Vizitator mihaii123 Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 (editat) In urma cu ceva timp, ma gandeam daca pot crea un incarcator pe baza de baterii . Am gasit o baterie de 4.5V si un cablu cu forma USB la un capat pentru conectarea lui in... incarcator si celalt capat pentru telefon. Am un smartphone cu o luminita pe ecran cand telefonul se incarca/primeste tensiune. Problema este urmatoarea, cablul are 3 fire: rosu, alb si verde. Am pus la bornele bateriei: - alb pe - si rosu pe +. Led-ul telefonului se aprinde, dar pe display nu imi afiseaza ca si bateria se incarca. - alb si verde pe -, si rosu pe +. La fel ca mai sus. - rosu pe + si verde pe -. La fel ca mai sus. - alb si rosu pe + si verde pe -. La fel ca mai sus. Am incercat sa desfac un incarcator , doar ca nu au suruburi si nu vad nici capse sa vad felul in care sunt conectate firele. Idei in legatura cu o varianta ca telefonul sa imi "aprobe" incarcarea si pe ecran pentru ca banuiesc ca acum nu imi incarca bateria. PS: Acum las alb pe - si rosu pe + sa vad daca timp de 2-3 minute incarca bateria telefonului si revin cu un edit. LE: Dupa 3 minute, bateria tot pe 76% mi-a ramas, deci nu cred ca incarca pana cand nu imi apare pe ecran. Editat Decembrie 5, 2014 de mihaii123 Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 eu zic ca riscati prea mult sa defectati telefonul! dar daca asta nu conteaza ...incercati sa puneti firul alb si verde la minus si firul rosu la plus...poate asa va merge... apropo...ce smartphone aveti ? Link spre comentariu
Vizitator mihaii123 Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Orange Yomi. Pe incarcator spune ca transforma in 5V, iar eu bag 4.5V din baterie. Am incercat deja sa pun alb/verde pe - si rosu pe +, dar nu sunt rezultate, decat led-ul ce se aprinde. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 (editat) Orange Yomi. Pe incarcator spune ca transforma in 5V, iar eu bag 4.5V din baterie. Am incercat deja sa pun alb/verde pe - si rosu pe +, dar nu sunt rezultate, decat led-ul ce se aprinde. eu cred ca trebuie bagat fix 5v ( si cati amperi/ miliamperi scrie pe incarcator)...altfel(controlerul ) telefonul nu incarca bateria(acumulatorul) Editat Decembrie 5, 2014 de elmar Link spre comentariu
Vizitator mihaii123 Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 5V - 550 mA. Ce posibilitati ar exista ca eu sa bag 2 baterii de 4.5V, total 9V si sa scot continuu 5V? De ce as avea nevoie? Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 puteti folosi un stabilizator de 5v...(cel in capsula to-220-"mare") Link spre comentariu
Vizitator mihaii123 Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 M-am uitat pe internet despre cum sta treaba cu acel stabilizator "to-220". Dar am gasit unele site-uri ce imi arata la detaliile lui: Tensiune iesire: -5V Tensiune iesire: +5V Care e diferenta intre ele? Sau acel "-" nu face referire la acel numar ca este negativ. Ce ar trebui sa stiu despre el cand il cumpar dintr-un magazin? Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 to-220 e numele capsulei....stabilizatorul de 5v se numeste LM7805 >>"positive regulator " Link spre comentariu
Vizitator mihaii123 Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Okay. Mersi mult de ajutor! Link spre comentariu
godFather89 Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Daca folosesti un regulator liniar, eficienta va fi undeva la 50%. Aia inseamna ca jumate din energia din acumulatori/baterii se transforma in caldura. Recomand un regulator in comutatie cat mai eficient tinand cont ca e alimentat din acumulatori/baterii. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Daca folosesti un regulator liniar, eficienta va fi undeva la 50%. Aia inseamna ca jumate din energia din acumulatori/baterii se transforma in caldura. Recomand un regulator in comutatie cat mai eficient tinand cont ca e alimentat din acumulatori/baterii. sigur ca se poate folosi si un regulator in comutatie ...si eficienta ar creste la peste 80%... dar(cred eu) e mai complicat de realizat(si de gasit ...fata de un regulator obisnuit)... nu e imposibil...depinde de experienta celui care doreste sa-l faca! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 de ce nu folositi max756 si il incarcati dintr-o singura baterie? am testat eu si am peste 20 de buc din acest integrat.. Link spre comentariu
Vizitator babutza93 Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 (editat) In urma cu ceva timp, ma gandeam daca pot crea un incarcator pe baza de baterii . Am gasit o baterie de 4.5V si un cablu cu forma USB la un capat pentru conectarea lui in... incarcator si celalt capat pentru telefon. Am un smartphone cu o luminita pe ecran cand telefonul se incarca/primeste tensiune. Problema este urmatoarea, cablul are 3 fire: rosu, alb si verde. Am pus la bornele bateriei: - alb pe - si rosu pe +. Led-ul telefonului se aprinde, dar pe display nu imi afiseaza ca si bateria se incarca. - alb si verde pe -, si rosu pe +. La fel ca mai sus. - rosu pe + si verde pe -. La fel ca mai sus. - alb si rosu pe + si verde pe -. La fel ca mai sus. Am incercat sa desfac un incarcator , doar ca nu au suruburi si nu vad nici capse sa vad felul in care sunt conectate firele. Idei in legatura cu o varianta ca telefonul sa imi "aprobe" incarcarea si pe ecran pentru ca banuiesc ca acum nu imi incarca bateria. PS: Acum las alb pe - si rosu pe + sa vad daca timp de 2-3 minute incarca bateria telefonului si revin cu un edit. LE: Dupa 3 minute, bateria tot pe 76% mi-a ramas, deci nu cred ca incarca pana cand nu imi apare pe ecran. USB = Universal Serial Bus, 4 Fire + Shield-ul. Rosu (+5V) / Verde (DATA+) / Alb (DATA-) / Negru (GROUND -) Adica firul rosu cu firul negru sunt pentru alimentare iar cel verde cu cel alb sunt pt transferul de date dintre telefon si pc.... etc. pentru a putea incarca telefonul folosesti rosu si negru iar din cate am inteles la tine ai doar 3 fire, deci incearca sa dezizolezi cablu mai mult sau leaga (-) la Shield (Ecranaj-ul) cablului . Editat Aprilie 4, 2015 de babutza93 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum