Dxxx Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Daca ne asociem 3 persoane la achizitia unui AVOmetru putem profita de reducerea acordata de furnizor (si de impartirea costului de transport). Este vorba de AVOmetru cu 3,75cifre (4000), bar graph, autoscalare si conectare la PC USB, 2 baterii AAA. Pretul final ar fi in jur de 180 lei bucata, cu TVA si 1/3 din transport inclus. LINK De discutat: 1. O problema poate fi ca garantia va fi impreuna la toate trei, pe aceeasi factura. 2. Asocierea are rost daca toata lumea este din Bucuresti, sau macar vine aici sa-si ridice aparatul. 3 Evident ca nu pot sa-mi iau riscul comenzii decat daca cei interesati imi dau cel putin un avans. 4 Numarul beneficiarilor trebuie sa fie peste 3 pentru a avea reducerea, dar mai multi pot fi oricati. Mie mi se pare OK pretul pentru asa ceva cu garantie si din sursa sigura. In plus variante similare gasite de mine au problema interfetei seriale cu calculatorul. Marca Axiomet este undeva pe la mijloc, ca imagine. Din pacate nu am gasit nici un review al aparatului, dar numai aceasta varianta mi se pare a avea maximum de avantaje vs cost. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Nimeni interesat, ca nimeni nu citeste... OARE AM PUS TOPICUL GRESIT? - daca un moderator considera ca are loc in alta parte il rog sa nu aiba retineri, doar sa ma anunte unde l-a mutat! Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 (editat) eu nu stiu cine ar putea sa se asocieze sa cumpere un multimetru relativ ieftin!? nu va suparati pe mine ...dar nu stiu cine ar putea sa imparta un multimetru?! daca acesta s-ar defecta ...si nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla dupa! Editat Decembrie 7, 2014 de elmar Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Eu l-am citit dar din pacate nu sunt interesat. Pretul este bun dar am deja doua aparate peste AX-594, probabail in aceiasi situatie sunt mai multi care au citit topicul. Ce m-ar tenta la acest multimetru fata de ce am? Interfata direct pe usb (cred), sonda de temp si alimentarea din doua R3 (m-am saturat de 6LR61). Am spus in alte subiecte parerea mea despre Axiomet, sunt multimetre low cost dar cu un raport calitate/pret foarte bun. Ax-155 a plutit pe apa cateva ore bune si nu a patit nimic, carcasa este cauciucata (nu holder) si fiecare surub are garnitura. Am cautat in manual dar nu spune nimic de "test tranzistoare" asa cum precizeaza magazinul si trebuie intrebat daca sigur cablul usb este inclus. Dxxx este foarte posibil ca subiectul sa nu se potriveasca acestei sectiuni a forumului, inainte exista o sectiune speciala pentru "grup buy" dar ... eu nu stiu cine ar putea sa se asocieze sa cumpere un multimetru relativ ieftin!? nu va suparati pe mine ...dar nu stiu cine ar putea sa imparta un multimetru?! daca acesta s-ar defecta ...si nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla dupa! @elmar te-ai grabit cu postarea, nu imparti nimic cu nimeni si nu e chiar o rabla de multimetru chiar daca e ieftin. Dxxx vrea sa faca un grup de cumparatori pentru minim 3 multimetre, pretul pentru acest prag cantitativ este mai bun. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 @elmar te-ai grabit cu postarea, nu imparti nimic cu nimeni si nu e chiar o rabla de multimetru chiar daca e ieftin. Dxxx vrea sa faca un grup de cumparatori pentru minim 3 multimetre, pretul pentru acest prag cantitativ este mai bun. scuze !!! asa e! nu am citit tot si am tras concluzii gresite ....punctul 4 l-am sarit ! Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Ma intereseaza si pe mine un astfel de multimetru dar , avand in vedere locatia , va trebui sa fac comanda de unul singur...asta bineinteles, dupa ce vine salariul...mi se pare un pret bun la ce stie sa faca, merita investitia... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Eu unul ma bag, Dxxx discutam amanunte pe PM. Stiu ca promotia mai e valabila pana pe 31, poate mai apar clienti. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2014 (editat) Pentru cine are deficiente de perceptie: - asocierea este numai in vederea achizitei, fiecare primeste propriul aparat, dar iese mai ieftin (desigur cine vrea poate lua si mai multe bucati) - costul calculat de mine este 178 lei fata de achizitia individuala (200 lei) sau cat ar fi costat individual inaintea ieftinirii de sezon (245 lei) - posibil si din Segarcea sa iasa mai ieftin asa...platind transportul din Bucuresti... - evident ca vom imparti costurile matematic in asa fel incat fiecare aparat sa revina la fix acelas pret, insa daca suntem mai multi singurul lucru care se diminueaza este costul de transport, adica nu mare lucru sub cei 178 lei. Stefan Nicolae - exact motivele tale le-am avut si eu cand l-am selectat. - pot spune ca fata de vechiul meu LG este superior pe hartie, minus faptul ca nu are buton on/off. (si minus faptul ca nu cred sa reziste si el 25 ani...). - "Am spus in alte subiecte parerea mea despre Axiomet, sunt multimetre low cost dar cu un raport calitate/pret foarte bun" Poti sa ne dai mai multe detalii???, sincer pe aici sta singurul meu dubiu... - da, vreau sa am confirmarea faptului ca este cablu USB, voi scrie inainte de a face comanda, daca se materializeaza. Editat Decembrie 7, 2014 de Dxxx Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Deci pana la urma cati suntem? Link spre comentariu
giongiu Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 (editat) Am un multimetru AX-19, cumparat acum cativa ani, sh, dar in perfecta stare, cred ca mai era si in garantie. Cumparat tot de la TME. Nu la mult timp, au aparut problemele. Borna de 10A, cand am extras testetul,prin rasucire, ca iesea foarte greu, s-a dezlipit de pe cablaj. Pun o poza care arata calitatea acestor borne. Dupa ceva vreme, a inceput sa-mi faca probleme comutatorul, iar recent si afisajul, probabil ceva contacte imperfecte. Poate problemele astea au fost doar la mine, sau la modelul pe care il detin. In comparatie, un UT70A, pare mult mai solid si nu mi-a facut nici-o problema pana acum. E drept ca are cca un an. Editat Decembrie 7, 2014 de giongiu Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Asta e, eu ma bag.Imi place ca are autoscalare. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Giongiu Multumesc mult de feed-back. Din poza (si pentru gama asta de pret) arata chiar bine tinand cont de cat costa un Fluke. 1. Cu bornele este de asteptat. 2. Cu comutatorul stii cumva si din ce cauza??? In general tipul de comutator folosit in AVOmetre nu imi inspira incredere, exceptie cele mai vechi si rusesti... La cele cu autoranging nu il folosesti asa de des, mai ales daca ar fi avut si switch on-off ceea ce din pacate nu e cazul. Totusi daca zona de PCB este aurita si stratul a rezistat atunci iarasi nu ma ingrijorez - se curata eventual se inlocuiesc lamelele elastice de cupru. 3. Cu afisorul e naspa. Desigur trebuie vazut daca e ceva exceptional sau obisnuit la marca... Link spre comentariu
giongiu Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 (editat) Comutatorul pe anumite game, trebuie miscat putin, sa faca contact corect. PCB-ul nu e aurit in zona comutatorului, cel putin la modelul meu. E practic aceeasi constructie ca la multimetrele chinezesti de doi lei. Foarte posibil sa fi intrat ceva praf, nu prea e protejat in sensul asta, nici eu nu prea protejez multimetrele.Apropo de preturi tentante la multimetre, pur o parere personala. Se merita un multimetru mai scump, care sa tina ceva ani, decat sa cumperi des un multimetru ieftin. Pana la AX-19, primul meu multimetru bunisor, sa-i zic asa, am stricat vreo cateva chinezarii ieftine. De la AX-19, am trecut la un Megger M7027, tot sh, luat de pe forum, dar nu se compara ca lucratura cu AX-ul. Are garnituri peste tot, cred ca ar merge si in apa, chiar n-am grija lui. UT70A, l-am luat tot de pe forum, doar ca masoara inductanta. Il folosesc insa destul de des si pentru alte masuratori,pare destul de solid, are un afisaj mare, iar eu sunt cam chior. Daca nu ma insel si @Flomar foloseste un UT70A.Daca avea si autoscalare, era beton. Apropo de UNI-T, are multe modele mult mai performante ca UT70A, la preturi bune, dar pe Ebay. Dar dureaza pana ajung si n-ai garantie.Au fost la vanzare pe forum,probabil vor mai aparea, multimetre performante, la preturi foarte bune, inclusiv Fluke.Pe de alta parte, pretul multimetrului la care v-ati hotarat, e foarte bun, iar autoscalarea e extrem de utila. Editat Decembrie 7, 2014 de giongiu Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Da, giongiu, am si eu un UT70A si sunt foarte multumit de el...de asta ma gandesc sa mai adaug unul mai apropiat ca performante...d-l Dxxx are PM de la mine si astept un raspuns...daca ar fi bani as merge direct pe un FLUKE dar.... Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Giongiu Multumesc mult. Probabil ca eu sunt oarecum rasfatat pentru ca de vreo 25 de ani am cu autoscalare si de firma (LG, pe atunci se numea GoldStar). Nu este nici pe departe Fluke, dar este totusi firma si la comutator aurirea este intacta, a trebuit recent curatit ca avea o valoare reziduala de cativa Ohmi (pe Ohm-metru) care mai era si aleatorie. S-a rezolvat impreuna cu inlocuirea unei sigurante resetabile. Din aceasta cauza eu l-am cautat pe asta (ca ceva adevarat nu-mi permit) si la 250 lei mi s-a parut mai atractiv decat uni-T UT61E care se gaseste pe forum. Asta deoarece chiar daca are o cifra mai putin ar trebui sa aiba garantie si pentru mine USB si baterii AAA inseamna mai mult ca un digit in plus.Intre timp AVOmetrul meu si-a revenit dar acum am intrat din nou, am vazut reducerea, am calculat si 180 lei mi s-a parut chiar atractiv. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum