Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema tv lcd sharp

mihaita1987

Postări Recomandate

Salut am un tv lcd sharp sasiu ca009wjn1 cu puntea redresoare in scurt indica invers puntea este de 4a si 600v seria  LN4SB60 intrebarea mea este pot pune alta rs405l tot 4 a? sin in loc de condensatorul electrolitic de 1uf si 400 v pot pun de 1 uf si 250v?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaita1987

7

• sorinpavel

4

• Florinel TV

4

• tepeleacatalin

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

in principiu nu....tensiunea inversa dupa redresare si filtrare este undeva la 300...310 volti......deci daca noua punte nu rezista la minim 350 volti s-a dus...iar condul respectiv daca are pe el 310 volti la 250volti s-ar putea sa mearga un timp relativ scurt....tinand cont ca au o rezerva de tensiune fata de ceea ce este scris pe ele...dar si cand va ceda oo sa fie in tv foc de artificii.....asa ca daca cu valorile lor putem jongla in anumite marje cu tensiunile de strapungere mai bine mai mare decat mai mica....altfel apar surprize si costa mai mult.....

spor si bafta

Link spre comentariu

La puntea rs405l are tensiunea de 4 a si voltaj intre 50 si 1000 v ma gandesc ca merge dar nu stiu din ce cauza puntea originala cand o masor la catodul de plus imi indica minus si invers

Link spre comentariu

eu cred ca a inversat cablurile de la multimetru  :rade: eu nam intilnit niciodata asa ceva sa se inverseze o dioda in loc de minus sa dea plus

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

CA ORICE DIODA pe plusul diodei pun plusul aparatului si pe minus minusul aparatului. numai ca asa nu imi indica si cand pun invers indica

am masurat si alta punte si imi indica corect si da am verificat cablurile la multimetru k la aia m-am gandit si eu ca le-am inversat :d

Link spre comentariu

Hai sa ne intelegem. Dioda conduce cu minusul aparatului (borna COM) la catodul diodei (linia marcata pe ea) .Deseneaza o schema de punte si verifica.Succes

Link spre comentariu

da imi cer scuze sunt dupa somn indica in ambele sensuri puntea nu m-am exprimat cum trebuie. dar pot pune alta punte tot de 4 a si voltaj intre 50 1000v si la condensator are 1 uf si 400vdc pot pune 1uf si 250vdc?

Link spre comentariu

da imi cer scuze sunt dupa somn indica in ambele sensuri puntea nu m-am exprimat cum trebuie. dar pot pune alta punte tot de 4 a si voltaj intre 50 1000v si la condensator are 1 uf si 400vdc pot pune 1uf si 250vdc?

pai puntea daca are 4a si 1000v poti sa o montezi fara probleme ia merge intre tensiunea de 50v pina la 1000v mai exact pune o poza cu puntea sa vedem 

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări