muzica, si daca asculti atent motorul chiar se aude putin :smt006 . Dupa 30min de asa ceva finalii aia fierbeau.. Culmea ca totusi nu s-a ars modulul.

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

1. Iti recomand sa inlocuiesti integratul TL072 cu MC33078 (unele componente sunt sortate de producatori si apoi plasate unor distribuitori care le vand prin altii la magazin unora ca noi, multi naivi care cred ca..."sunt bune")

2. Cei de la Adelaida lipesc bine dar la proiectarea circuitelor imprimante nu tin cont se pare de prevederile Stas-ului 7155-83 privind Lăţimea minimă a conductoarelor imprimate în funcţie de curent şi supraîncălzire.

Link spre comentariu

Da, e adevarat ca parametrii lui TL072 difera de la kit la kit ca si felul cum functioneaza el. Referitor la cum lipeste Adelaida, nu sunt asa convins. Am avut un kit din acelasi model la care vreo 8 piese erau dezlipite din cauza unor lipituri reci si au trebuit puse inapoi de mine dupa schema. Nu a fost o problema la transport, montajul nu a fost bruscat etc.

Link spre comentariu

Am un LCD extern conectat la un laptop. Sursele de laptop sunt stabilizate deparazitate si filtrate impecabil, cel putin asta a mea. De asemeni am probat si pe un PDA cu rezultate asemanatoare. E clar o problema cu kit-ul. Pana una alta continui sa ma distrez folosind amplificatorul ca regulator de turatie pt un motor de stergator de dacie . :weedman: :partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări