philiprobz Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Ca tot e sezonul prezint un carnatar low cost facut in atelierul propriu. Satul pana peste cap de dat la manivela masinii de tocat clasice atunci cand faceam carnatii, si incurajat de o cunostinta cu ceva sfaturi mi-am facut rapid un astfel de "utilaj" . Am facut cu ce am avut la indemana. Cand va veni momentul, o sa il fac pe tot din inox asa cum am vazut pe la toata lumea. Ca materiale am folosit pentru tub o teava de 110, capacele si pistonul din policarbonat compact, tijele de sustinere a capacelor din inox iar surubul conducator dintr-un otel gasit prin atelier. Piulita surubului conducator prinsa cu suruburi de capacul din spate e facuta din poliamida si a fost filetata cu un tarod improvizat . Mai am de facut gaura de trecere a palniei si manerul bratului care invarte . Editat Decembrie 6, 2014 de philiprobz Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Porc ai? 1 Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Tocmai ca ma pregatesc sa-i iau gatul (nu suna prea bland, stiu) lui ghita al meu. Si ca sa ma laud un pic e metis de mistret deci si carnea va fi pe masura, yam,yam... Oricum e faina intrebarea. Editat Decembrie 6, 2014 de philiprobz Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Bun porc, a mincat de 2 ori cit unu normal sa ajunga la 80-100Kg! Grig Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2014 A mâsâit prin padure toata viata lui, ma rog asta scurta de un an..., si doar o data sau de doua ori pe zi venea la boabe la grajd deci paguba prea mare nu a facut. Va fi o problema cu injunghiatul ca e cam salbatic nebunu da bine ca nu e prea mare pana la urma. Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Eu il tai luni,dar spre rusinea mea carnatul al fac cu masina de carne(nr10).Bine ca nu a vazut nevastamea ce carnatar vrei sa faci tu ca altfel la garaj. Asta e ala de anul trecut. Editat Decembrie 6, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2014 deja mi-e pofta de soric Link spre comentariu
Untold Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 "- Bai tigane, ai avut porc anu' asta?? - O-ho-hoo, l-am si mancat! - Da frac'tu o avut?- - Nu ma, n-o avut nici el, saracu..." Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 deja mi-e pofta de soric M-am tinut de cuvant si luni am taiat porcul,sper ca ti-a trecut pofta de soric si te apuci sa termini carnatarul(apropo carnatul meu este deja in afumatoare). Link spre comentariu
CIBY2 Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Mama, mama! Tot ce este necesar pentru un caraciun de vis! Zapada, porc parlit, tuica fiarta, toate cele! Sa-l mancati sanatosi! @philipprozz, este tentanta ideea acestui carnatar low cost. De unde ai luat surubul principal? Se gaseste de cumparat pe undeva? Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Pofta nu mi-a trecut dar zilele lui sunt inumarate asa ca mai e doar un pic. Surubul e facut tot de mine pe strung iar cu ocazia asta am facut si eu primul filet trapezoidal. Cred ca se poate folosi foarte simplu si un surub de la cricurile auto, curatat corespunzator fireste si perechea lui piulita care in majoritatea cazurilor e facuta dintr-un plastic foarte bun probabil poliamida. Astea sunt in multe cazuri cu filet pe stanga dar nu cred sa deranjeze sensul manivelei pana la urma ci doar ce intra in mate Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Acu lasand gluma cu pozele sa stii ca te urmaresc ca sa ma inspir ca anul asta m-am saturat de invartit la masina de carne. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Ideia este foarte buna. Mie insa mi se pare ca ai stricat plexic-ul de geaba. Atat capacele, cat si pistonul se puteau face dintr-un lemn de buna calitate, sau dintr-un stratificat de tipul celor din care se fabrica parchetul. Felicitari si pentru filetul trapezoidal. Eu as fi facut un simplu filet triunghiular cu doua sau chiar trei inceputuri, pentru un pas marit. Probabil ca axul este de 12 mm, caz in care as fi avut un pas de 3,5 mm la doua inceputuri si unul de 5,25 mm pentru trei inceputuri. Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Am facut si eu cu ce am avut la indemana si mi-a parut rau de lexan doar f putin . Am economisit timp mult insa. Azi l-am terminat . De la o masina de tocat nefunctionala am furat piciorul de prindere si l-am adaptat cu o balama pt "reload" mai usor Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Am facut si eu cu ce am avut la indemana si mi-a parut rau de lexan doar f putin . Am economisit timp mult insa. Azi l-am terminat . De la o masina de tocat nefunctionala am furat piciorul de prindere si l-am adaptat cu o balama pt "reload" mai usor La anul iau porcul si vin la tine . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum