Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema scriere 12f629

diff

Postări Recomandate

Salutare ,vreau sa realizez un circuit pentru comanda unui potentiometru motorizat prin IR,problema mea cea  mare este desigur scrierea pic-ului 12f629.Nu am experienta in programatoare si scriere de dump-uri dar pentru asta exista acest forum sa putem sa ne ajutam,folosesc  un programator destul de ieftin numit AD-PIC01S iar scrierea pic ului decurge ok, am inteles ca valoarea OSCCAL trebuie pusa dupa ce s-a atasat hex-ul care trebuie scris trebuie introdus manual la sfirsitul hex-ului sau in cazul in care este sters oscilatorul intern trebuie pusa valoarea osccal manual ,oricum poate ma lamureste cineva si pe mine sa pot scrie acest pic,softul este icprog .Posibil sa fie si ceva setari aiurea,din ce am citit pe net pt scrierea acestui PIC cam alea ar fi fost,pic-ul pus pe placa de test nu face nimik,las si link ul cu schema unde se gaseste si dump ul,desigur este varianta v2 pe care eu o fac.   http://www.ivica-novakovic.from.hr/IrOn-Off-eng.htm

post-196490-0-35518400-1418052847_thumb.gif

onoff.hex.txt

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In primul rand asigura-te ca programatorul functioneaza corect . In IC-Prog trebuie sa selectezi tipul programatorului utilizat ( adica ce placa hardware folosesti pt a programa PIC-ul ) apoi faci un test ( exista meniul asta in IC-PROG )  si vezi daca apar tensiunile necesare in soclul programatorului .Pentru toate aceste teste PIC-ul nu va fi conectat la programator ci va fi lasat deoparte .

Link spre comentariu

In primul rand asigura-te ca programatorul functioneaza corect . In IC-Prog trebuie sa selectezi tipul programatorului utilizat ( adica ce placa hardware folosesti pt a programa PIC-ul ) apoi faci un test ( exista meniul asta in IC-PROG )  si vezi daca apar tensiunile necesare in soclul programatorului .Pentru toate aceste teste PIC-ul nu va fi conectat la programator ci va fi lasat deoparte .

Desigur la programer este setat JDM Programmer,interfata windows API selectata si este selectat desigur modelul pic ului care urmeaza a fi scris.

Link spre comentariu

Verifica totusi daca apar tensiunile la soket !  Astfel elimini programatorul ca sursa a problemelor . Portul serial este selectat corect ?Ce tensiune folosesti la alimentator  (masurata ! )

Am 5v alimentare pinul 1 si 8,alimentarea programatorului se face separat 12v cc stabilizat.Nu stiu ce tensiuni ar mai treb sa fie acolo pe socket,dupa cum am spus, nu am mai scris pic-uri...

Editat de diff
Link spre comentariu

Constanta OSCCAL se afla la ultima adresa a memoriei flash. Daca a fost stearsa se scrie cu mana, in ICPROG, direct in memorie, nu in fisierul .hex. Daca nu se cunoaste se poate scrie o valoare medie, de exemplu 3800.Programul ICPROG trebuie sa fie corect configurat si setat. Constanta "Delay" trebuie luata mare, de exemplu 30. Programatorul pe interfata COM trebuie sa fie bine alimentat. Calculatoarele noi au interfetele seriale mai slabe decat cele vechi. Tensiunile trebuie sa fie 5 V in sarcina, la fel si cea de 13 V.

Link spre comentariu

Dupa ce scrii PIC-ul verifica daca acesta a fost intradevar scris .Fie dai sa il scrie si apoi sa il verifice ( din Ic-Prog) fie il citesti si compari vizual cu fisierul hex  sursa . 

Nu ai specificat insa cum decurge scrierea Pic-ului . Ic-prog da vreo eroare sau problema provine doar din stergerea OSCAL ? Montajul pe care il folosesti (telecomanda ) are nevoie de temporizari precise iar prezenta valorii corecte pentru OSCAL este absolut necesara .

Ultimul grup de 4 caractere contine valoarea OSCAL . Valoarea 34 reprezinta o instructiune de Jump iar 3C  este chiar valoarea OSCAL pe care trebuie sa o rescrii in picul respectiv ( valoare unica pentru fiecare PIC  ,  setata in fabrica ) .

http://bezkz.su/_pu/2/91611379.jpg

Editat de Voltus
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări