Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de carne Kenwood 1500 (W)

hades19

Postări Recomandate

A ajuns la mine pentru reparat (de parca as fi vre-un mester) o masina de carne kenwood1500. Masina a fost desfacuta pentru ai fi schimbata o roata dintata uzata, ceea ce s-a si facut doar ca dupa montare sensul motorului era invers si cand apasai pe revers mergea normal. Tipul a deconectat toate firele alea si nu a stiut sa le mai puna inapoi si asa a ajuns la mine - dar teapa ca nici eu nu stiu :rade: .

Acuma: cam in orice combinatie le-as pune imi sare siguranta (si e de 20a) iar pe multimetru imi indica 1,7-1,8ohm. Atasez o imagine, poate ma puteti ajuta si sfatui cum sa conectez firele alea pe acolo.

Edit: 3 papuci tata sunt pe buntonul de On/Off si 3 papuci tata sunt pe butonul de revers

Unde am pus multimetrul acolo vine conectat cablul de retea dar l-am scos pentru a masura mai usor.

Multumesc in avans!

Posted Image

Posted Image

Editat de hades19
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• hades19

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

În primul rând așează mai ordonat cablurile astfel încât să vedem clar ce intră în motor.Poți tăia chiar manșonul ce le îmbracă pentru a fi vizibile, poți ulterior să-l pui la loc cu puțină bandă adezivă.Faci o poză cu ele mai răsfirate să se vadă bine, apoi le dăm de cap.În principiu schimbarea sensului de rotație se face prin inversarea periilor între ele, deci două fire vin obligatoriu de la perii (cărbuni) și două de cele două bobine statorice.Mai rămân două de alimentare la rețea, vin tot de la stator (celelalte două capete ale bobinelor statorului).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări