Vizitator naomi Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 (editat) Amcumparat o lada frigorifica second. Proprietarul mi-a spus k nu a folosit-o de doi ani si in momentul incare a scos-o din priza functiona perfect. Am bagat-o si eu in priza, motorul functioneaza, lumina la fel, dar nu stiu daca o sa inghete pentru ca nici nu se lipeste mana pe ea ca si la congelator...dupa mai multe ore de stat in priza. Cum imi dau seamadaca e buna sau ce poate fi defect la ea? Editat Decembrie 4, 2014 de naomi Link spre comentariu
Relav Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 (editat) O fi compresorul defect. Se aude motorul compresorului ca functioneaza? Butonul de reglare temperatura nu este pe 0 (zero)? Editat Decembrie 4, 2014 de Relav Link spre comentariu
Vizitator naomi Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Nu stiu daca se aude compresorul...motorul ei merge foar silentios....e posibil sa isi fi pierdut freonul de la stat? Link spre comentariu
belasajgo Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Asta este o gluma din partea vanzatorului, ca zice ca ultima data cand a fost in priza a functionat... Ma gandesc ca vanzatorul nu isi poate inchipui ca aparatele se strica in timp, chiar si daca nu au mai fost utilizate si la ultima utilizare inca au functionat... Link spre comentariu
yo9gcc Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Daca compresorul merge, cat de silentios o fi tot se aude, mai mult ca sigur a pierdut freonul pe la un por finut , cam asa se întâmpla daca porul este fin, daca porul este fin si congelatorul îngheata efectiv gheata astupa porul si el functioneaza corect, daca il lasi o perioada mai mare in repaus atunci iese freonul, cred ca la multi utilizatori sa întâmplat ca frigiderul da mearga corect si dupa ce l-a dezghetat el sa nu mai functioneze, de multe ori se vede locul pe unde a scapat freonul printr-o pata usoara de ulei. Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 la un congelator vechi functioneaza motorul dar nu ingheata,am gasit in spate o conducta din aluminiu ce iese din cutie si pe la jumatate are un por pe unde a pierdut freonul,ma intereseaza daca acest por poate fi astupat cu poxilina,sau cum il pot astupa cu ce si ce presiune se afla intr-un circuit de congelator,vreau sa-l astup eu iar dupa aceea sa chem un frigotehnist sa-l incarce cu freon Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Mai bine lasă frigotehnistul să se ocupe de etanșarea instalației, oricum trebuie să garanteze lucrarea. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 (editat) la un congelator vechi functioneaza motorul dar nu ingheata,am gasit in spate o conducta din aluminiu ce iese din cutie si pe la jumatate are un por pe unde a pierdut freonul,ma intereseaza daca acest por poate fi astupat cu poxilina,sau cum il pot astupa cu ce si ce presiune se afla intr-un circuit de congelator,vreau sa-l astup eu iar dupa aceea sa chem un frigotehnist sa-l incarce cu freon Mai bine cheama un frigotehnist care o sa verifice toata instalatia.Porii gasiti de el vor fi astupati sudind locul respectiv.E mai indicat decit sa astupi porii cu poxilina.Apoi din cite stiu eu conductele de la congelatoare sau frigidere sint din cupru,nu din aluminiu. Editat Decembrie 19, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
yo9gcc Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Cel mai corect este cum a spus si ,,validae,, si cred ca mai corect este sa inlocuiasca condensatorul (congelatorul), aluminiul se sudeaza in conditii speciale - argon - si cred ca duce mai mult decat inlocuire lui si de ce nu poate chiar mai sunt si alte poruri. Poate mai sunt si alte variante, de ex. sa inlocuiasca teava de aluminiu cu una de cupru dar si acolo trebuie experienta si scule (inbinarea cupru si aluminiu se face destul de greu). Era perfect daca erau din cupru se suda usor dar pe de alta parte nu se foloseste cupru la congelatoare fiindca corodeaza destul de repede in mediul umed din interior (se inverzeste de nici nu iti mai vine sa deschizi usa la frigider). Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 conducta este din aluminiu iar in capatul spre motor este ambutisata cu o bucata de teava de cupru,pt a schimba congelatorul ma costa si nu cred ca are nou,nu cred sa mai aiba alti pori,doar in aceasta parte sa depus mizeri datorita unui soricel,si a oxidat teava,miine trebuie rezolvat,ca am taiat purcelul,intii ii fac un manson de lipici dupa care merg dupa meserias,timp in care se intareste iar cind ajungem acasa ii arat si explic ce am facut,am mai lucrat cu acest nene de mult si din cite il cunosc nu sta el sa-l bibileasca,el doar cu butelia si alamitul,sper sa tina va spun ce am facut, multumes tuturor! Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 am rezolvat,am curatat conducta in zona cu porul si am mai observat doua pct de oxid mai adinci,toate pe o lungime de 7-8cm,cu un ac am zgiriat conducta ca o plasa si am aplicat bizon pt metal amestecind solutia din cele doua seringi,intarirea a avut loc dupa 12 ore,ieri am facut incarcarea cu freon 120ron plus 30 ron lipiciu sa vedem cit tine,multumesc sanatate!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum