69uzi Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Salut, am si eu o mare rugaminte la voi legata de un tv JVC LT-32HA45E.Sursa este VESTEL 17IPS19-3 (181011 V1) si are carbonizata piesa R106.Nu am reusit sa gasesc o schema sa imi dau seama ce este si daca in afara de ea exista posibilitatea sa fie afectate si alte piese,la prima vedere pare a fi doar ea prajita.Atasez si o poza in care este incercuita cu rosu piesa defecta. Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 (editat) pare a fi un varistor,...cum este notat pe placa ...R sau VAR? siguranta cilindrica neagra de langa este ok? daca este varistor asa cum pare si daca este ars atunci siguranta este arsa. placa a fost supravoltata si varistorul si-a indeplinit rolul de protectie. in principiu trebuie inlocuita siguranta si eliminat acest varistor si facut proba dar nu inainte de a ne asigura ca avem 220v la retea. Editat Decembrie 2, 2014 de bobo Link spre comentariu
69uzi Postat Decembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Da,cea maro incercuita cu rosu,este notata R106. Da,s-au atins doua faze pe stalp si a iesit fum din el.Pe placa este notata R106,iar pe spate are o siguranta mica notata R112. Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Asa cum a zis si colegul bobo, acela este un varistor, il gasesti la orice magazin de componente electronice. Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 (editat) intre timp am descarcat o schema asemanatoare din care reiese ca este varistor notat var106. aceste a crapat din cauza supratensiunii si imediat dupa el si siguranta de langa el. scoate acest varistor din circuit,schimbi siguranta cu una de sticla la acelasi amperaj(ca cele din tv) si faci proba. tv-ul functioneaza normal si fara varistorul acela cu rol de protectie la supratensiune. il montezi dupa daca totul este ok. cand faci proba fara varistor sa te asiguri ca tensiunea la priza este aprox 220v si nu 380. Editat Decembrie 2, 2014 de bobo Link spre comentariu
69uzi Postat Decembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Am inteles,insa nu imi dau seama care este siguranta,asta este singura piesa carbonizata.Imi cer scuze ca va bat la cap insa sunt incepator .Il caut la magazin insa nu stiu ce valoare are. Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 (editat) Siguranta este cea care ti-a specificat-o colegu mai sus, cea rotunda-neagra. E o siguranta miniatura. Editat Decembrie 2, 2014 de cata82 Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 (editat) siguranta este cea cilindrica neagra de langa piesa bubuita. piesa bubuita o elimini din circuit iar in locul sigurantei care sigiur este arsa pui una de tv de acelasi amperaj. cat scrie pe siguranta? ce amperaj? 3,15a? apoi iti spun exact ce sa cumperi maine. Editat Decembrie 2, 2014 de bobo Link spre comentariu
69uzi Postat Decembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Am sa incerc sa pun poza cu exact ce am inteles eu si ce scrie pe ele.Scrie : F100 T3.15A L250V Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 (editat) cumperi siguranta tv de 3,15 amperi/250v si varistor 275v de pus pe reteaua de 220v. merg multe tipuri de varistoare acolo incepand de la 250v. la siguranta pe care o cumperi trebuie sa-i tragi 2 fire pe capacele metalice si sa o montezi in locul celei care este acum acolo. varistorul bubuit il scoti din circuit si il montezi pe cel nou,daca nu montezi merge si asa fara dar nu o sa mai fie protejat aparatul la supratensiune. sper ca am fost pe intelesul tuturor. Editat Decembrie 2, 2014 de bobo 1 Link spre comentariu
69uzi Postat Decembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Multumesc din suflet.Raman dator de cinste mare. O intrebare mai am: acest varistor ar fi bun http://www.adelaida.ro/jvr14n431k-varistor-275v-ac-350v-dc.html Link spre comentariu
69uzi Postat Decembrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Multumesc din suflet Bobo,merge perfect,am schimbat siguranta si varistorul (aveam pe o sursa mai veche) si merge perfect.Avea cablajele exfoliate pe spate,posibil cand a carbonizat piesa dar am reusit sa fac lipiturile.Doar un bazait mai are, cred ca de la trafurile neaonelor, daca vor face probleme le voi schimba si pe alea (am gasit la adelaida). Inca o data multumesc frumos pentru suport si mai ales ca ai avut rabdare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum