suspectu Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Am o freza hss si vreau sa ii subtiez codita. S-ar putea face asta folosind o carbura sau risc sa o stric si ar trebui sa folosesc doar piatra abraziva ? Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Ce sa strici, merge sau nu merge depinde ce carbura ai. Nu merge, incerci cu polizatu dar depinde cum ti-ai propus sa faci asta si ce dispozitiv vrei sa folosesti. Link spre comentariu
suspectu Postat Decembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Sa nu sparg carbura. Cu polizatul e cam greu, ma gandeam sa fac un sistem sa prind un biax in portcutit dar pietrele alea mititele cred ca o sa se toceasca mai repede decat hss-ul Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Nu se poate decat pe masina de rectificat exterior la rotund . Link spre comentariu
suspectu Postat Decembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Eu incerc sa fac asta cu mijlocele disponibile. Cred ca reusesc si cu un flex tinut frumos in mana, sprijinit de suportul portcutit dar as vrea zgomot cat mai mic. Inca nu am totul gata dar o sa incerc cu o carbura prima data sa vad daca il zgarie. Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Renunta la varianta cu flexul, i-ati cateva placute bune din targ 3 - 10 lei, eventual documenteaza-te un pic cu privire la codurile lor si improvizezi repede un suport pentru ele ori le lipesti. Mai bine faci suportul ca o sa ramai cu el si placuta dupa ce se toceste in varf o poti schimba usor fara sa te chinuiesti. Link spre comentariu
ndc74 Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Operatiunea asta am incercat-o si eu pe burghie hss (integral hss, nu doar spirala) si a mers foarte bine cu placuta de carbura, dar in schimb la o freza HSS foarte tare (ceva gen cobalt deschis la culoare si foarte lucios) am incercart cu aceleasi placute micute triunghiulare si nu am mai reusit. nu musca deloc din ea. Apoi am incercat cu un cutitas f micut care avea o bobita de diamant in varf. L-am cumparat de la une domn in varsta care lucrase la mecanica fina. La inceput a mers foarte bine, numai ca bobita a inceput sa se miste. Probabil si eu am impins cam tare pt dimensiunile ei si acum se misca. va trebui sa incerc la autogen sa-i mai pun putina alama sau argint pt instalatii de clima in jurul bobitei ca s-o mai fixeze pe pozitie. Exista si niste pastile amovibile cu diamant in varf. Din pacate nu am folosit asa ceva, dar poti incerca sa cauti. Era un nene la obor care vindea asa ceva la 40ron/buc, dar nu m-am indurat sa iau. Am vb cu cineva care zicea ca a folosit asa ceva, dar spunea ca trebuie sa lucrezi foarte fin cu ele caci imediat se sparge diamantul. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Exista placute din nitrura cubica de bor , marcate ca CBN cunoscuta si ca Borazon, Bornitrid. http://www.ebay.de/sch/Maschinenwerkzeuge-/46357/i.html?_from=R40&_nkw=cbn Grig Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum