Vizitator raresh Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Salut! Am urmatoarea problema si sper ca voi sa ma puteti ajuta. Caut sa dau semnal unui motoras odata la 5 actionari ale unui buton. De exemplu daca actionez butonul prima data - sa alimenteze motorasul, daca alimentez a doua oara sa nu-l mai alimenteze, a treia oara la fel, a patra oara la fel, de abia a cincea oara sa alimenteze motorasul din nou. Ce ziceti? E complicat? Multumesc frumos! Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Spune tot , că altfel nu poți fi ajutat . Sau , mai exact gândește până la capăt . Dacă la prima acționare a butonului alimentezi motorașul, când încetează alimentarea lui ? După un timp prestabilit ,imediat ce a încetat comanda , la a doua apăsare a butonului ? Link spre comentariu
Vizitator raresh Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Imediat ce a incetat comanda. Doresc sa alimentez un motoras de 12V si 30A. Editat Decembrie 6, 2014 de raresh Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Ești sigur că atâta are ? Ăla numai motoraș nu e ! Acum la subiect , înțeleg așa : apăs butonul, se învârte motorașul cât țin butonul apăsat , la următoarele patru apăsări mă ignoră , apoi se reia . Corect ? Link spre comentariu
Vizitator raresh Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Da. Atat are. Este un motoras pentru spalatoarele de faruri. https://www.youtube.com/watch?v=lxJe75Rmzhg Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Mă rog , ce ai postat nu are nicio relevanță ( asupra motorului ) , dar în fine , te cred pe cuvânt . Eu comentam doar din p.d.v. al limbii române : că nu e motoraș ci motor . Răspunde la cealaltă întrebare , că era mai importantă. Link spre comentariu
Vizitator raresh Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Asa vreau, exact cum ai spus tu. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Atunci urmează întrebările următoare : 1. Preferi cu circuite logice ( eventual dintr-o anumită famile ) sau cu microcontroler ? 2. Ești în stare să realizezi/experimentezi singur circuitul ? Mă refer atât la cunoștințe cât și la dotare . 3. Asta nu e o întrebare ci o cerere . Precizează eventuale condiții suplimentare - de exemplu durate ale impulsurilor , durate ale pauzelor dintre impulsuri , sau ce crezi că te-ar mai interesa . Link spre comentariu
Vizitator raresh Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 1. Doresc varianta cea mai simpla. 2. Nu stiu cat sunt de in stare. Sunt incepator, foarte incepator. 3. Nu ma mai intereseaza altceva. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Îmi pare rău pentru tine , ai picat prost . Tocmai am venit de pe un topic care mi-a lăsat un gust amar . 1. Nu e răspuns la întrebarea mea . 2. Fără supărare , eu traduc asta prin ”habar n-am ” , corelat și cu răspunsul de la pct. 1 . În concluzie , intră la Bazar , la Servicii , poate ți-l face cineva pe bani. PS Dacă am greșit cu concluzia de mai sus (2) , te rog să mă corectezi argumentat . PPS . În limba mea , a ajuta nu înseamnă a face totul . Deci , dacă poți și vrei să faci tu măcar o parte , retrag tot ce am spus . Dacă nu , rămâne valabil. Editat Decembrie 6, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator raresh Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Nicio problema! Multumesc pentru timpul acordat. Vizavi de punctul 2, am ales sa zic asa pentru ca nu stiu ce implica acest circuit si nu stiu cat de greu este pentru mine sa-l inteleg si sa-l realizez. Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Dar care este rostul acestei automatizari, ce dispozitiv trebuie comandat de montaj, motorul care actioneaza pompa de lichid sau stergatorul? Link spre comentariu
Vizitator raresh Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) @miron1947: motorul ce actioneaza pompa de lichid @UDAR: daca inca esti dispus sa-mi dai o mana de ajutor, aleg varianta microcontroler. Nu dau inapoi si nu vreau ca altcineva sa-mi dea totul pe tava. Editat Decembrie 6, 2014 de raresh Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Adica la mai multe actionari(5) ale stergatorului sa aveti o singura stropire? Editat Decembrie 6, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator raresh Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Da. Acum motorul de la spalatoarele de faruri este alimentat printr-un releu de la bateria masinii, iar releul este actionat de maneta de la duzele de parbriz, si asta face ca farurile sa fie spalate de fiecare data cand spal si parbrizul. Iar eu vreau sa spele farurile o data la 5 spalari de parbriz. @miron: Da, ati inteles bine! Editat Decembrie 6, 2014 de raresh Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum