Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asociere achizitie AVOmetru - Bucuresti

Dxxx

Postări Recomandate

Asa arata comutatorul...Se vede si praful de care spuneam. Posted Image

Interiorul ambelor chinezarii, la UT bornele sunt prinse cu suruburi... Posted Image

La UT e marcata seria si anul fabricatiei, iar la AX,...pauza Posted Image

Se vede treaba ca si chinezii astia, sunt de mai multe feluri.

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Buna seara,

Am vazut acest topic inca de ieri insa am ezitat sa intervin. Ca unul care a folosit si multimetru de la axiomet dar si un Uni T, as face o recomandare pe un UT 70D sau oricum ceva de la uni T. Axiometul mi se pare un fel de DT9205 revizuit...e lent si cum spunea colegul de mai sus, nu exceleaza la capitolul fiabilitate. Pare mai mult o clona de fluke cu designul acela in doua culori negru/galben. Per total nimic impresionant la acel aparat.

E doar parere personala, fiecare alege in functie de gusturile personale si de buget.

Link spre comentariu

Multumesc pentru orice interventie... am deschis topicul pentru ca doream in egala masura si feed-back.

Vorbim de AX594 sau macar de ceva de generatie similara cu autoscalare?

Poate cineva recomanda o alegere mai buna, care eventual sa se incadreze in pret asemanator si cu specificatii similare?

Deocamdata am referinta pozitiva de la Stefan Nicolae si rezervata de la Giongiu.

Cat de rapid sau lent, chiar nu se poate aprecia decat daca este vorba de acelas chip si de PCB macar asemanator.

Ca specificatii si pret mi se pare clar atractiv, la finisaje am pretentii corespunzatoare pretului deci ar trebui sa fie OK.

Ramane problema fiabilitatii in conditii normale de utilizare...

Oricum astept raspuns de la Rinaldoparaipan si atunci am fi 3 persoane, deci am putea trece la urmatorii pasi

Atractiv mi se mai pare AX-MS8250 de la acelas furnizor, care are ca plus pretul, iluminarea si comutatorul on/off ca si marimea redusa, insa pierde bargraph-ul, conexiunea USB si largimea de banda (Hz) si are 3 baterii AAA in loc de doua.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Mergem pe 594.Comutatorul on-off se rezolva prin functia "power save", iluminarea nu prea conteaza.Conexiunea USB, largimea de banda si bargraful primeaza.

Bateriile nu le punem la socoteala.

Link spre comentariu

Eu am un multimetru Axiomet AX-588 ce folosesc de 4-5 ani. Tot de pe TME este si multimetrul meu, eu mi-am comandat si o husa pentru multimetru, tot de pe TME. Pastrez multimetrul tot timpul in husa cand nu este folosit si am grije sa nu fie expus la socuri sau lovituri. Pana acum functioneaza foarte bine, acum cateva luni l-am desfacut din curiozitate, constructia mi se pare calitativa. In interior nu am gasit deloc praf, aici poate ajuta husa. Nu m-am gandit atunci sa fac poze la interior, poate odata o sa il mai desfac si atunci o sa fac si poze.

Este bine ca voi va asociati mai multi ca sa impartiti costul transportului si sa economisiti la pret in functie de numarul de bucati. Eu cand am urgent nevoie de o piesa sau de o mufa de la TME, platesc costul intreg de transport chiar daca comand doar o singura piesa / mufa. Nu este rentabil, dar cand ai urgent nevoie de ceva (de mai multe ori mi s-a intamplat), nu ai timp sa stai pe ganduri si sa cauti pe altii cu care sa te asociezi (si de la magazinele online romanesti ajung piesele mult mai tarziu decat de la TME). Voi faceti foarte bine ca va asociati mai multi la comanda cu multimetrele.

Link spre comentariu

- da, vreau sa am confirmarea faptului ca este cablu USB, voi scrie inainte de a face comanda, daca se materializeaza.

Va salut!

Am cumparat si eu acest multimetru, dupa ce am vazut acest topic. Nu profesez in domeniu dar vroiam unul mai rasarit decat M890G.

Are cablu USB inclus, nu merge orice folosit in locul lui deoarece are interfata optica (cablul are o fotocelula, la fel si aparatul de masura) pentru izolare galvanica.

Inca nu l-am testat sa vad cat de bun este, abia a venit curierul cu el si inca este aburit.

Nu m-am asociat cu dvs pentru ca aveam nevoie de factura pentru firma, dar ideea era extraordinara. Acum am platit pe el la o firma din tara (pt factura) 295 lei, pret in care intra si transportul (18lei) si o husa pt aparat de 40lei.

Link spre comentariu

Asa un multimetru cu USB, totusi ce stie sa faca in plus pe langa un multimetru normal? Transmite datele pe calculator, dar ce se poate face mai departe cu acele date? Si ce software vine impreuna cu multimetrul? Ca un osciloscop poate salva screenshot-uri pe un stick USB sau ca transmite datele live pe un calculator, aici vad rostul. Dar unde este nevoie ca date achizitionate folosind un multimetru sa fie transmise pe calculator? Inteleg rostul, dar as vrea sa aflu la ce aplicatii este nevoie de asa ceva.

Link spre comentariu

Conectarea USB este flexibila si compatibila, insa multe AVOmetre au seriala care este de mult desueta.

Ajuta la redarea grafica (in functie de timp) a variatei parametrului masurat.

Graficul rezultat este editabil cu softuri uzuale, salvabil etc. Poate in unele situatii sa fie util sau necesar pentru arhivare si uz ulterior.

La ce l-ai putea folosi? Chiar ma gandeam la inregistrarea temperaturii (nu stiu daca transfera pe USB si temperatura, nu toate domeniile au "iesire") pentru diverse "stelutze" (interfete termice) folosite la LEDuri de putere.

Daca se foloseste acelas radiator si ca sursa de caldura un letcon mereu cu acelas reglaj se poate calcula aproximativ rezistenta termica, insa graficele puse in paralel pot fi cu mult mai graitoare in privinta eficacitatii relative.

Pentru cei care nu sunt inraiti cu LEDurile de putere: ideea este ca interfata respectiva este variabila calitativ, de asemenea este de importanta majora daca duci parametrii spre maxim. Exista industriale, se pot face artizanal, sau se pot moda - sunt facute din PCB cu substrat metalic (uzual aluminiu, dar cele pretentioase cupru)

Si acum noutati:

- achizitia se face! - model AX594, 3 doritori momentan (lista deschisa si pentru altii): Rinaldoparaipan, Flomar60 si subsemnatul.

- livrare Bucuresti, pret estimat final cu totul inclus 178 lei/bucata.

- am confirmarea de la TME, pentru a beneficia de reduceri singurul mod este comanda/factura unica, deci factura va fi la mine in caz de ceva.

- garantia este de 1 an de la data facturarii

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Multumim de informatie, sa-l stapanesti sanatos. :aplauze

Multumesc, asemenea si voua.

Conectarea USB este flexibila si compatibila, insa multe AVOmetre au seriala care este de mult desueta.

Ajuta la redarea grafica (in functie de timp) a variatei parametrului masurat.

Graficul rezultat este editabil cu softuri uzuale, salvabil etc. Poate in unele situatii sa fie util sau necesar pentru arhivare si uz ulterior.

La ce l-ai putea folosi? Chiar ma gandeam la inregistrarea temperaturii (nu stiu daca transfera pe USB si temperatura, nu toate domeniile au "iesire")

Softul inregistreaza toate domeniile multimetrului. Este mult mai usor de urmarit rezultatul masuratorilor pe ecranul pc-ului/laptopului decat pe cel al multimetrului, ele fiind afisate in timp real (asta ca un plus al functiei de inregistrare date / grafic).

post-181557-0-47979200-1418133195_thumb.jpg

Link spre comentariu

Marianx

Ma bucur daca esti multumit si daca ideea ti-a venit de aici...

Daca inregistreaza orice domeniu este excelent.

Te pot ruga sa-l butonezi / testezi zilele astea si sa revii cu ceva impresii?

Te rog mult, comanda o voi face probabil saptamana viitoare si orice data in plus, venita pana atunci, ne ajuta.

Multumesc si eu!

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Multumesc, asemenea si voua.

Softul inregistreaza toate domeniile multimetrului. Este mult mai usor de urmarit rezultatul masuratorilor pe ecranul pc-ului/laptopului decat pe cel al multimetrului, ele fiind afisate in timp real (asta ca un plus al functiei de inregistrare date / grafic).

Posted Imagelog temp.JPG

Super tare!!!Dea bia astept sa il vad si eu "cu ecranul aburit"

Link spre comentariu

Am deja si banii de la Rinaldoparaipan, asa ca il mai asteptam doar pe Flomar 60 urmand ca sa lansez comanda probabil in prima jumatate a saptamanii viitoare.

Se pare ca mai exista un doritor, deci in final vor fi 4 aparate pe comanda.

Inca cateva zile mai se pot inscrie si alti doritori.

Voi actualiza in permanenta aici pe masura ce evenimentele se deruleaza si cred ca nu vom finaliza decat dupa ce vom face si niste hands-on-review-uri noi beneficiarii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări