belasajgo Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Dupa 6 ani de functionare mi s-a golit bateria de la Digipass (acel generator de coduri pentru homebanking), iar cei de la ING Bank (unde am eu contul) mi-au spus ca pot sa incerc sa inlocuiesc bateria daca vreau, dar nu au vazut inca pe nimeni care sa reuseasca sa inlocuiasca bateria fara ca Digipass-ul sa devina nefunctional. Deoarece Digipass-urile noi ce se dau de cativa ani (cele portocalii) nu imi plac deloc (forma / design-ul), am vrut neaparat sa pastrez Digipass-ul meu vechi (cel argintiu), de aceea m-am incapatanat sa-l desfac si sa schimb bateria. Eu am reusit foarte simplu, asigurand alimentarea Digipass-ului si in timpul inlocuirii bateriei, folosind o sursa de laborator (dar se poate folosi si o alta baterie de 3 V in loc de sursa). Tot procesul de inlocuire a bateriei am filmat, deoarece am prieteni fara experienta in electronica, care au aceasi problema cu Digipass-ul vechi si nu doresc sa primeasca unul nou (ne-am deschis conturile la banca in aceasi perioada cand era oferta pentru studenti si la toti ni s-a golit acuma bateria). Filmuletul l-am pus pe YouTube in ideea ca o sa il sterg dupa doua saptamani. Insa de atunci am primit multe mesaje private si cateva comentarii pe YouTube, de la oameni care au reusit si ei sa isi inlocuiasca cu succes bateria dupa ce au stiut ce / cum trebuie sa faca. Deci filmuletul s-a dovedit a fi util si pentru altii, de aceea probabil nu o sa il sterg prea curand. https://www.youtube.com/watch?v=0wdETiT-loI Acest Digipass functioneaza cu o baterie CR 2032 de 3 V. In mod normal Digipass-ul vechi se arunca si se primeste unul nou de la banca. Cand m-am decis sa incerc sa schimb bateria, nu eram sigur daca voi avea succes, ma asteptam ca in Digipass sa fie sisteme de protectie care sa-l distruga la deschiderea capacului din spate. Insa vad ca banca a ales cele mai ieftine modele, fara protectii de genul acesta, se pare ca nu le pasa daca cineva incearca "reverse engineering". Digipass-ul ce am de la o banca din Germania, in momentul deschiderii carcasei se distruge, insa in spate are un compartiment separat usor accesibil pentru baterii, pentru a le putea schimba fara deschiderea carcasei. Link spre comentariu
Vizitator drauf Postat Septembrie 29, 2019 Partajează Postat Septembrie 29, 2019 Filmuletul nu mai e disponibil. Il poti uploada iar? Vreau si eu sa fac acelasi lucru, mi-ar prinde bine instructiunile. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 30, 2019 Partajează Postat Septembrie 30, 2019 La ING nu mai e nevoie de digipass, faci totul din aplicaţie. Link spre comentariu
SorinP. Postat Mai 24, 2021 Partajează Postat Mai 24, 2021 Buna Mai aveti link-ul filmului de schimbare a bateriei token-ului ? Link spre comentariu
validae Postat Mai 24, 2021 Partajează Postat Mai 24, 2021 Nu aţi renunţat la generatorul de coduri ? Acum toate băncile folosesc şi aplicaţii Smart Token. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum