Vizitator skyline_net Postat Ianuarie 2, 2007 Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 VA rog mult ajutati-ma si pe mine.Vreau si eu sami fac o masa cu fotorezist si nu stiu d unde sa incep si nici nu prea stiu ce fel de neoane sa folosesc.Am facut rost d un scanner si...ma departe nu prea stiu ce sa fac.Sant incepator in electronica. Link spre comentariu
Vizitator skyline_net Postat Ianuarie 2, 2007 Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 o masa cu UV.scz de greseala Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 2, 2007 Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 se vede ca nu ai citit pe forum, la proiectele userilor de anu trecut este un subiect foarte larg dezbatut Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Ianuarie 2, 2007 Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 te ajut eu cu tot ce iti trebuie, cu tuburi uv (daca nu ai), cu balasturi, indrumari etc., aici proiectul meu http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=12646 Poti sa ma intrebi orice legat de proiect. La sfarsitul verii o sa fac cablaje (la modul) si o sa le vind (la un pret mic) pt. tinerii pasionati, o sa aranjez si posturile si tot ce mai trebuie facand un tutorial complet si coerent, imi cer scuze dar nu am timp acum fiindca am f. mult de invatat si pana la toamna nu mai fac aproape nimic la electronica. Link spre comentariu
Vizitator skyline_net Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 Am vazut k foloseai neoane negre cu qartz.Daca folosesc neoane albe are ceva?Tot d la Vito am vazut in orash la mine dar sant albe.Nu cred k gasesc negre.Ast un raspuns k sa ma apuc d el.Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator skyline_net Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 Cablajul nu e o prob,il fac yo dk il vrei si tu ma anunti.O sa il fac in OrCad. Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 Pai normal cu cele negre se expune, ele emit radiatie utra-violeta, cele albe emit lumina in spectrul nostru vizibil, nu UV, am citit ca unii au folosit si albe cu rezultate bunicele, dar ziceau ca timpul de expunere e mult mai mare. Eu nu-ti recomand decat negre, fiindca nu am folosit albe la asa ceva si nu stiu cum se comporta. Nu trebuie neaparat vito, poti folosi si alte tipuri ca Romlux si altele.(acuma difera la calitatea produsului in timp) Link spre comentariu
Vizitator skyline_net Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 io am 2 drosere electronice de 36W fiecare si au fire numa pt 2 neoane si nu stiu cum sa leg 3 neoane p un droser.Starter-ul e incorporat yo trebe sa leg numa neoanele.Am si balast k acela care ai tu in poza da...imi prind urekile la ala si poate ma mai si curentez. Link spre comentariu
Vizitator skyline_net Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 si vreau sa te mai intreb:de ce sa nu ne uitam in neoanele cu UV??Din cate stiu eu are protectia aia de culoare.Nu stiu ce e dar am vazut ca e ca un praf.Eu am niste neoane de la un aparat de sters EEPROM care nu au protctia aia alba sau alta culoare Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 1. nu prea poti sa legi 3 neoane pe un drosel, poti lega 2 (in serie) dar atunci cand puterea celor doua insumata este egala cu puterea droselului, altfel le arzi (poate nu imediat, dar li se miscoreaza durata de viata f. mult). Cauta pe la magazinele cu spoturi de lumini, trebuie sa gasesti si drosele de 8W sau 18W(depinde de cat ai u neoanele UV), spre exemplu daca ai 2 neoane de 8W atunci le poti pune in serie pe un drosel de 18W (diferenta e numai de 2 W si nu ai probleme). Te rog sa ai mare grija cu tensiunea de 220 V, daca crezi ca nu te descurci nici sa nu te gandesti sa incerci, mai bine roaga un prieten sa te ajute(care se pricepe)!!!, e foarte PERICULOS!!, ai mare grija, i-ati multe masuri de precautie, tot timpul ianinte sa te apropii de montaj scoate-l din priza (indiferent de situatia in care te afli), nu e de joaca cu asa ceva!!!, mai ales ca la iesirea din drosel tensiunea are o valoare mai mare 300-350V. E de ajuns o clipa de neatentie ca pe a doua nu o mai apuci!!! 2. Cum am mai specificat. Tuburile (neoanele) UV sunt cele negre, praful acela negru lasa doar radiatiile UV sa treaca, nu actioneaza ca un filtru pt. protectia ochiului tau!!. Nu te uita in ele fiindca este foarte periculos!! Cum am mai spus (citeste proiectul meu in intregime!) radiatia UV afecteaza ochiul(retina) , chiar daca puterea e de numai 8W!!! Nu te juca cu asta ca sa nu ai probleme de vedere. Sunt mai multe tipuri de surse de radiatie UV, spre exemplu cele care le ai tu sunt cu quart(cred) si nu au nevoie de praful acela negru, dar sunt la fel de periculoase... Si tuburile negre din cluburi si disco sunt la fel de periculoase!!! Acuma cele "albe", nu emit UV, fiindca au praful acela alb(luminofor care este de fapt fosfor) care transforma radiatiile tubului in radiatii vizibile(care nu afecteaza ochii). Acum depinde si de lungimea de unda a radiatiei, spre exemplu cele care le folosesc eu au o lungime de unda de 365nm, ceea ce inseamna ca trec cu usurinta prin sticla ce o ai u la scanner, cred ca si ce ai tu trece prin sticla. Daca mai ai intrebari raspund cu multa placere.. :weedman: Spor la lucru si astept deciziile tale.. Link spre comentariu
Vizitator skyline_net Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 O sa ma duc sa-mi cumpar neoane.Si dk ai dori desigr sami spui cum leg firele in droserele alea din becurile economice k am si din acelea destule nefolositoare.Si yo zic k este mia convenabil da nu stiu sa leg firele de la un droser din acela la un neon Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 Daca erai din bucuresti iti faceam cadou cateva drossere pentru neoane ca si-asa am cateva care stau degeaba. Drosserul pentru neoane se leaga in serie cu circuitul tubului. Cel de becuri economice....nu stiu sigur sa iti spun asa ca ma abtin din a spune vre-o prostie Link spre comentariu
Vizitator skyline_net Postat Ianuarie 4, 2007 Partajează Postat Ianuarie 4, 2007 Oricum ms.o sa incep sa imi prind urechile da sper sa reusesc sa fac legaturile de la becurile economice Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Ianuarie 4, 2007 Partajează Postat Ianuarie 4, 2007 desfaci un bec economic, si o sa constati ca e ca un neon normal (drept) numai ca e curbat, are 2 capete, cu cate 2 fire fiecare, acum in locul neonului, de la becul economic, pui un neon normal, legand firele la fel, nu trebuie sa respecti nici o polaritate la firele neonului. Spor la lucru!! Si ai mare grija, nu uita sa scoti din priza inainte sa te apropii de montaj, si sa pui o siguranta fuzibila de 0.5 A(e buna si de 1A) in serie cu intrarea de 220v(pt. siguranta, e posibil sa se arda o dioda la balast (rare cazuri, dar mie mi s-a intamplat) si ca sa nu faca boom puternic, pui siguranta asta) astfel scapi si de sperietura, si de arderea(decuplarea) sigurantei de la panou. :weedman: Link spre comentariu
aeromania Postat Ianuarie 4, 2007 Partajează Postat Ianuarie 4, 2007 Legarea unui neon la un droser clasic.Editat La unele modele de droser este nevoie de un condensator in serie cu droserul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum