Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV JVC LT-32HA45E

69uzi

Postări Recomandate

Salut,

am si eu o mare rugaminte la voi legata de un tv JVC LT-32HA45E.Sursa este VESTEL 17IPS19-3 (181011   V1) si are carbonizata piesa R106.Nu am reusit sa gasesc o schema sa imi dau seama ce este si daca in afara de ea exista posibilitatea sa fie afectate si alte piese,la prima vedere pare a fi doar ea prajita.Atasez si o poza in care este incercuita cu rosu piesa defecta. 

post-230835-0-14334800-1417549151_thumb.jpg

Link spre comentariu

pare a fi un varistor,...cum este notat pe placa ...R sau VAR?

siguranta cilindrica neagra de langa este ok?

daca este varistor asa cum pare si daca este ars atunci siguranta este arsa.

placa a fost supravoltata si varistorul si-a indeplinit rolul de protectie.

in principiu trebuie inlocuita siguranta si eliminat acest varistor si facut proba dar nu inainte de a ne asigura ca avem 220v la retea.

Editat de bobo
Link spre comentariu

intre timp am descarcat o schema asemanatoare din care reiese ca este varistor notat var106.

aceste a crapat din cauza supratensiunii si imediat dupa el si siguranta de langa el.

scoate acest varistor din circuit,schimbi siguranta cu una de sticla la acelasi amperaj(ca cele din tv) si faci proba.

tv-ul functioneaza normal si fara varistorul acela cu rol de protectie la supratensiune.

il montezi dupa daca totul este ok.

cand faci proba fara varistor sa te asiguri ca tensiunea la priza este aprox 220v si nu 380. :rade:

Editat de bobo
Link spre comentariu

Am inteles,insa nu imi dau seama care este siguranta,asta este singura piesa carbonizata.Imi cer scuze ca va bat la cap insa sunt incepator .Il caut la magazin insa nu stiu ce valoare are.

Link spre comentariu

siguranta este cea cilindrica neagra de langa piesa bubuita.

piesa bubuita o elimini din circuit iar in locul sigurantei care sigiur este arsa pui una de tv de acelasi amperaj.

cat scrie pe siguranta? ce amperaj? 3,15a?

apoi iti spun exact ce sa cumperi maine.

Editat de bobo
Link spre comentariu

cumperi siguranta tv de 3,15 amperi/250v si varistor 275v de pus pe reteaua de 220v.

merg multe tipuri de varistoare acolo incepand de la 250v.

la siguranta pe care o cumperi trebuie sa-i tragi 2 fire pe capacele metalice si sa o montezi in locul celei care este acum acolo.

varistorul bubuit il scoti din circuit si il montezi pe cel nou,daca nu montezi merge si asa fara dar nu o sa mai fie protejat aparatul la supratensiune.

sper ca am fost pe intelesul tuturor.

Editat de bobo
Link spre comentariu

Multumesc din suflet Bobo,merge perfect,am schimbat siguranta si varistorul (aveam pe o sursa mai veche) si merge perfect.Avea cablajele exfoliate pe spate,posibil cand a carbonizat piesa dar am reusit sa fac lipiturile.Doar un bazait mai are, cred ca de la trafurile neaonelor, daca vor face probleme le voi schimba si pe alea (am gasit la adelaida).

Inca o data multumesc frumos pentru suport si mai ales ca ai avut rabdare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări