Vizitator =Master= Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 Am un difuzor woofer domotec cu diametru de 20 cm, am facut niste schite pt incinta, oare cum s-ar auzi? uitativa la poze, astept raspuns.Thanks Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 Si eu am un difuzor Sal de 8'' si sincer sa-ti spun ma uit la incinta de 2 minute si chiar nu pot sa-mi dau seama cum s-ar auzi :smt005 ,probabil ca 'bine'Vad un bandpass4 ,dar camera de compresie eu zic ca ar trebui sa fie mai mica decat cea vented.Totusi despre cum s-ar auzi nu cred ca ti-ar putea spune nimeni atata timp cat nu au auzit difuzorul,nu tu model,nu caracteristiciParerea mea e ca domotecul tau s-ar putea sa fie auto si in cazul asta(mai ales fara parametrii) iti recomand inchisa sau reflex(daca ai parametrii).Sau si mai bine alt difuzor :smt003 Link spre comentariu
crexy Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 incinta postata de tine este un bandpass de ordin 4 . raspunsul in aceste incinte este foarte mult influentat de parametri difuzorului si trebuie facuta la milimetru . ai parametri la difuzor ? ai calculat dimensiunile la proiect dupa parametri difului ? daca nu , nu ai cum sa stii cum suna si mai ales in band pass ,daca nai parametri mai bine alegi o incinta inchisa sau reflex, o sa sune mai bine decat bandpass Link spre comentariu
Vizitator =Master= Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 este un dif auto, nu am parametri ca nu scrie nimik pe el, deci cum arata o incinta inchisa? sau cu reflex Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 inchisa .. adica o cutie cu diful pe o fata .. fara alte gauri .. bassreflex are si o gaura cu un tub rezonaror ..si acestea au nevoie de parametri .. dar la diful tau poate ar merge o incinta inchisa de vreo 30L .. nush .. asteptam opiniile oamenilor cu experienta serioasa in spate .. succes oricum Link spre comentariu
Vizitator =Master= Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 la ce se folosesc incintele bandpass, ca doar am vaz incinte de astea la firmele de specialitate, creative de exp si se audea bine chiar super Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 subwoofere ... coboara foarte bine in frecventa difuzoarele specializate in cutii bandpass de ord 4 sau 6 .. daca sunt proiectate cum trebuie Link spre comentariu
Vizitator =Master= Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 am un filtu SAL, care este diferenta intre subwoofer si woofer ? Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 wooferul se cam satura de coborat in frecventa pe la 50hz liniar .. subwooferul il gasesti si pe la 30 .. poate chiar mai jos ... acesta are limita superioara de frecventa pe la 700 sau 800hz .. wooferul merge binisor pana pe la 4khz..nu stiu ce filtru ai .. dar am vazut filtre sal cedand .. sal in general .. acuma depinde...... Link spre comentariu
Vizitator =Master= Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 atunci am sa fac un tub, cam ce lungime sa aiba? Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 .. un tub e destul de bun .. ca elimini undele stationare .. nu are numai 2 fete opuse paralele .. si asta e bine .. dar este relativ inestetic .. ce lungime sa aiba? ia cartea de matematica din clasa a 8-a si calculeaza ce lungime trebe sa aiba un cilindru daca raza este cea a difuzorului ca sa ai un volum de aprox 30L? ne spui si noua dupaia :goodman: Link spre comentariu
Vizitator =Master= Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 pfaaa, ma injurasi sau ce? ) habar nu am..te rog frumos sa-mi calculezi tu ca tu nu esit nou pe aici si sti cum se invart treburile.Thanks Link spre comentariu
Vizitator Rafy Postat Ianuarie 4, 2007 Partajează Postat Ianuarie 4, 2007 Master ce dif ai de la domotec MS-800 daca da uite aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=16011 si eu am acelas dif :weedman: Link spre comentariu
Kenwood_DJ Postat Ianuarie 4, 2007 Partajează Postat Ianuarie 4, 2007 neinvins, cand ziceai ca wooferul urca lejer la 4Khz te refereai la dif sau la incinta? aceasi chestie si pt subwoofer., difuzorul poate urca, dar il opresti in functie de ceea ce vrei sa faci cu el, daca faci fullrange il lasi sa urce daca poate, daca nu paote faci 3 cai folosind si o medie. daca faci 3 cai ai putea sa pui dif de subwoofer acolo pe bas daca faci 2 cai, un woofer.si daca vrei sa faci o incinta pt bas, subwoofer, nu il vei duce niciodata pana la 7-800Hz. maxim 200-250 Hzdepinde la ce te refereai cand ai zis subwoofere respectiv woofer. incinta sau dif ?-pana acuma woofer sau incinta pt wooefer n-am mai auzit... in fine... Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 4, 2007 Partajează Postat Ianuarie 4, 2007 ziceam de difuri specialezate ..ia de exemplu hp18S .. care are raza de frecventa 30 - 800 parca .. nu vreau sa gresesc .. Link spre comentariu
Postări Recomandate