Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asociere achizitie AVOmetru - Bucuresti

Dxxx

Postări Recomandate

Nu pot inca sa zic ce frecventa de refresh are bar-graphul, nu mi s-a parut excesiv de lent, dar nici nu am masurat ceva cu o variatie la care pe digital sa fie prea rapid si bar-graphul sa salveze situatia...

Am incercat cu softul - nu prea are nici suport tiparit nici vreun fisier text de explicare. Versiunea v1 nu a mers deloc, asa ca am trecut direct la versiunea v5.

Deci: instalati versiunea v5

Cablul USB s-a instalat singur de catre sistem si odata pusa versiunea V5 mai trebuie apasat doar butonul RS232 si tinut vreo 2 secunde - activarea e confirmata pe ecranul DMM.

Acum pe ecranul laptopului apare aceeasi citire ca pe voltmetru si este generat un grafic in functie de timp.

Initial m-am distrat cu sonda termica, apoi cu 2 baterii R6, conectate direct si invers - si a rezultat graficul de mai jos:

Posted Image

imaginea intreaga se poate vedea aici: http://s25.postimg.org/62ur3sbsf/USB_conn.jpg

Si poza cu vechiul si noul aparat unul langa celalalt.

Posted Image

imaginea intreaga se poate vedea aici:http://s25.postimg.org/5rdar0vcf/DMM.jpg

Deci la suport este cam lacunar...

CDul nu are nici el vreo indicatie.

Carticica tiparita este aproape inutila.

Cum am mai zis insa functionarea este suficient de intuitiva in rest, pentru cineva care stie despre ce e vorba, singurii cu probleme ar fi incepatorii, si nici n-ar fi fost mare efort sa faca un manual corect in format tiparit sau digital.

Evident ca mie si probabil majoritatii nu ne pasa mare lucru de acest deficit.

OK - daca cineva doreste sa preia threadul si sa constituie alt grup de achizitie este bine sa o faca pana la sfrsitul anului cand probabil ca reducerea data de TME se va sfarsi si ea.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Asa la prima vedere soft-ul nu mi se pare prea "destept", insa sunt sigur ca cineva cu experienta in programare ar putea sa faca destul de repede un program care sa citeasca si sa interpreteze datele venite prin cablul USB<=>RS232 la calculator. Asta insa nu este nimic nou, de obicei se intalneste problema asta la aparatele de masura din toate categoriile (nu numai la multimetre), oricat de performant ar fi aparatul de masura, soft-ul din pacate de obicei lasa de dorit.

Link spre comentariu

Ma bucur sa aud ca esti multumit.

Eu am predat / trimis astazi cele 3 aparate catre noii proprietari, poate vor comenta de asemenea si Comanici, iar mai tarziu (cred ca saptamana viitoare) si FloMar60.

Link spre comentariu

Lamuriti-ma si pe mine va rog , are cineva un PONT pentru AX-594 mai ieftin 

La tme pretul este 143.15 ron plus 24% ___177.50 ron  plus 24 ron transport__201,50 ron

scuzati-ma ca m-am bagat in seama dar eram curios pentru ca am un fluke care face figuri si in locul lui am cumparat provizoriu un stift ""dt 9208a""

am tot asteptat poate un meserias deschide un proiect cu un multimetru cu microcontroler , la fel cum a fost si cu supermultitester

oricum cele mai comune multimetre sunt cele cu ICL 7106 (3 1/2 digiti) 

Link spre comentariu

Pretul de ~143 lei este pentru o singura bucata. In caz ca se cumpara minim trei bucati, pretul scade la ~136 lei. La ambele preturi se mai adauga TVA. Colegii de mai sus s-au asociat, unul din ei a facut comanda la TME si a comandat mai multe bucati (si pentru ceilalti doritori), astfel ei au primit multimetrele la ~136 lei + TVA. Pe langa reducerea asta pentru cantitate, la ei s-a impartit si costul transportului in valoare de 21 lei + TVA la numarul de persoane care au dorit multimetrul.

Link spre comentariu

Nu doar 7 lei, ci 7 lei + TVA. :rade: Plus banii economisiti la costul pentru transport, ce se imparte.

Cum zicea colegul digix mai sus: "Astia au vandut toata tara si noi cumparam multimetre low end in grup." :rade:

Link spre comentariu

Pai nu e nimic nici neclar nici netransparent.

Belasajgo a explicat foarte clar procesul 2 posturi mai sus.

Costul exact a iesit 178,xx lei, si fiecare mi-a dat cu tot cu "bacsis" 180 lei, asa sa acopere si ca i-am facut cinste curierului.

Pe colegul din Dolj l-a costat 10 lei in plus, adica comisionul pe care mi l-a luat mie banca + coletul postal, cred ca si de acolo mi-a ramas in jur de 1 leu, sau banuti, nici nu am calculat ca nu e asta o problema pentru nimeni rational.

Castigul a fost al tuturor, asociindu-ne fiecare a primit aparatul la cost mai mic.

In plus, daca cineva a vrut, am mai adaugat si "nimicuri" la comanda - la care transportul a revenit gratuit. Eu am luat niste fludor, Rinaldoparaipan a luat niste IC timere.

Compara si tu 180 lei cu (142,59+21) x 1,24TVA ~ 203 lei, asta este economia facuta, adica 10%.

Pentru mine care nu eram presat exact reducerea asta a fost ce m-a determinat.

Tine cont insa ca daca TME opreste promotia atunci comanda unui singur aparat duce la pretul de 247 lei, eu asa l-am prins initial si l-as fi luat daca aveam urgenta nevoie.

La 180 lei l-am luat si fara "urgenta nevoie"

Daca doresti sa faci un nou grup esti bine-venit sa continui acest thread, si probabil ca intre timp vei avea si feed-back de la ceilalti care au cumparat cu mine.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Pana la urma nu economia facuta conteaza.

Faptul ca niste oameni au avut incredere unul in altul si s-au putut asocia in acest demers asta da, conteaza !

In plus am avut o sursa competenta de informare despre acest aparat, nu e suficient ?

Link spre comentariu

Pana la urma nu economia facuta conteaza.

Faptul ca niste oameni au avut incredere unul in altul si s-au putut asocia in acest demers asta da, conteaza !

In plus am avut o sursa competenta de informare despre acest aparat, nu e suficient ?

Corect, colega digix ! Va comunic si eu impresiile dupa ce ajunge la mine...

Link spre comentariu

A ajuns multimetrul !! Multumesc colegului Dxxx pentru tot ! La o testare in viteza , nu am nimic de reprosat chiar sunt multumit de investitia facuta!

Ce imi place cu adevarat posibilitatea de a afisa frecventa tensiunii alternative masurate si factorul de umplere , fara sa deconectezi tastele de masura , doar actionezi un buton...bargaphul este foarte util - parerea mea ! - functionarea este intuitiva,te prinzi repede de rostul butoanelor...Sper sa imi fac timp sa instalez softul si sa fac o proba cu un grafic...de asemenea , sa-mi fac timp pt. un test comparativ cu UT70A...va comunic la ce concluzii am ajuns...una peste alta m-am facut cu o scula profi la un pret mai mult decat decent ! O necunoscuta - fiabilitatea in timp - dar asta se va vedea...tot in timp! Pentru comparatie , o poza cu cele doua multimetre alaturate...

post-228380-0-68446100-1419262817_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ma bucur si ca l-ai primit in conditii bune, si pentru ca esti multumit!

Daca la mine asta era "uriasul" pe langa vechiul piticutz, se pare ca UTul tau este si mai "barosan".

Azi am facut si eu un grafic lung (peste o ora si jumatate) urmarind tensiunea Vf a unui LED in functie de temperatura.

Se poate salva grafic + citirile valorice la un interval minim de 1 secunda intre ele. Evident ca fisierul salvat poate fi redeschis.

Plus ca se poate exporta in Excel.

Mi s-a parut de mare ajutor ca nu mai trebuie sa fac tabel manual si poate fi derulat la orice moment - deci conectarea USB este chiar utila nu doar o chestie de marketing. Desigur ca depinde de necesitatile fiecaruia daca poate sau nu sa gaseasca o aplicatie practica.

Link spre comentariu

Pai eu deja am sugerat sa preia cineva "aranjamentul" si sa-l repete cat mai este timp.

De la postul 48 eu imi zic impresiile, vezi in special 61 si 73.

De asemenea colegii de achizitie s-au declarat mai mut decat multumiti.

Evident ca nici unul dintre noi nu poate sa dea referinte de fiabilitate deoacamdata.

Am gasit (azi) un singur glitch - la incarcarea unui grafic salvat am tot log-ul de valori cu momentul inregistrarii dar nu pune si graficul.

Uite, fara sa fiu exhaustiv reiau concluziile mele poate te ajuta sa faci un nou grup (intreaba-l si pe Spark...):

- avantajos clar fata de vechiul aparat: cap scala 3999, imi da rezolutie in plus / 2 baterii R3 mi se pare genial fata de 6F22 / afisor mare si cu bar-graph / conexiune USB / domenii de masura oarecum suplimentare: temperatura, capacitate, frecvente

- realizare decenta (bine peste chinezismele din piata, dar inca departe de profi), ecran rezonabil, butoane-comutator rezonabil, volum mare = folosire stationara

- ma stept si la o fiabilitate decenta.

- ceva clar ca dezavantaj nu am decelat momentan. Daca exista buton on/off atunci nu aveam plangeri deloc.

Asa cum vezi in opinia mea sunt avantaje/progrese clare care justifica achizitia.

Despre USB vedeti ca nu e ceva chiar simplu, conexiunea se face cu izolare galvanica (transmisie seriala optica). Versantul dinspre AVOmetru este alimentat de AVOmetru, cel dinspre calculator de catre USB, deci pentru a pune asa ceva constructorul a avut ceva costuri si asta face produsul si mai atractiv.

De asemenea sunt caracteristici pe care nu le vad de top, dar vizavi de pretul dat mi se pare de asteptat sa fie asa. In plus nici una nu ma deranjeaza semnificativ.

Ca comparatie de piata:

- AVO chinezisme "din piata" atractive prin pretul de 40-50 lei, dar de o calitate inferioara clara, nu te poti astepta la fiabilitate si/sau precizie de la sa ceva. Mai ales comutatorul mecanic cu "n-spe" mii de pozitii

- alte chinezisme gasibile prin magazine, unele cu autoscalare sunt si ele peste 100 lei, dar par suspecte ca firma si realizare, posibil sa nu fie peste categoria de mai sus...

- aparate similare ca functii cu AX594 - pai daca au specificatiile astea, cu bargraph si autoscalare nu prea gasesti mai ieftin, nici macar din surse dubioase... deci....

- aparate scumpe, cu o firma in spate, probabil mai bine "inchegate" si mai rezistente la abuz - merita pentru cineva care nu are timp/dispozitie sa fie precaut cu scula lui, dar cinevaul trebuie sa fie pregatit pentru preturi de la dublu pana chiar de 10 ori mai scump, fara ca functionalitatea sa fie neaparat superioara

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări