Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asociere achizitie AVOmetru - Bucuresti

Dxxx

Postări Recomandate

Da, da, da, ma abonez si eu la un Fluke de la tine si promit sa fac un video cu test de anduranta la caderi si lovituri cu ciocanul asupra noului meu Axiomet...

Daca tot castigi (asta e sigur! nu?) mai ar merge sub brad si cate un osciloscop, vreo statie termostatata si mai sunt multe...

Link spre comentariu

Au sosit!

Credeam ca nu mai vin insa mi le-au livrat pe la 19:30.

Totul OK, ambalate temeinic cum face TME intotdeauna.

Am probat 2 bucati, al meu si al colegului FloMar (care fiind din Dolj m-a rugat sa-l probez eu ca merge).

Tineti cont ca tot ce am facut este sa masor temperaturi, capacitati, tensiune cc, rezistente.

Foarte scurt hands-on review:

- carcasa este imensa, dubla in toate dimensiunile fata de vechiul aparat. Este destinat mai mult laboratorului decat portabilitatii.

- in mod concordant si afisorul e imens, cu bar graph cu tot. Unghiurile de vizibilitate favorizeaza privirea de jos, de unde se vede foarte bine, din celelalte unghiuri se vede bine.

- pe capacimetru trebuie sa ai rabdare, posibil sa dureze ceva si tranzitoriu sa afiseze aiurea. Insa nu e capacimetru dedicat deci e normal si de asteptat.

- autorange-ul este suficient de rapid, nu deranjeaza cautand domeniul corect. In general din ce am vazut functionarea este suficient de rapida nimic deranjant.

- testerele sunt OK.

- carcasa si materialele nu sunt nici premium dar nici de doi bani. Este solida si bine asamblata.

- butoanele merg corect, desigur trebuie sa te obisnuiesti cu ce fac.

- este livrat cu 2 baterii R3, sonda temperatura cu termocuplu tip K, 2 testere, cablu USB si un CD micro cu soft (asta urmeaza sa testez, dar mai incolo), prospecte. L-am putut folosi fara sa consult prospectul deci este destul de intuitiv facut, insa evident ca voi si citi.

Link spre comentariu

Nu stiu ce as obtine cu masuratorile comparative, poate doar sa apreciez cat de bine sunt etalonate...

Defapt am masurat tensiunea pe o baterie cu A594 si cu vechiul AVO, au avut la 1 element fix aceeasi indicatie, iar la 2 in serie diferenta a fost de genul 0,5%, daca as avea si un etalon poate poate... dar nu am.

Din pacate nu prea am cum, spatiul meu de lucru a permis doar cam ce am facut, am alte chestii care ocupa locul si ce am ars de nerabdare am facut deja.

Urmeaza sa citesc prospectul si probabil apoi sa-l conectez si la laptop.

Dupa care adevaratul test va fi in utilizare uzuala. Si pe parcursul timpului - testul de fiabilitate, in exploatare normala.

Oricum ce am vazut pana acum este OK, sunt multumit de modul in care am cheltuit banii, sper si mai incolo sa pot spune acelas lucru.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Pe o sursa de tensiune reglabila, vazut macar in trei puncte ( jos/mijloc/sus) ale domeniului de masura, comparativ, cel de Dolj cu cel de Bucuresti, ar spune ceva despre cat de serios sunt etalonate.

Link spre comentariu

M-ai provocat, asa ca am facut-o.

Oooooops nu merge tabelul, o sa il pun ca imagine, dati click pe urmatorul link:

http://s25.postimg.org/klxargfjj/tabel_AVO.jpg

Pe mijloc este vechiul meu AVO, care evident are cap de scala 2000.

Cele doua notate cu A si B, a trebuit sa desigilez si cele 2 testere de la cel al lui FloMar notat cu A.

Diferentele mi se par nesemnificative.

Asa de amorul artei as putea sa vorbesc si cu  proprietarii celorlalte doua, ca sa fac testul cu toate, insa chiar cred ca nu ar aduce nici o data in plus.

Evident ca oricine se asteapta la mici erori, ce vad eu este suficient pentru pretentiile mele.

Interesanta ar fi o poza cu astea noi vizavi de cel vechi care este pe jumatate...

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Si mie imi par nesemnificative...provocarea-pentru mine- va fi sa fac comparatie cu UT70A pe care il am deja...oricum ne-am ales cu o scula buna pe o suma decenta...cine stie poate sunt si alti colegi interesati si cresc vanzarile la TME...

Link spre comentariu

Uitasem: bar-graphul este chiar util, vezi daca se apropie de capatul domeniului si va comuta autoscalarea pe urmatorul - pana nu ai in mana nu iti dai seama...

Am avut dificultati de neobisnuinta cu doua domenii de tensiune - nu mergea ca era pe alternativ, iar eu nu imi dadeam seama...

Oricum, raman dator cu pozele si concluzia mea pana acuma este ca sunt multumit.

Link spre comentariu

Cat de rapid se actualizeaza bargraph-ul? Cel mai util mi se pare bargraph-ul atunci cand masori ceva ce isi modifica in continuu valoarea, atunci bargraph-ul te ajuta sa iti dai seama imediat cum se modifica valoarea masurata. Fara bargraph mai greu iti dai seama, chiar si la multimetrele care se actualizeaza mai rapid, pana citesti valoarea afisata deja iar se modifica. De asta imi plac mie mai mult multimetrele analogice, chiar daca m-am nascut in era digitala. :limb:

Link spre comentariu

E o chinezarie cu aspect de FLUKE seria 17x , prezenta sub multe branduri obscure . De , exista multe sasie , etichetele sant cea mai mica problema . N - am spus ca e un aparat prost , fiecare multimetru are " tinta " lui de utilizatori . Vezi ca sant destule discutii pe forumurile de afara , ar trebui citite ( toate ? ... )  si vazut ce si cum ... eu am butonat unul al unui coleg . Pentru chestii curente si fara ( mari ) pretentii cred ca e acoperitor . De vazut si la ce pret si in cat timp ajunge " la usa " ...

Link spre comentariu

Si eu am butonat unul,chiar l-am si desfacut si mi s-a parut lucrat ok ,mergea de aproape un an cu 2 baterii de 1,5v ,a costat circa 100 ron si ajuns la posta cam in 30 zile.

Mi-a placut ca are si sonda de temperatura si masoara si condensatori in mod onorabil ,eu i-am inlocuit o siguranta pe scala de mA ,fiind depasit domeniul si a mers in continuare fara probleme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări