suspectu Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Am vazut acum ceva timp un tip care taia discuri de circular cu pastile widia ca sa faca lama de debitat pentru strung. Eu mereu am avut probleme cu scula asta, facand-o din hss trebuie sa o fac extrem de subtire in partea de jos si pocneste, si cele cu pastile pe care le-am gasit au pastila prea lata. Acum am pus mana pe un disc de circular mic (cred ca e diametrul 100) cu pastile si in loc sa il tai si sa ma chinuiesc sa ii fac un adaptor ma gandeam daca nu pot sa ii fac un adaptor sa il folosesc intreg, si sa il rotesc pe pastila cu care vreau sa taie, sa ii fac doar niste gaurele ca sa nu se roteasca singur. Editat Decembrie 6, 2014 de suspectu Link spre comentariu
almarghi Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 de ce n-ar merge? cel putin la materiale moi Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Acu depinde cat de des are pastilele ca s-ar putea ca la un anumit diametru sa fie mai mult de o pastila in taietura.Sant unele dicuri la care un dinte este ascutit pe stanga,unul pe dreapta si unul pe mijloc,sau chiar dinti ascutiti in "urma".Folosirea depinde de mai multi factori,trebuie vazut in functie de disc si de geometria dintilor. Editat Decembrie 6, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
DanuAL Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Eu mereu am avut probleme cu scula asta, facand-o din hss trebuie sa o fac extrem de subtire in partea de jos si pocneste ''Extrem de subtire'' nu inseamna ca e ascutit corect! Doar la diametrele mari, gen 50-60mm in sus e necesar ca partea de jos a lamei/cutitului sa fie mai subtire decat frontalul/partea de sus. La diametrele mai mici, e suficient sa-i iei ''burta''/mijlocul lamei, si pe-o parte si pe cealalta, cat sa fie sub cota varfului si e perfect! Piesele mai mici in diametru', nu ajung/ating partea de jos a lamei, doar piesele cu diametrul mai mare! Link spre comentariu
suspectu Postat Decembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Acu depinde cat de des are pastilele ca s-ar putea ca la un anumit diametru sa fie mai mult de o pastila in taietura.Sant unele dicuri la care un dinte este ascutit pe stanga,unul pe dreapta si unul pe mijloc,sau chiar dinti ascutiti in "urma".Folosirea depinde de mai multi factori,trebuie vazut in functie de disc si de geometria dintilor. Corect, are un dinte orientat pe dreapta, unul pe stanga, dar calca unul pe celalalt in plan. Ar putea sa taie pana la 20.5 fara sa intre un dinte peste celalalt. Eu ma gandeam ca dintele de jos ar calca pe urmele celui de sus, si fiind orientat in jos nu ar putea sa agate piesa, iar dintele de sus e mult mai departe. O sa fac incercari. Ideea e ca discul e cu pastile WIDIA dar scrie pe el "PENTRU LEMN", o sa fie destul de tare si pentru metale ? Adica pastilele WIDIA sunt cam toate teoretic la fel de tari sau exista si unele mai moi pentru lemn doar ? ''Extrem de subtire'' nu inseamna ca e ascutit corect! Doar la diametrele mari, gen 50-60mm in sus e necesar ca partea de jos a lamei/cutitului sa fie mai subtire decat frontalul/partea de sus. La diametrele mai mici, e suficient sa-i iei ''burta''/mijlocul lamei, si pe-o parte si pe cealalta, cat sa fie sub cota varfului si e perfect! Piesele mai mici in diametru', nu ajung/ating partea de jos a lamei, doar piesele cu diametrul mai mare! Eu pana acum, de cand am reusit sa imi sparg carbura dedicata, imi faceam din bara 10x10 HSS pe care o subtiam. Deci in jos era doar 9mm si lunga de 25 ca sa pot sa debitez piese de 50, crapa destul de usor. Editat Decembrie 6, 2014 de suspectu Link spre comentariu
DanuAL Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Pentru bara de 50, lungimea lamei cutitului ar fi utila 26mm, ca sa nu-ti frece pe marginea exterioara a piesei. Latimea lamei minim 3mm in varf!!! >3mm in varf, la mijloc ii faci burta de vre-o 2.3-2.5mm. Dupa ce i-ai facut burta, te poti orienta cam cat sa iei si din partea de jos. Oricum, cu cat diametrul piesei creste, neaparat creste si latimea varfului cutitului, cand vorbim de hss, altfel crapa. Avansul nu trebuie sa fie mare! Cu hss poti lucra cu turatii de pana in 250-maxim 300rot/min. cu racire, altfel ''arzi'' lama si se toceste rapid, incepe sa scartaie/freaca si pe urma crapa/rupe. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum