Vizitator Frankyzu Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 buna ziua, am primit o pereche de boxe Unitra 140W si doresc sa ma ajutati cu niste sfaturi legat de comutatoarele de medii si tweeter care nu au fost legate deloc.Mentionez ca rezistentele sunt pe toate cele 4 comutatoare cate 2 la numar.Intrebarea mea este: daca le-am legat la bornele de minus are ceva (adica firul de minus de la fiecare difuzor in parte l-am legat la comutator si de la comutator la difuzor), dauneaza cu ceva in timp la difuri, se ard etc... . Tin sa precizez ca mediile si inaltele scad cand le dau pe minus si urca cand le pun pe plus din comutatoare.La gaurile de bass reflex nu sunt tuburi deloc, daca puteti sa-mi spuneti ce tuburi sa pun acolo si ce lungime. Nu sunt electronist de meserie dar am o pasiune pentru reparatii diverse.Va multumesc anticipat si astept sfaturile voastre. Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 (editat) Salut! Pune niste poze cu legaturile la comutatoare sa ne luminam si noi putin ! Am avut de a face cu acele legaturi..... Din cate am vazut,boxele Unitra nu sunt prevazute cu tuburi de bass. Editat Decembrie 3, 2014 de claudiu_XD Link spre comentariu
Vizitator Frankyzu Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Ok, aici sunt, firul negru vine de la masa comuna si firul rosu legat la borna minus al difuzoruluiPe borna de plus vine firul din filtraj adica din condensator Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Pozele sunt cam neclare. Oricum, o sa fac maine o poza cu legaturile de la comutator la boxele mele si o sa o pun aici pe topic...Si in legatura cu firele puse invers: totusi ar trebui sa legi direct minusul la difuzor si plusul sa-l treci prin comutator ca sa fi mai sigur . Link spre comentariu
Vizitator Frankyzu Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Ok, maine o sa le leg in functie de pozele tale. Pozele sunt slabe deoarece sunt facute cu o tableta cu 2M pixeli.Astept atunci sa postezi maine poze mai detaliate si sa-mi explici cum trebuie legate.Merci de raspuns si de timpul acordat. Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 http://www.elforum.info/topic/16284-ajutor-filtre-boxe-unitra/ aici gasesti si schema de la filtru si de la comutatoare.... Link spre comentariu
Vizitator Frankyzu Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Maine o sa-mi vina si laptopul din service si o sa pot detalia mult mai clar cu poze de calitate.A, si se leaga inainte de condensator, merci mult de link si de timp.ai o bere de la mine si un tumb up. Merci merci merci!!! Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Nu-i problema ! Poti sa legi(inseriezi) comutatoarele si dupa condensatoare(stiu sigur ca la mine asa sunt puse ,dupa condensatoare).... Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 (editat) Uite si pozele : prima iti spune unde se leaga firele si a doua unde vin lipite rezistentele : 1.IMG_0341.jpg ----->>>Am marcat pe fire unde vin puse... 2.IMG_0340.jpg Sper ca se intelege! Incearca sa treci plusul prin condensatoare respectiv comutatoare ,nu minusul...... Editat Decembrie 4, 2014 de claudiu_XD Link spre comentariu
Vizitator Frankyzu Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 rezolvat, super multumesc de ajutor , dau o bere cand treci prin Cluj Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Ma bucur ca am putut fi de folos..... incintele alea chiar merita sa fie puse la treaba si sa fie ascultate ! Numai bine si succes in continuare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum