carageae Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Desi userul Victor are probleme serioase de comunicare, trebuie sa apreciez efortul de a ne fi postat acest material. Cum personal nu cunosc limba rusa, iar o traducere cu google in romana ar fi off-topic de comica, am tradus in engleza documentul de mai sus, sper ca va fi accesibil multora. Daca cineva doreste, ii pot pune la dispozitie textul brut, original, in rusa, scanat cu un soft de recunoastere optica a caracterelor. Sper sa fi meritat aceasta noapte pierduta aproape complet... Audio_SE_6_S33_S_.pdf Link spre comentariu
Vizitator avram stefan Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Schema este interesanta din cel putin 2 motive: 1. cuplajul intre prefinala si finala 2. utilizarea unui singur condesator pe tot lantul audio Sper ca dl. Lazaroiu sa ne ajute cu o simulare. Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 "...avem o problema de comunicare", citat de mai sus! Este o mica diferenta intre OTL si OT, o litera "L", dar care face ca subiectul continuat sa fie OFF!!! Va este greu sa continuati cu subiect si predicat domeniul care a fost propus in titlu? Uhhhhh.... Cu scuzele de rigoare... Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Daca deranjeaza, cum a spus si predecesorul meu, se poate sterge. Cred ca totusi schema era interesanta si ceva nou dupa mult timp...iar in interiorul materialului se vorbeste inclusiv despre neincrederea in acel (L). Pana acum nu am auzit pe nimeni sa fi facut ceva cu tuburile astea, in afara schemei Borbely, de care am auzit de bine. Schema lui Mişa e dincolo de ce pot face cei cu eticheta "minitehnicus"... Am pus si o intrebare referitoare la impedanta difuzoarelor folosibile la OTL...dar nimeni nu s-a obosit sa raspunda...sau nu exista un raspuns? Eu mi-am permis sa intru in discutie pt. ca am un amplificator cu 6S33S, defect, pe care vreau sa-l reconstruiesc, pare a fi facut dupa schema Synola de pe site-ul lui Jogis. Voiam sa vad daca merita incercat si ceva mai simplu decat schema lui Borbely. Link spre comentariu
Vizitator avram stefan Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Da dl. Fery aveti dreptate... dar schema este prea interesanta! Eventual un topic nou? Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 ...si eu care imi faceam mustrari de constiinta ca am fost partial off-topic... On Topic: Propune cineva o schema de OTL cu 6S33S pentru o iesire de 100 de ohmi? Eventual o solutie clasica cu condensator pe iesire si transformator fara intrefier, dar tot cu primar la 100 ohmi pe care o pot adapta? Cum am spus, detin patru difuzoare de 50 de ohmi fiecare...sunt curios ce iese, inainte de a face ceva cu trafo de iesire. Poate chiar facut de d-l Lazaroiu, nu vad de ce asta incomodeaza...eu am o singura pereche facuta de d-lui, la un pret decent si calitate foarte buna. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Domnule .! Daca nu iti place atitudinea userilor (care proiecteaza, simuleaza si construiesc NUMAI ce doresc ei), te rog citeste regulamentul de cite ori e necesar pentru a intelege despre ce e vorba. Pina una alta te rog sa fii mai retinut referitor la catalogari. Nu intereseaza pe nimeni impresia ta ca toata lumea face comert, asa ca pastreaz-o pentru tine. Iti aduc aminte ca te gasesti pe un spatiu privat unde ai avut sansa sa fii admis. Daca nu te poti abtine te rog nu mai intra pe forum. Off topicul tau e obositor si ridicol. Nu intereseaza PE NIMENI vreo viitoare explicatie. O voi considera off topic repetat si o voi penaliza conform regulamentului. Scrie off topic unde vrei dar NU la lampi. Sper ca am fost suficient de clar. miSa cu S de la Sarpe Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Mda , un OTL cu GU50 ar fi mai performant , asa ca sa fiu ontopic in comparatie cu aberatiile de mai sus . Scuze pentru resul userilor , sper ca inca stiti de gluma . Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Va rog sa terminati cu off topicul. ("Un baiEt , da, e clar) Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Terminati cu off topic-ul va rog. Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Desigur, asa ar fi fost normal... Pana misa se hotareste sa stearga cate ceva de pe aici am sters eu. Chestia cu "el a inceput" nu ar trebui sa functioneze aici, pe acest forum, unde lumea alege sa asculte muzica buna (constructiva) si cauta sa construieasca si dispozitivele cu care sa le asculte... P.S. "L" vine de la "less" din limba engleza si inseamna, simplu, "fara" (mai putin, etc)... deci continuati: - fara off... - fara jigniri... - fara credinta ca detineti adevarul... - fara "dragoste" de zazanie... - fara convingerea ca un spatiu public este destinat pentru a (ne)expune vasta noastra cultura generala (inutila)... - etc. Dar, va stimezi si asa... Acum insa, sunt gripat si nu am prea multa rabdare! Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Are cineva o schema pusa in practica de OTL cu 6C33C sau PL 509 ? Sunt interesat pentru un proiect nou de 20-25 W PP OTL Proiectul meu are ceva in comun cu esenta discutiilor voastre deoarece intentia mea este sa folosesc OTL-ul printrum transformator a carui impedanta in primar este de 32 sau 64 ohmi iar secundarul ataca o boxa electrostatica (QUAD ESL 63) In acest fel montajul PP OTL va functiona in regim optim pe o impedanta mare si o sarcina usor de condus iar de cealalta parte sunetul de lampa+trafo ar trebui sa fie cel pe care il cautam noi toti. In prezent transformatoarele din ESL 63 au primarul bobinat pentru 8 ohmi dar este foarte usor sa-i mai adaog cateva infasurari sa ajung la 16-32-sau chiar 64 ohmi. Am ales sa folosesc un etaj PP in loc de SE deoarece, trecand de considerente teoretice si articole citite dar ne exemplificate, am facut unele teste practice auditive-comparative si se pare ca urechii mele ii place mai mult partea de medii joase de la un pp in pofida preciziei si claritatii inaltelor unui SE. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 (editat) Cateva link-uri (dar cred ca s-au mai postat) unde gasesti si schema: http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/6c33c_1.htm http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/6c33c_2.htm http://www.tubetvr.com/otl.html Editat Ianuarie 22, 2015 de adrian_pic 1 Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 pentru Adrian, Multumesc pentru scheme, eu am ales-o pe cea a lui Tim Mellow cu mici simplificari in alimentare etc... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum