Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop Fujitsu AH530. Problema Chip ITE.

Vizitator IStaff

Postări Recomandate

Vizitator IStaff

Buna seara. Postez in speranta ca ma veti putea ajuta. Am un laptop Fujitsu AH530, iar pe placa de baza are un chip ITE8502E sau ITE8512E care s-a ars. Nu pot descifra exact ce scrie dar am dedus ca scrie JXT pe al 2 lea rand iar pe ultimul rand am reusit sa descifrez doar TB L. Am gasit momentan un ITE8512E JXT dar pe ultimul rand difera literele. Puteti sa-mi spune-ti si mie daca este vreo diferenta pentru ultimul rand? Apelez la voi in speranta ca voi reusi sa rezolv problema. Ce imi recomandati?Ma pot descurca sa-l schimb cu pistolul de lipit sau e nevoie de pistol cu aer cald? Va multumesc, o seara placuta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elmar

1

• riderinblack

1

Top autori în acest subiect

din ce stiu eu ...pe randul 3 de caractere, sunt trecute date despre lotul de fabricatie si despre ce fel de fludor se foloseste la lipit ...

deci, e posibil sa fie acelasi integrat....(nu sunt sigur 100%! dar ...)

pentru dezlipire va trebuie o statie (cu control electronic al temperaturii) de lipit cu aer cald ...iar pentru lipire puteti sa incercati cu un letcon termostatat sau tot statia de aer cald ...cred ca este exclus sa faceti aceasta operatiune, fara pasta flux..speciala pt.smd!

Editat de elmar
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator IStaff

Buna seara. In sfarsit cred ca ma pot apuca de reparatii. Am comandat o statie cu aer cald, pasta flux si pasta de lipit. Acum problema sta in felul urmator: cum le folosesc? Adica, fluxul l-am comandat degeaba sau trebuie folosit? La ce temperatura trebuie sa lipesc(pe pasta de lipit nu scrie temperatura de topire)? Multumesc frumos. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări