Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Niagara sau 40.000 de dolari ...

nicu82

Postări Recomandate

Sticla aia e o notiune comerciala.

Pretul nu se evalueaza in sensibilitate, pt ca il iei ca sa cante, nu sa produca ceva.

Daca ai fi avut catusi de putina experienta te-ai fi intalnit cu boxe cu sensibilitate redusa care suna f bine si mult mai patrunzator decat niste boxe de 95-105dB, care pe langa faptul ca iti spargeau urechea aveau un sunet f amestecat si greu de inteles.

Poti sa iti dai si tu seama ca aceste boxe nu sunt pt a sonoriza un camin cultural.

Ca pretul este exclusivist, e alta parte, dar asa si-a evaluat omul munca. Nu vad de ce nu faci tu unele mai bune, la o zecime din pret si cu sensibilitati uriase. :)

Dar sa iti dau un exemplu mai din viata reala, unde sigur ai experienta cat de cat.

"Ce fraieri sunt aia care isi iau Mercedes S (am vrut sa scriu bmw 7, dar se supara Nomikos :) ) de 300 cai cand iti poti lua de banii aia un golf 2 GTI sa il tunezi la o putere chiar mai mare!"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

10

• morocanosul

8

• oaki

5

• nicul

4

Privita in cant, tradeaza ca ar fi calco sodica... deci, sticla asa cum o stim toti. Mai departe, nu stiu, nu ma exprim.

Dar sa iti dau un exemplu mai din viata reala, unde sigur ai experienta cat de cat.

"Ce fraieri sunt aia care isi iau Mercedes S (am vrut sa scriu bmw 7, dar se supara Nomikos :) ) de 300 cai cand iti poti lua de banii aia un golf 2 GTI sa il tunezi la o putere chiar mai mare!"

Nuu, ca E38 imi place. 

Link spre comentariu

Intr-adevar, pretul nu se evalueaza in sensibilitate, dar la pretul cerut, adica o mica avere pentru mine, astept sa fie ce este mai bun posibil. Daca asta este tot ce se poate face cu 40 de mii, e cam nasol. Spuneti ca asa si-a evaluat omul munca, eu spun ca asa si-a evaluat notiuniile comerciale.

Nu fac unele mai bune pentru ca nu stiu, si nici nu am cu ce. Doar stau si ma uit la strugurii acrii ai altora.

Sa fim seriosi, cei care isi iau un mercedes s nu au nici o treaba cu tuningul.Stiu exact pentru ce iau masina aia.Dar fiti sigur ca nu se simt in ea ca intr-un golf 2 gti tunat la nspe mii de cai. Probabil ca in timp ce se plimba cu  S clasu'  isi comanda boxele pe net :rade:

Link spre comentariu

Cine vrea sa asculte incintele Waterfall, nu e o problema: merge pe str.Sperantei, la HI_FI Center si le asculta!

Cateva date:

- sensibilitate medie: 89 dB/W/m

- difuzoare Athom, produse in Franta (firma relativ recenta, are la activ o incinta de referinta care seamana cu Utopia de la Focal, care se vinde si sub forma de kit;

- sistemul de absorbtie din spatele difuzoarelor este patentat;

- difuzorul de joase este plasat in suportul incintei;

- sticla utilizata este calco-sodica (ca toata sticla de altfel ) cu adaos de bariu, pentru stralucire si prelucrabilitate. Nu este securizata (dupa securizare nu se mai executa prelucrari mecanice ), este prelucrata pe utilaje cu scule diamantate ( gaurire, slefuire, fazetare, etc.). Reamintesc faptul ca sticla are duritatea de 9,5 ! (Aviz pentru DIY-erii care vor sa faca clone!)

Sticla provine din grupul Saint Gobain, considerat cel mai evoluat tehnologic in acest domeniu din lume, si este de tipul float, obtinuta prin tragere orizontala pe baie de staniu. In orice caz, clonarea unei astfel de incinte, fara utilajele de prelucrare specifice este aproape de neconceput. Nu mai vorbesc de o productie de serie.

Cealalta incinta, produsa de Cabasse, este echipata cu 4 difuzoare, din care 3 sunt coaxiale, cel de al IV-lea fiind in volumul incintei de culoare rosie, un subwoofer.

Tot Cabasse a realizat si Sfera cu 4 difuzoare coaxiale. Pretul unei perechi, impreuna cu DSP-ul de comanda si 8 amplificatoare dedicate fiind de circa 150.000 euro.

Da! Strugurii sunt acri!

Link spre comentariu

Facem pariu ca se vor gasi snobi care sa dea banii aia pe ele?

Eu sint curios daca acele 2 difuzoare sint inchide in cutiile lor din spate sau nu.

La ce bun daca nu te poti"fali"(mandri),cu ele?(daca tot esti...baiat de bani gata") :26  Nu tu pitipoance, :jytuiyu nu tu 100Km/h in cateva secunde.. :qetrwe .nici macar daca le duci in club nu te primesc...lipsa de spatiu!! :da

Link spre comentariu

Calco potasica, Cristalul (Pb), B Al in compozitie, sunt mai multe... Dar, astea foi sunt calco sodice. Celelalte sunt folosite in alte aplicatii.

Mie fabrica imi lucreaza tot de SG, se fac prelucrarile inainte de introducerea in cuptor, si-mi executa absolut tot ce vreau. Si chiar ies impecabile. Habar n-am daca, ipotetic, as putea aduce fix acea sticla... nu m-a interesat. Ca o curiozitate, as putea incerca un mini bookshelf, ca o aroganta, desi ma-ndoiesc ca o sa am timp vreodata.

Aveti mai jos prima varianta prototip a unui docking station, la care lucrez. Poza nu e foarte ok, dar, in ea veti vedea o placa de sticla executata la cerere, pentru acest proiect. Va garantez ca e impecabil realizata. Tot SG, tot float, tot prelucrata diamant, tot tot...

Posted Image

Link spre comentariu

Mie fabrica imi lucreaza tot de SG, se fac prelucrarile inainte de introducerea in cuptor, si-mi executa absolut tot ce vreau.

Salut ! Te rog sa imi comunici pe mp cine iti securizeaza sticla. Din cate stiu, nici un prelucrator din tara asta nu se incurca cu o comanda mai mica de 50 de foi. Asa cum afirma VTP, sticla acelor incinte nu este securizata, este laminata, cred 4.4.2., nu numai prin prisma prelucrarii ulterioare dar si datorita evitarii accidentelor. De altfel este recomandata in compozitia pachetelor geamului termopan si celor care isi amenajeaza camera de auditie iar pretul este ~ 200 lei / mp.

Link spre comentariu

1. Maine ajung la client, spre seara. O sa fac o fotografie la o bucata de sticla SG float securizata rectificata, de dimensiuni aproximative 220x250, si pe coltul ei vei vedea timbrul. De unde o iau? Nasol...

2. Sticla laminata reprezinta un ansamblu de 2 sau mai multe foi, care au folii PVB intre ele. Nu este prima oara cand fac balustrade din sticla laminata, si, daca nu cumva nu-s absolut chior, sticla folosita in executia acelor incinte, NU este laminata. Este o sticla calco sodica, securizata sau nu (nu am afirmat ca ar fi, ci doar ca eu asa as face-o), care o avea sau nu alte chestii in compozitie.

Securizarea se face in sensul protectiei integritatii corporale in urma spargerii. De asta se si numeste securizata. Nu este obligatoriu ca intr-o asemenea aplicatie s-o securizezi.

3. Sticla securizata se prelucreaza INAINTE de securizare, dupa prelucrari, taieri, gauriri, decupari, rectificari, sablari, etc., intra in cuptor la securizare. Niciodata invers. Si dupa securizare, suporta rectificare cant, in anumite limite. Lipirea se face sub UV. Am aplicatii polite lipite pe placari cu oglinda, sau polite sticla lipite pe placari sticla.

4. Toata sticla, cu rare exceptii (design), este float (pe pat de staniu). Se vede de la o posta aia trasa.

Link spre comentariu

1. Nu ma intereseaza de unde o cumperi ci societatea care iti securizeaza sticla dupa prelucrare mecanica la nivel de comanda minima. Costurile tehnologice nu permit securizarea individuala, dar daca tu afirmi altceva, sunt interesat.

2. Confunzi securizarea cu laminarea "in sensul protectiei integritatii corporale in urma spargerii."

4. Nu se mai "trage" sticla de pe vremea bunicii.

Link spre comentariu

Se trage sticla, serii mici, pentru anumite aplicații.??? Atunci, pentru ce se securizează de fapt? Întrebare simpla, de ce e bine să se spargă sticla bucăți mici?Eu nu afirm altceva, eu asta fac zilnic. Arhitectură de interior. Ai văzut vreodată o linie de securizare? Este un cuptor lung, cu o bandă care atinge un timp de parcurs, fct. de grosime. La ieșire este răcită brusc la exterior, și asta naște tensiuni intre suprafețe. Este simplu ca principiu. Și laminata, și securizata, sunt gândite sa ofere un plus de rezistenta, stabilitate și protecție, fct. de condițiile aplicației. Sunt mai multe firme, eu lucrez cu 2 din ele, cele mai mari din București. Primesc și o bucată cât un A4, dacă vreau...

Link spre comentariu

Sticla laminata nu o aduni de pe jos daca o spargi, pe cand cea securizata da. Sticla utilizata suprafetelor vitrate orizontale, ghiseelor bancare sau a peretilor cortina este o combinatie a celor doua. Firma la care lucrez exporta sticla finita si au fost cereri "exotice" ale unor clienti care nu au fost onorate din cauza costurilor. Desi nu sunt inginer, cunosc limitele tehnologice legate de realizarea incintelor din topic.

Editat de oaki
Link spre comentariu

Pana la urma ca sa revenim cat de cat on topic, eu de fapt de ce as cumpara boxele alea (presupunand ca as fi un papagal cu buzunarele pline) doar pentru sticla aia atat de speciala si foarte scumpa, restul in interior fiind ceva banal ???

Link spre comentariu

Pai alea nu sunt pentru papagali.  Sunt produse special concepute pentru oameni care vor sa arate ca pot.

Tu daca refuzi acel produs crezi ca producatorul o sa fie distrus ? O sa-l doara la basca pentru ca nu iti era adresat.

Eu am sticla borosilicate . E mai buna decat aia calco-sodica? Sa-mi fac niste boxe micute cu bucatile pe care le am ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări