Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Becuri led - fasung E27

buleu_alexandru

Postări Recomandate

Salut all

As vrea si eu sa stiu de ce la magazine gasesc foarte des doar bec-uri cu "warm white", adica lumina galbena.

De ceva timp tot incerc sa gasesc becuri cu lumina alba si la un pret acceptabil, si de putere bunicica, macar 5 - 7W  si nu prea gasesc.

Chiar nu inteleg de ce peste tot gasesc mai mult becuri cu led galbene decat albe, desi mai cautate ar trebui sa fie cele albe.

Cine mai vrea sa aiba culoarea luminii cu care statea bunica, si mai ales sa vada toate culorile mai mult sau mai putin distorsionate.

Pana la urma as fi dat si mai multi bani, dar nici macar nu prea am de unde alege. Sunt magazine unde am gasit doar cu lumina galbena, cand de fapt cele albe sunt mai bune.

Probabil am sa comand de pe net.  

La 26 lei acest bec ar fi ok ?  http://www.go4all.ro/cumpara/bec-led-fasung-e27-7w-alb-rece-6132947#

Care ar fi pretul minim pentru un bec led alb de 5W, 7W si respectiv 9W, astfel incat sa fie si cat de cat fiabil ?

Multumesc mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

7

• gabyh

4

• Dxxx

4

• validae

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am luat pentru baie, unde sta non-stop aprins,un bec alb-rece(6500K), cu un CRI acceptabil, radiator bun, vad ca dupa 4 luni e OK, nu i-a scazut luminozitatea, e un V-Tac. La baie nu mergea alb-cald, faianta e alb-bleu si nu dadea bine.Dar a costat 35 lei.

Link spre comentariu

Teoretic ”warm white” de 2700-3000K dă lumina cea mai naturală . De regulă au CRI mai mare decât albul rece . Depinde însă de utilizare , de ambiant , etc. 

Link spre comentariu

Deci detaliez un pic ce a zis corect UDAR

- citeste si tu pe Goo... despre CRI.

- becurile cu temperatura de culoare mica (spre galben) au CRI superior si pentru lumina ambientala casnica (nu industrilala) e de preferat. Uite-te la niste legume/vegetale sub lumina cu CRI diferit si intelegi despre ce e vorba.

- becurile cu temperatura de culoare mare au insa randamentul si fluxul luminos mai bun, plus ca emit in zona in care ochiul e mai sensibil.

Cu calitatea / fiabilitatea trebuie sa te dezamagesc:

- ce link ai pus tu... in nici un caz nu e calitate. In primul rand pe un produs bun e marca unui producator consacrat: Philips, Samsung, Toshiba, Panasonic, LG etc, etc.

- preturile sunt pe masura, de pe la 50 lei pana la sute de Euro pentru produse care nu se aduc, ca piata noastra nu le-ar inghiti.

Mai exista o solutie, care poate sa-ti placa daca te pricepi: iti faci singur sursa de lumina.

Daca pe partea de racire (cea mai scumpa as zice) si alimentare CC ai solutii gratuite din piesele pe care le ai deja in "colectie" atunci un driver (in comutatie) si LEDuri performante recente gasesti chiar si aici pe forum, nu iti pun link ca ar fi reclama la propriile produse - la un pret care zic eu ca e atractiv/competitiv, plus ca iei de ce temperatura de culoare vrei.

O astfel de instalatie corect realizata poate sa depaseasca calitativ lejer ce gasesti pe piata si poate obtine durate de viata conform producatorului de 50.000 ore, asta respectand parametrii de functionare - tot conform producatorului.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Fii sigur ca corpuri de iluminat au tot fost facute, eu am unul care funcioneaza in fiecare zi de vreo 3 ani si peste 12 ore; a ramas cum era initial desi as fi putut castiga ceva lumeni cu un upgrade la LEDuri. Evident ca are leduri Cree.

Daca vrei sa te apuci de asa ceva ai grija la un radiator supradimensionat si rezistente termice pe lant cat mai reduse.

Te sfatuiesc spre solutia cu separare galvanica si numar redus de leduri, dar de (foarte) buna calitate, vezi si la vanzarile mele.

Aimentare specializata (exista si chinezisme ieftine) sau chiar cu un simplu alimentator GSM si dubla limitare (rezistor serie + limitarea interna a alimentatorului). Vezi ca era postul cuiva pe forum care le-a si realizat si spunea de o sursa de alimentatoare ceva sub 5 lei/bucata!

Parerea mea este ca din becurile LED ieftine nu este nimic de recuperat care sa merite refolosit.

Voi pune zilele astea un exemplu pentru constructia unui asfel de corp, ca exemplu.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Ieri am gasit la reducere aceste becuri Osram, le-am luat cu 16ron/buc. Se lauda cu un consum de 6W si o luminozitate de 470lm, ceea ce pot sa cofirm ca este adevarat, intrucat le-am testat.  Acum partea mai nasoala, dupa o functionare de 30 min, se incalzesc destul de tare, aproape ca nu poti tine mana pe ele, asta in conditiile in care sunt instalate intr-o veioza unde au sufucient spatiu/aer pt convectie.  Deja stiu parerea lui @Dxxx, si ii dau dreptate, asa ca m-am gandit sa le montez in baie intr-o aplica tip corp inchis, unde vor functiona pe perioade scurte de timp 10-15min, astfel nu vor ajunge la temperaturi prea mari in functionare.

post-211087-0-69463300-1458373595_thumb.jpg

post-211087-0-82119600-1458373604_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vezi ca este si un topic specializat pentru becuri led Osram - ai acolo experienta altora; din pacate nu e favorabila...

Si pentru tine nu este problema sa le faci singur si bine, deci cred ca e mai bine sa ramai la varianta muncita, va fi sigur mai buna, dar si mai buna ca reaport pret/fiabilitate.

Link spre comentariu

Da, stiu despre experienta neplacuta a colegilor, insa ma gandesc ca nu fac parte din lotul respectiv, si oricum au un regim lejer de functionare. Ca si bun exemplu o sa mai pun poze cu becuri care au deja ore bune de functionare, testate, care nu-s de firma si au avut pret imbatabil. Le-am achizitionat de curios si pt ca au avut pret bun. La cele Osram am 2 ani garantie de la Kauf...nd, daca nu mai au pe stoc, iti dau banii inapoi fara discutii. Asa ca merita, nu prea ai ce sa pierzi.

Link spre comentariu

Mi-am luat de pe aliexpress becuri cu led de 7W cu E27. Foarte bune, le am de vreun an jumate si nu s-a ars niciunul.

Am pus unul inclusiv pe casa scarii si arde 12ore pe zi. Are cam 7-8 luni asa si inca nu da semne de oboseala.

Cam 45 lei - 5bucati cu transport inclus. Vin in 3-4 sapt.

Link spre comentariu

Ai o poza ceva? Sau niste specificatii + firma?

Nu au nici o firma.

Ale mele sunt chipurile de 7W. Imi place ca au electronica simpla in ele. 4 diode, 2 condensatoare si o rezistenta. Daca se arde ceva se poate schimba f simplu fara sa arunci becul.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Link spre comentariu

Imi place ca au electronica simpla in ele. 4 diode, 2 condensatoare si o rezistenta. Daca se arde ceva se poate schimba f simplu fara sa arunci becul.

De obicei se ard LED-urile .....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări