Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cârnăţar home made

philiprobz

Postări Recomandate

Ca tot e sezonul prezint un carnatar low cost facut in atelierul propriu. Satul pana peste cap de dat la manivela masinii de tocat clasice  atunci cand faceam carnatii, si incurajat de o cunostinta cu ceva sfaturi mi-am facut rapid un astfel de "utilaj" . Am facut cu ce am avut la indemana. Cand va veni momentul, o sa il fac pe tot din inox asa cum am vazut pe la toata lumea. Ca materiale am folosit pentru tub o teava de 110, capacele si pistonul  din policarbonat compact, tijele de sustinere a capacelor din inox iar surubul conducator dintr-un otel gasit prin atelier. Piulita surubului conducator prinsa cu suruburi de capacul din spate e facuta din poliamida si a  fost filetata cu un tarod improvizat . Mai am de facut gaura de trecere a palniei si manerul bratului care invarte .   

post-208130-0-68227300-1417884629_thumb.jpg

post-208130-0-89601900-1417884640_thumb.jpg

post-208130-0-55188900-1417884656_thumb.jpg

post-208130-0-18366700-1417885502_thumb.jpg

Editat de philiprobz
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• philiprobz

6

• mihaighe

5

• Ion_Bumbu

1

• Untold

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tocmai ca ma  pregatesc sa-i iau gatul (nu suna prea bland, stiu) lui ghita al meu. Si ca sa ma laud un pic e metis de mistret deci si carnea va fi pe masura, yam,yam... Oricum e faina intrebarea.

Editat de philiprobz
Link spre comentariu

A mâsâit prin padure toata viata lui, ma rog asta scurta de un an..., si doar o data sau de doua ori  pe zi venea la boabe la grajd deci paguba prea mare nu a facut. Va fi o problema cu injunghiatul  ca e cam salbatic nebunu da bine ca nu e prea mare pana la urma.   

Link spre comentariu

Eu il tai luni,dar spre rusinea mea carnatul al fac cu masina de carne(nr10).Bine ca nu a vazut nevastamea ce carnatar vrei sa faci tu ca altfel   :aut: la garaj.

Asta e ala de anul trecut.

post-187186-0-13919400-1417897259_thumb.jpg

post-187186-0-41094000-1417897270_thumb.jpg

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

deja mi-e pofta de soric

M-am tinut de cuvant si luni am taiat porcul,sper ca ti-a trecut pofta de soric si te apuci sa termini carnatarul(apropo carnatul meu este deja in afumatoare).

post-187186-0-40444000-1418223424_thumb.jpg

Link spre comentariu

Mama, mama! Tot ce este necesar pentru un caraciun de vis! Zapada, porc parlit, tuica fiarta, toate cele!

Sa-l mancati sanatosi!

@philipprozz, este tentanta ideea acestui carnatar low cost. De unde ai luat surubul principal? Se gaseste de cumparat pe undeva?

Link spre comentariu

Pofta nu mi-a trecut dar zilele lui sunt inumarate asa ca mai e doar un pic. Surubul e facut tot de mine pe strung iar  cu ocazia asta am facut si eu primul filet trapezoidal. Cred ca se poate folosi foarte simplu si un surub de la cricurile auto, curatat corespunzator fireste si perechea lui piulita care in majoritatea cazurilor e facuta dintr-un plastic foarte bun probabil poliamida. Astea sunt in multe cazuri cu filet pe stanga dar nu cred sa deranjeze sensul manivelei pana la urma ci doar ce intra in mate :rade:  

Link spre comentariu

Ideia este foarte buna. Mie insa mi se pare ca ai stricat plexic-ul de geaba. Atat capacele, cat si pistonul se puteau face dintr-un lemn de buna calitate, sau dintr-un stratificat de tipul celor din care se fabrica parchetul. Felicitari si pentru filetul trapezoidal. Eu as fi facut un simplu filet triunghiular cu doua sau chiar trei inceputuri, pentru un pas marit. Probabil ca axul este de 12 mm, caz in care as fi avut un pas de 3,5 mm la doua inceputuri si unul de 5,25 mm pentru trei inceputuri.

Link spre comentariu

Am facut si eu cu ce am avut la indemana si mi-a parut rau de lexan doar f putin . Am economisit timp mult insa. Azi l-am terminat . De la o masina de tocat nefunctionala am furat piciorul de prindere si l-am adaptat cu o balama pt "reload" mai usor  

post-208130-0-28883800-1418310661_thumb.jpg

post-208130-0-99567800-1418310667_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am facut si eu cu ce am avut la indemana si mi-a parut rau de lexan doar f putin . Am economisit timp mult insa. Azi l-am terminat . De la o masina de tocat nefunctionala am furat piciorul de prindere si l-am adaptat cu o balama pt "reload" mai usor  

La anul iau porcul si vin la tine  :aplauze .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări