mihaita1987 Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Salut. Am un monitor samsung cumparat de la un prieten defect. Omu a zis ca a fost cu el la reparat si ia spus ca nu se mai face. In loc de o rezistenta cum am gasit pe net el avea o siguranta pusa. Nu am gasit rezistenta de care trebuie si am pus alta. Apoi am gasit altceva ars dupa ce am schimbat si piesa aceea mia spart altceva. Atasez poza. Link spre comentariu
ovy83 Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 (editat) scurt in alimentare,posibil integratul de PWM ars/in scurt- ala de pe radiator,ic 601.ce s-a ars ultima data este un termistor.se inlatura acel integra,se masoara toate diodele,inclusiv puntea redresoare d601+condul c605- care are sanse mari sa fie si aia in scurt. schema: http://elektrotanya.com/samsung_bn44-00113a_power_supply_sch.pdf/download.html asteptati si dati get manual Editat Decembrie 3, 2014 de ovy83 1 Link spre comentariu
neculavasile Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 verifica cu atentie cele spuse ,piesele din jurul integratului si grupul de piese ce e in paralel pe primar choper Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Este BN44-00113A, s-a folosit la monitoarele 710V, 910V, 910N, 910M, 713N, 913N, 920N, etc. Daca te intereseaza, am eu placa aceasta, noua, in ambalajul ei original, 50 lei + expediere. Link spre comentariu
mihaita1987 Postat Decembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2014 (editat) 1/2W, 820K pot pune alta ca nu am ? Editat Decembrie 3, 2014 de mihaita1987 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Este in paralel pe alimentarea din retea. Functioneaza si fara ea, rolul acesteia fiind descarcarea de sarcina reziduala a condensatorilor din filtrul RFI de pe alimentare atunci cand cablul de alimentare este deconectat de la retea. Ce este original montat acolo este o rezistenta fiabila la tensiune ridicata. Poti pune alta valoare apropiata, dar recomandat NU rezistente miniatura. Daca in locul ei ai gasit montata o siguranta, atunci cel ce a montat-o acolo este de profesie cizmar sau arheolog, nu electronist. Ai grija la ce alte minunatii o fi facut respectivul pe acolo... Link spre comentariu
sorinel_pustiu09 Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Referitor la prostii din astea facute de '' electronisti'' am gasit si eu Mosfet de putere schimbat cu 2 diode in capsula tot TO-220. Deci despre ce vorbim!!! Ai grija cand inlocuiesti mosfetul de putere sa verfici si rezistenta din grila. de obicei mai cade si ea odata cu moseftul, depinde cum s-a strapuns! Link spre comentariu
mihaita1987 Postat Decembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Va multumesc pentru ajutor. Problema rezolvata. ci 601 + c605 arse am gasit si rezistenta si merge perfect. o Seara buna. Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Referitor la prostii din astea facute de '' electronisti'' am gasit si eu Mosfet de putere schimbat cu 2 diode in capsula tot TO-220. Deci despre ce vorbim!!! Cred ca era bubu pe acolo. Link spre comentariu
popa ionut Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 (editat) Eu sunt curios unde a fost cu el,poate in piata la servite....pardon service.... ) aham a da @Bubusmecheru il tin minte.... Editat Decembrie 4, 2014 de popa ionut Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum