Vizitator gabriele Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 De blocul de alimentare nu s-a discutat nimic..!?? 2 ampuri alimentate din aceasi sursa consuma nu gluma,eu as stabiliza tensiunea HT cu un MOS schema e banala iar rezultatul .....spectaculos.!!! Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 (editat) Hai sa fim seriosi,in loc sa fim multumiti ca acest forum exista si datorita unor useri ca @viobio care intr-adevar construieste ceva si mai mult decat atat ne impartaseste din realizarile d-lui,cu bune cu rele,useri ca @valderama care este "ochiul din umbra" si face ca totul sa fie perfect,@victor care intervine foarte critic de cele mai multe ori chiar atunci cand trebuie sau chiar @neculeacorneliu de la care din postarile d-lui gasim foarte multe lucruri interesante...,suntem totusi o comunitate frumoasa si pur romaneasca,nu suntem nici mai sus dar nici mai jos comparativ cu membri altor forumuri,prefer acest forum decat unele forumuri unde proportia "minitehnicus" comparativ cu cei ce chiar stiu ceva este mult inclinata in favoarea primilor. Hai sa colaboram si sa ne gandim ca pana la urma fiecare dintre noi ar avea altceva mai bun de facut,prezenta noastra aici este pentru ca asa am consimtit si trebuie inca odata sa-i multumim celui ce intretine acest forum si ne-a cadorisit cu acest spatiu unde ne putem balacri in voie,dar hai sa ne balacrim in argumente tehnice,asa ar fi normal si corect. Scuzati-mi aceata mica dizertatie! Am afirmat ca eu nu as aborda aceasta configuratie ci una mult mai simpla,ce parere aveti de schema de mai jos ??? Cel putin teoretic,performantele cred ca sunt foarte bune,astept pareri si critici si vreau sa mentionez ca personal nu sunt adeptul montajelor UL,adica nici trioda nici pentoda,un amestec care mie nu-mi place,dar este absolut parerea mea si poate fi subiectiva! Valorile (tensiuni/curenti) de pe schema sunt valabile NUMAI pentru Raa=4000 ohmi !!! P.S am postat doua rezultate din simulare,unul cu Raa de 4000 ohmi si unul cu Raa de 5000 ohmi,pentru comparatie,modelul de OT pentru 4K este unul personal iar pentru 5K este cel UL HAMMOND 1650RA. @gabriele: punct bine atins,sursa este un etaj extrem de important nu numai pentru acest montaj dar in general pentru cam toate amplificatoarele audio cu tuburi,cititi ce spune aici Hashimoto referitor la sursa de alimentare,in care,paradoxal,pentru un PP-UL HI-FI cu KT88 recomanda o sursa pe HT monoalternanta pe cand pentru un PP-UL cu EL34 se recomanda redresare bialternanta,cititi si va minunati!!! http://www.tube-amps.net/EA_Hashimoto_KT88_PP_01.htm Editat Decembrie 7, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Am proiectat acest etaj de atac special pentru KT88 dar merge fara nicio modificare si pentru EL34, poate fi utila acesta schema este reala si verificata iar reteaua de corectie se poate neglija fiindca a fost doar un experiment Am proiectat acest etaj de atac special pentru KT88 dar merge fara nicio modificare si pentru EL34, poate fi utila acesta schema este reala si verificata iar reteaua de corectie se poate neglija fiindca a fost doar un experiment scuze, am gresit postarea schemei Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 (editat) Vin si eu cu o versiune care mie personal imi place ,sensibilitate intrare reglabila 2 pozitii ,pre /driver cuplaj galvanic ,modalitate tuburi finale .trioda sau ultraliniar. Alimentare cu 2 trafuri . Editat Decembrie 7, 2014 de gabriele Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 (editat) Vin si eu cu o versiune care mie personal imi place ,sensibilitate intrare reglabila 2 pozitii ,pre /driver cuplaj galvanic ,modalitate tuburi finale .trioda sau ultraliniar. Alimentare cu 2 trafuri . Si schema asta este ok,am folosit acel atac pentru finale,srpp cuplat galvanic cu defazorul,pentru un amp de chitara,srpp imediat dupa corectorul de ton,ampul a fost monocanal. Nu prea vad rostul alimentarii stabilizate,la proiectul inceput o sa fac urmatoarea sursa de alimentare: punte 8A/1000V,condensator de 470microF,de aici plec spre doua socuri de filtraj(cite unu pt fiecare canal,5...7H/400mA),dupa socuri condensatori de 220microF,e de ajuns acest filtraj. Editat Decembrie 7, 2014 de viobio Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 (editat) Vin si eu cu o versiune care mie personal imi place ,sensibilitate intrare reglabila 2 pozitii ,pre /driver cuplaj galvanic ,modalitate tuburi finale .trioda sau ultraliniar. Alimentare cu 2 trafuri . Da,o schema interesanta de fapt este o conceptie Jadis dar cu finale KT88 facuta de chinezi,Jadis fiind una dintre cele mai tari firme in constructii audio cu tuburi in proportie foarte mare amplificatoare PP cu tuburi audio consacrate. Amplificatorul cu schema de mai sus este un MC-100B,o realizare de lux a chinezilor si aici http://www.china-hifi-audio.com/en/yaqin-tube-amp-audio-c-14/yaqin-mc-100b-kt88-tube-integrated-amplifier-power-amp-2-mode-p-150 puteti vedea performantele si componentele utilizate. Eu o singura chestie nu o inteleg si anume; noi ne batem capul sa proiectam trafuri de iesire,pentru pentode in UL,pentru triode si vad ca treaba se rezolva extrem de simplu doar cu un comutator (!?),oare lui KT88 in PP ii este bine cu acelasi Raa si in modul pentoda UL dar si in modul trioda ???...sa nu uitam ca G2 in cazul UL este mai aproape de +Ua,iar in modul trioda este la potentialul anodului,static vorbind. In imagini sunt datele de catalog pentru trei moduri; UL bias automat,UL bias fix si trioda,date luate din catalog GENALEX pentru tubul KT88. Editat Decembrie 7, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Da,o schema interesanta de fapt este o conceptie Jadis dar cu finale KT88 facuta de chinezi,Jadis fiind una dintre cele mai tari firme in constructii audio cu tuburi in proportie foarte mare amplificatoare PP cu tuburi audio consacrate. Amplificatorul cu schema de mai sus este un MC-100B,o realizare de lux a chinezilor si aici http://www.china-hifi-audio.com/en/yaqin-tube-amp-audio-c-14/yaqin-mc-100b-kt88-tube-integrated-amplifier-power-amp-2-mode-p-150 puteti vedea performantele si componentele utilizate. Eu o singura chestie nu o inteleg si anume; noi ne batem capul sa proiectam trafuri de iesire,pentru pentode in UL,pentru triode si vad ca treaba se rezolva extrem de simplu doar cu un comutator (!?),oare lui KT88 in PP ii este bine cu acelasi Raa si in modul pentoda UL dar si in modul trioda ???...sa nu uitam ca G2 in cazul UL este mai aproape de +Ua,iar in modul trioda este la potentialul anodului,static vorbind. In imagini sunt datele de catalog pentru trei moduri; UL bias automat,UL bias fix si trioda.Foarte bine ca ati pus foile de catolog, CIOCANARUL (asta este noul meu nume,dat de cineva dupa forum) de mine a plecat fix de la datele de catalog postate de dl Lazaroiu,le recomand unora,in loc sa bata cimpii sa se informeze ,inainte de a posta .Folosirea aceluias traf de iesire pentru cele trei configuratii,trioda/pentoda/ultraliniar,este o strutocamila,parerea mea de ciocanar.Am observat , acum observă şi tu dezechilibru valorilor din anozi(pentru a echilibra câştigul pe ieşiri),mă gândeam că pentru un amplificator de audiţii nu strică un defazor mai echilibrat.Da Viorel ai dreptate referitor la transformatorul de ieşire(1650RA 5k)am neglijat precizarea din schema ta şi am luat de bună sarcina(4k)de aici http://oi57.tinypic.com/9unt6e.jpgAvând în vedre conexiunea UL şi o pondere mai mare a puteri utile în clasa A cred că se potrivea mai bine ca sarcină la anozi de 6k.In schema desenata de mine,exista un semireglabil inseriat cu rezistentele de sarcina ale defazorului,semireglabilul o sa fie folosit la reglarea simetriei celor doua semialternante,sa fie egale.Pana la urma e bine ca functioneaza defazorul,de fapt functiona din prima.... Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Ampul de care vorbeste Lazaroiu tocmai il am pe masa...pt modificari ,voi monta KT120 ca finale in locul tuburilor KT88 chinezesti.....drivere 6SN7 tung-sol pre 12AX7 tung-sol,pe care le voi "duce sub capota" ca sa pun in locul lor 2 "magi" EM84......plus alte 2 tuburi sub capota pt o intrare dedicata phono....desigur voi aduce modificari si trafurilor de iesire ,iar la altul identic voi adauga si volum telecomandat ,dar asta saptamina viitoare. Voi face desigur o comparatie a parametrilor prima si dupa modificare din curiozitate .. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Ampul de care vorbeste Lazaroiu tocmai il am pe masa...pt modificari ,voi monta KT120 ca finale in locul tuburilor KT88 chinezesti.....drivere 6SN7 tung-sol pre 12AX7 tung-sol,pe care le voi "duce sub capota" ca sa pun in locul lor 2 "magi" EM84......plus alte 2 tuburi sub capota pt o intrare dedicata phono....desigur voi aduce modificari si trafurilor de iesire ,iar la altul identic voi adauga si volum telecomandat ,dar asta saptamina viitoare.Voi face desigur o comparatie a parametrilor prima si dupa modificare din curiozitate ..O rugaminte,daca ai chef si timp,pune pe forum ,citeva poze cu matele ampului,sa ne clatim si noi ochiul Link spre comentariu
vidax Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Gabriele, vreau sa-ti pun si eu o intrebare legata de acest amplificator. Deoarece si eu sunt posesorul unui Yaqin MC-100B m-ar interesa daca se justifica construirea unui temporizator pentru tensiunea anodica. Daca chiar ar prelungi viata lampilor si daca da, ce schema s-ar potrivi cel mai bine acestui amplificator. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Asa arata sub capota acum inainte de modificari: Temporizarea nu are relevanta poate cel mult un soft start pe anodica. Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 (editat) Si PCB-ul desfacut : Azi am dat jos soclurile noval si incep modificarile ,daca Viorel nu se supara revin si cu alte detalii,eventual am sa pun o foto la final ..... Editat Decembrie 9, 2014 de gabriele Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 (editat) Asteptam si alte poze!Spor si bafta la bani! Editat Decembrie 9, 2014 de viobio Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Multumesc mult ,as vrea sa locuiesc pe alta planeta unde as putea avea 30-40 ore in loc de 24 pe zi ca sa-mi ajunga timpul ......ca sa fac mai multe probabil se va intimpla in o alta dimensiune Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Cam asa o sa dispun tuburile pe sasiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum