Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EFT 316

Postări Recomandate

Salut prieteni,

Am găsit într-un radio Neptun 1, tranzistorul T5(frecvenţă intermediară) montat un tranzistor EFT 316 cu 4(patru) picioruşe.

Nu am văzut până acum aşa ceva şi nu ştiu ce să cred.

În mod normal ar fi trebuit sa fie acolo AF 126.Oricum nu am AF 126 şi nu am găsit de unde sa fac rost de 2 bucăţi.

D-voastră ce părere aveţi?

Vă mulţumesc.

post-203280-0-14582200-1417635352_thumb.jpg

post-203280-0-78355800-1417635359_thumb.jpg

Editat de elctropan
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elctropan

5

• validae

3

• Marius Nicu

3

• flomar60

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din ce-mi amintesc, EFT 316 ar face față acolo, nu mi se pare o anomalie totuși.Din păcate nu am catalogul acasă, ci la serviciu.Pe net nu mai găsești date despre așa tranzistori, mai ales versiunea românească  :rade: O să caut mâine și dacă mai am tranzistori AF 126 sau echivalenți, mai aveam pe la serviciu unii cu germaniu pe care nu-i mai folosesc de mult.

Editat de validae
Link spre comentariu

Salut prieteni,

Am găsit într-un radio Neptun 1, tranzistorul T5(frecvenţă intermediară) montat un tranzistor EFT 316 cu 4(patru) picioruşe.

În mod normal ar fi trebuit sa fie acolo AF 126.Oricum nu am AF 126 şi nu am găsit de unde sa fac rost de 2 bucăţi.

Vă mulţumesc.

Este sinonimul lui SFT 316 (francez}  , incearca EFT 317 , EFT 319  .

Link spre comentariu

Type Designator: SFT316

Material of transistor: Ge

Polarity: PNP

Maximum collector power dissipation (Pc), W: 0.12

Maximum collector-base voltage |Ucb|, V: 20

Maximum collector-emitter voltage |Uce|, V: 0

Maximum emitter-base voltage |Ueb|, V: 1

Maximum collector current |Ic max|, A: 0.01

Maksimalna temperatura (Tj), °C: 85

Transition frequency (ft), MHz: 35

Collector capacitance (Cc), pF: 3

Forward current transfer ratio (hFE), min: 120

Noise Figure, dB: -

Package of SFT316 transistor: TO44

http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_sft316.html

Nu merge EFT 317 sau EFT 319 deoarece receptorul radio are şi UUS(FI = 10.7 MHz).

Aştept pe d-l Validae să vadă pe la serviciu dacă va găsi ceva AF 126 sau echivalente(pnp Germaniu IF)

Cu stimă,

Editat de elctropan
Link spre comentariu

Salut prieteni,

Vă mulţumesc.

https://www.dropbox.com/lightbox/home/EFT%20316

Link spre comentariu

Din păcate astăzi nu am avut timp să mă uit după acei tranzistori, dar sigur am tranzistori cu germaniu. Acum un an i-am trimis și colegului mitokadona vre-o douăzeci :rade: unii noi, alții recuperați, românești , francezi și germani.

Link spre comentariu

D-l ucinacidor

Nu pot descărca de pe dropbox deşi îl am instalat - "The folder '/EFT 316' does not exist."

https://www.dropbox.com/home/EFT%20316

vedeti acum , sau lasa-mi adr de mail si-l trimit

http://www.rsp-italy.it/Electronics/Kits/_contents/Amtron/Amtron%20UK500%20-%20Superheterodyne%20Radio%20Receiver%20LW%20MW%20FM.pdfAceasta schema este si cu :SFT 316 si se aseamana cu ceea ce ai in lucru ,plus detalii legate de tranzisorul sus mentionat , SUCCES !
Link spre comentariu

Mulţumesc d-le  ucinacidor,

E bine că mă pregătiţi cu documentaţie până găsesc cei 2 tranzistori necesari pt. FI.

Mă pregătesc şi când se mileşte cineva de mine cu tranzistorii voi relua treaba.

În altă ordine de idei, în FI-MF este foarte umblat în miezurile bobinelor, am spus foarte umblat, deoarece sunt sparte aceste miezuri(care la vremea aceea se făceau din întregul din ferită, inclusiv partea filetată).

M-am gândit să încerc să pun din acestea mai noi care au ferita lipită de acel şurub filetat de plastic(ca la Gloria).

Problema este cum sa scot vechile miezuri peste care este turnată multă ceară.Cu ce să dizolv acea ceară(se dizolvă la temperaturi mari, dar cum să încălzesc fără să deteriorez bobinele.

Îl astept pe d-l Validae până va găsi timpul necesar să caute.Am o ofertă de tranzistoare AFde la un user, un pic cam piperată(având în vedere scopul meu) dar mai astept.

Vă mulţumesc şi pe măsură ce va mai apare ceva considerat interesant, vă ţin la curent.

Cu stimă,

Editat de elctropan
Link spre comentariu

Am căutat azi prin antichitățile pe care le mai am pe la serviciu (acasă nu am loc pentru ele) și din păcate cu germaniu mai am doar ceva  ASZ CFR (versiune a lui 15),AD130, AC 184, și ceva ACY 26 dintre cele străine.Cele prezentate mai sus sunt folosite, dar bune (de pe plăci de rezervă sau utilizate), posibil să mai găsesc și noi din seria AC180 dacă mai insist. 

Link spre comentariu

Va pot ajuta eu cu 2 bucati AF106 , daca se potrivesc scopului propus ... tranzistorii sunt recuperati dar functionali ... mai am si AC126 mai multe bucati...sunt cadou....in caz afirmativ , contactati-ma pe PM... 

Editat de flomar60
Link spre comentariu

D-l Flomar.

Iar îmi faceţi cadou,deja ma simt jenat, cu atât mai mult cu cât suntem olteni amândoi.O să vă scriu pm.AF 106 sunt buni(au Ft=100 MHz)

Pt. dl Validae, e bine ca aţi găsit ceva pe germaniu, ştiu unde să apelez, însă pentru ce îmi trebuie mie(FI- MF Neptun) nu merg.Nu am gasit caracteristici la ACY26.AC 184 merg la prefinal AAF(atac AD) şi chiar finali pereche sau cu AC 185.Partea de AAF bârâie însă şi sper să nu ard finalii bântuind pe placă.

Mulţumesc mult.

Cu stimă,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări