Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rectificare hss pe strung

suspectu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suspectu

3

• philiprobz

2

• mihaighe

1

• ndc74

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sa nu sparg carbura. Cu polizatul e cam greu, ma gandeam sa fac un sistem sa prind un biax in portcutit dar pietrele alea mititele cred ca o sa se toceasca mai repede decat hss-ul

Link spre comentariu

Eu incerc sa fac asta cu mijlocele disponibile. Cred ca reusesc si cu un flex tinut frumos in mana, sprijinit de suportul portcutit dar as vrea zgomot cat mai mic. Inca nu am totul gata dar o sa incerc cu o carbura prima data sa vad daca il zgarie.

Link spre comentariu

Renunta la varianta cu flexul, i-ati cateva placute bune din targ 3 - 10 lei, eventual documenteaza-te un pic cu privire la codurile lor si improvizezi repede un suport pentru ele ori le lipesti. Mai bine faci suportul ca o sa ramai cu el si placuta dupa ce se toceste in varf o poti schimba usor fara sa te chinuiesti.  

Link spre comentariu

Operatiunea asta am incercat-o si eu pe burghie hss (integral hss, nu doar spirala) si a mers foarte bine cu placuta de carbura, dar in schimb la o freza HSS foarte tare (ceva gen cobalt deschis la culoare si foarte lucios) am incercart cu aceleasi placute micute triunghiulare si nu am mai reusit. nu musca deloc din ea. Apoi am incercat cu un cutitas f micut care avea o bobita de diamant in varf. L-am cumparat de la une domn in varsta care lucrase la mecanica fina. La inceput a mers foarte bine, numai ca bobita a inceput sa se miste. Probabil si eu am impins cam tare pt dimensiunile ei si acum se misca. va trebui sa incerc la autogen sa-i mai pun putina alama sau argint pt instalatii de clima in jurul bobitei ca s-o mai fixeze pe pozitie.

Exista si niste pastile amovibile cu diamant in varf. Din pacate nu am folosit asa ceva, dar poti incerca sa cauti. Era un nene la obor care vindea asa ceva la 40ron/buc, dar nu m-am indurat sa iau.  

Am vb cu cineva care zicea ca a folosit asa ceva, dar spunea ca trebuie sa lucrezi foarte fin cu ele caci imediat se sparge diamantul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări