Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru deparazitare auto

Vizitator george_21_2005

Postări Recomandate

Vizitator george_21_2005

buna ziua , 

detin un bmw e46 si am ceva probleme la sistemul audio care este compus din :

- navigatie Erisin ES1146B-O 7"

- amplificator JBL CS.50.4 setat de la 100 hz in sus (amplifica 4 x hertz dieci dsk 16.5)

- amplificator clasa D Hifonics Hfi1500d 1,500 Watt RMS Mono Block ( amplifica un Hertz HX 300D.5, RMS 600W )

sunt multumit de sunet insa am o problema.mi se aude zgomotul motorului in difuzoare.cand scot rca-urile din ampliful jbl nu se mai aude zgomotul.am tras concluzia ca zgomotul provine de la navigatie.am cumparat 2 filtre deparazitare de semnal pe care le-am montat chiar la intrarea rca-urilor statie jbl si zgomotul s-a mai redus putin.ma gandeam sa mai montez un alt filtru de deparazitare pe alimentarea navigatiei(mentionez ca navigatia are filtru) . posibil sa nu isi faca treaba atat de bine filtrul ce il are navigatia? astept cateva pareri , eventual de unde pot cumpara un filtru de deparazitare bun sau daca este cineva aici pe forum care imi poate confectiona unul de calitate.chiar si o schema buna este binevenita.multumesc mult !!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ca să nu cheltui inutil pe filtre (și să eviți complicații inutile) verifică dacă motorul mai are tresa de legare la masă intactă. Dacă nu mai are, pune un cablu (de minim 2,5mmp cu papuci cositoriți la capete) între blocul motor și caroserie.Zonele de prindere ale papucilor să fie bine curățite și la motor și la caroserie, ulterior se poate vopsi locul pentru evitarea coroziunii (la caroserie). Lipsa legăturii, sau proasta ei calitate (rezistență mare de contact) face ca paraziții de la aprindere să se propage în toată instalația electrică.

Editat de validae
Link spre comentariu

Se va vedea imediat efectul, orice legătură la masă slabă are consecințe în audio.Folosește numai cabluri audio de calitate, cu tresă serioasă, legăturile la masă ale aparatelor audio să fie bine realizate.

Link spre comentariu
Vizitator george_21_2005

la amplificatoare am folosit cablu foarte gros.de la navigatie catre amplificatoare la fel am folosit un cablu profesional cu 6 rca-uri (2 sub-woofer si 4 canalele rear + front)sper sa se rezolve cu varianta propusa de dumneavoastra.multumesc

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator george_21_2005

nu se rezolvase problema asa ca am schimbat amplificatorul jbl cu unul de la hifonics , am pus ceva de calitate care are intrare diferentiala.zgomotele de fond au diparut imediat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări