Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitoare de studio

Vizitator tr1ppo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

3

• Gizmo

1

• neinvins

1

• CBI

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

cum sa nu ...iei difuzoare hi-fi de la visaton (calitate nemteasca :tonqe: ) pui filtre profesionale chiar de pe hi-end .. si iti faci cutiile la milimetru dupa parametrii difului .. si o sa ai boxe de studio la tine in camera :rock:

Link spre comentariu

Ce simplu pare.Oare asa sa fie? mai ales ca vorbim de monitoare de studio nu de incinte hi-fi, care trebuie sa aibe caracteristica in frecventa plata si neutralitate ,ca sa nu mai zic ca mai trebuie si amplificare activa.Ce difuzoare ii recomanzi? ca trebuie sa se 'pupe' intre ele(la tonalitate ma refer) pt ca majoritatea mai ales cele mai marisoare au nevoie de 3 cai

Link spre comentariu

e prea mare difu ca dimensiuni pt un monitor pt monitoare se folosesc mult mai mici

Nu este obligatoriu ca sa fie mici.Totusi un alt aspect important, in afara monitoarelorpr-zise, este spatiul unde le asezati.Daca aveti monitoare care pe hartie, si in realitate, au raspunsul in frecventa plat nu inseamna ca si in camera unde la asezati il au la fel. Inc amera automat ai cocoasa in zona de mid-bas, ai multe reflexii pe inalte, si medii, si multe alte reflexii, varfuri care influenteaza in rau raspunsul monitoarelor. Deci iti trebuie automat si un mediu foarte bine construit si proeictat ca sa poti sa folosesti aceste monitoare la adevarata lor calitate.Folositi difuzoare adecvate, cu filtrare si amplificarea activa adecvata si puteti obtine rezultate satisfacatoare intr-un mediu bine aranjat.
Link spre comentariu
Vizitator tr1ppo

snake stiu la ce te referi de aceea in studiouri se rotunjesc coltii cu diferite materiale fonoabsorbante woferul trebuie ales cu atentie sa cuprinda o banda cat mai larga de asemeni aceiashi treaba si la tweter .. nu prea stiu ce sa aleg dar totusi prefer difuzoarele de la visaton.a deschis un om de curand un studio de inregistrari langa mine si am ascultat pe monitoarele lui diferite melodii si vreau sa zic ca e un sunet foarte curat chiar placut si nu e colorat de loc de incinta..se aude natural

Link spre comentariu

Tu cred ca te referi la monitoarele pe 2 cai, unde nu prea vezi woofer mai mare de 8"; acelea merg bine cu un subwoofer.

Degeaba rotunjesti colturile, atunci scapi de ceva rezonante la bas...dar nu obtii un sunet curat.

Daca te intereseaza sum se izoleaza un stdiou te sfatuiesc sa cauti pe forum, nu mai stiu exact unde, dar cred ca pe la diverse, carciuma sau una dina ceste 2 categorii ( incinte sau difuzoare ) era un topic unde cievea vroia sa-si izoleze camera, si i-am dat un link spre un material ce merita citit.

Sau daca nu intre pe http://www.hi-fi.ro, la forum si cauta pe acolo un topic de peste 6-7 pagini lungime cu fonoizolatia. O sa-ti dau deseara mai multe date daca te intereseaza.

Link spre comentariu

Exista studiouri care folosesc subwoofere, asta in cazul in care monitoarele lor nu coboara destul de jos.Acum este bine sa folosesti un subwoofer pt ca "auzi" sunetele acelea joase nedorite, de ex de la microfoane, din in registrari etc ( cred ca intelegei ce vreau sa zic ), sunetele acelea care nu trebuie sa apara in piesa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări