Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Niagara sau 40.000 de dolari ...

nicu82

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

10

• morocanosul

8

• oaki

5

• nicul

4

40.000 de dolari pentru niste boxe ???

Totusi sunt niste boxe indiferent cum ar suna, da' sa dai atatia bani pe ele chiar si pentru cineva care chiar are bani, mi se pare o tampenie

Link spre comentariu

Cel mai bun design, este ala in care, calitatile, particularitatile, valentele estetice, se nasc strict din functional. In care "esteticul", este o consecinta a unei abordari tehnice corecte, produsul de design fiind pana la urma un produs de uz, si nu un obiect de arta. Obiectul de arta indeplineste o singura functie, aceea de a incanta.La incintele de mai sus, lucrurile sunt putin fortate, stiind ca sticla nu are proprietati acustice care s-o recomande in aplicatia asta. Si nu l-as numi design de calitate din punctul asta de vedere. Da, e o forma de exprimare, ca multe altele...Pe de alta parte, este posibil ca tocmai datorita abordarii, sa agate un anumit segment. Poate sunetul e unul particular, care poate sa fie interesant. Cine stie...Vizual, arata "interesant".Incinte scumpe sunt foarte multe. 40.000 dolari e maruntis.D.p.d.v. design, eu am in minte mai multe, dar, 3 imi vin absolut imediat; B&W Nautilus (design PUR), JBL Paragon si Living Voice Vox Olympian... repet, sunt multe, eu pe astea le am ca reper.

Link spre comentariu

O idiotenie de proiect cu pret de "600ron L de tuica in Bamboo" ...exact asa cataloghez eu tupeul asta al firmei respective. Vorba de rahat a romanului ..prost e ala care da ..nu ala care cere.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Pot sa pariez ca un sunet la fel de bun poate fi obtinut si cu boxe de 400 de dolari...

Design interesant au si astea(nici ele prea ieftine...):

Posted Image

sau astea:

Posted Image

Mie chiar imi place,dar nu stiu ce marime are in realitate...(dimensiunile h*L*l)!

Link spre comentariu

In acest caz,nu pot sa-mi permit,spatiul inuficient plus ca intro camera de bloc (comunist) de 10m2,...chiar daca as fi singur cu boxele...cred ca ar "canta" ca dracu!! :rade:  :95

Link spre comentariu

Si eu m-am tot uitat la chestia asta. O varianta ar fi ca sunt deschise, la baza e membrana pasiva, si traductoarele sunt acoperite de generatoare, impreuna cu ceva material absorbant, sa protejeze intr-o oarecare masura de efectul undelor stationare, sau sa previna formarea lor. Trebuie sa existe un cuplaj cu membrana pasiva, altfel, nu vad cum ar functiona. E o curiozitate mai mult, au reusit ei cumva sa rezolve totul.

Odata rezolvata problema undelor stationare, sa fiu sincer, sticla aia nu stiu cum s-ar comporta acustic. Greu de zis... teoretic are rigiditate ridicata.

Link spre comentariu

Daca au bani si isi permit, de ce sa nu ii cheltuie?

Evident ca o buna parte din acest pret e umflat, dar sa nu uitam de faptul ca platesti componente scumpe, seria mica si un anumite cunostiinte folosite in design.

Probabil ca daca ar fi sa clonezi nu sari de 4000E. Ca sa clonezi ai nevoie de informatii detaliate si de o sursa sigura de componente.

Altfel suma se ridica si timpul la fel! Mai investesti in scule si alte treburi, pana la urma treaba nu e asa ieftina pe cat pare.

Sa nu uitam de tot felul de exemple de boxe "mai bune" ca originalele, cu componente mai bune, facute la sfert de pret.

Dar cand e sa faci o comparatie cot la cot, parca nu mai sunt asa roz lucrurile.

Link spre comentariu

Cu siguranta un pasionat de audiofilie poate obtine un sunet asemanator (sau chiar mai bun) cu 10 % din pretul acestor boxe...dar boxele de mai sus (cele din titlul topicului) vor ajunge in camera vreunui snob care n-are nici o treaba cu audiofilia, singurul criteriu dupa care vor fi alese boxele fiind "cat de scumpe sunt" ....sunt cele mai scumpe? ...Le cumpar...

Disignul este neispirat, cum spunea un coleg mai sus, mai lipseau cativa pesti pusi inauntru; eventual boxa pusa culcat ...ce acvariu imi faceam din sticla aia :rade: Poate se va vinde la viitorul black friday cu reducere 90% :91

Editat de marius75
Link spre comentariu

Trebuie audiate pentru păreri.Integrarea în spațiu poate fi un criteriu. Sunt interioare care au ca temă/concept transparența, și de aici alegerea. Se pot executa diy? Absolut. Sticlă securizată prelucrată cant, decupată, adezivată uv. Aluminiu placi/bare cnc, etc. Cutia v-o livrez în 10 zile, cam cu 500 eur bucata...

Link spre comentariu

Deci asta este marea șmecherie cu high density diamond glass? Sticla securizata? Credeam ca o fi ceva special, o costa mult sticla aia sa fie produsa. Cand colo dai 40 de mii pe niste boxe transparente cu o sensibilitate sub 90 db/m. Buna afacere, ce sa zic. Oricum,rămân interesante ca si design.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări