Vizitator gxx Postat Decembrie 15, 2014 Partajează Postat Decembrie 15, 2014 Salut prieteni! de 2 saptamani lucrez impreuna cu un prieten (el m-a contactat) la demontarea unor sisteme fotovoltaice on-grid. Adica reprezentantii retelelor enegetice vin si debranseaza reteaua de la retea,iar noi demontam invertorul si panourile de pe case. Prietenul are autorizatie pentru a lucra pe acoperis iar eu il ajut. Asa am intrat in posesia a 2 invertoare on-grid de 3000 Solarmax si 2500w SunnyBoy SMA,luate in schimbul platii a cateva zile de munca (le-am scos in 300E/buc). Partea proasta e ca nu le-am vazul lucrand,deci nu stiu daca functioneaza... ce am sesizat este ca acele case aveau un contoar (cu disc sau electronic) prin care primeau curent de la furnizor si alt contoar (nu am vazut tipul,dar am inteles ca SMA-ul a lucrat cu unul cu disc) prin care casa furniza energia electrica in retea. Dispun de 4 kw fotovoltaic off-grid,pot configura 2-3kw cum scrie pe placa invertorului,dar as dori sa stiu cum pot lega contoarul (unul cu disc-daca se poate) ca sa vad daca injecteaza in retea... Momentan vreau sa vad daca functioneaza invertoarele sau sunt defecte si necesita reparare-fac cadou retelei nationale 2-3 kw ! Referitor la acte: chiar credeti ca nu se poate obtine aprobarea? Va inselati !!! Trebuie doar sa ne strangem cateva persoane si sa facem putina "galagie " pe la vreo televiziune !!! Atunci se vor destepta multi si "baietii destepti" nu vor complicatii cu mass- media... ca dupa aia se dechid dosare... !!! Daca vreun coleg doreste vreun invertor On-grid,va rog sa-mi trimiteti un mesaj si vad ce gasesc pe aici. Dar nu cunosc daca functioneaza...de aia vreau sa incerc testarea !!! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 15, 2014 Partajează Postat Decembrie 15, 2014 (editat) Ar fi bine sa-ti completezi profilul cu locatia.Tare mi-e teama ce este "out of Romania".Pun pariu ca e Spania. Ma bag eu sa testez unul, cum facem? Editat Decembrie 15, 2014 de rinaldoparaipan Link spre comentariu
eugeniusro Postat Decembrie 15, 2014 Partajează Postat Decembrie 15, 2014 Si eu cred ca prin Spania le demonteaza, nu au luat in calcul cererea si oferta si dupa ce au derulat programe de instalare a sistemelor solare la populatie sau trezit ca datorita productiei mari si a consumului redus au dezechilibrat sistemul, ai nostri din acest motiv tergiverseaza aplicarea sistemelor on-grid in Romania, din punctul asta de vedere suntem mai destepti , problema in sistemul energetic este stocarea in primul rand si consumul pe urmatorul plan, la noi datorita problemelor economice industria reduce consumul, nu are cine sa cumpere curentul. In zone rurale sau izolate vor avea cautare sistemele off-grid, in mare parte si datorita problemelor pe care le are reteaua in acele zone. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 15, 2014 Partajează Postat Decembrie 15, 2014 Va inselati !!! Trebuie doar sa ne strangem cateva persoane si sa facem putina "galagie " pe la vreo televiziune !!! Atunci se vor destepta multi si "baietii destepti" nu vor complicatii cu mass- media... ca dupa aia se dechid dosare... !!! Aia cu "galagia " ajuta ca latraturile de ciine la urs, ciini latra ursul bese! A fost in dezbatere publica proiectul pina`n 15 aug ac ! Puteati sa va spuneti atunci opiniile. http://www.anre.ro/ro/energie-electrica/legislatie/documente-de-discutie-ee/surse-regenerabile1387278641 Din cite am inteles nu s`a promulgat in mod favorabil pentru instalatiile mici. Dupa cum vedeti si pe site ce a publicat stirea dezbaterile au fost intense! 3 la numar !! Deci... Grig Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 15, 2014 Partajează Postat Decembrie 15, 2014 Adevărul e că la noi consumul a scăzut drastic după ce guvernele de după 90 ne-au ,,scăpat,, de marii consumatori, prietenii știu de ce ! Se vede și la noi, termocentrala de la Ișalnița a mai redus producția de energie, prin zonă apărând niște mici parcuri fotovoltaice, dar alea sunt doar un mod ,,ecologic,, de a mai deturna niște bani pe așa-zisa ,,cogenerare,,.Părerea mea Link spre comentariu
eugeniusro Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Cogenerarea este alta poveste nu are legatura cu parcurile fotovoltaice, singurul lucru in comun este ca prin amandoua metodele se pot dezvolta inginerii financiare pentru a cheltui bani. Link spre comentariu
digix Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Deci practic spui ca daca fortez peste 10K, am sanse sa-mi dea valori incorecte... interesant Multumesc! Da, pentru ca intrarile analogice sunt multiplexate si ajung toate pe un singur condensator de esantionare. Daca se comuta de pe o intrare care incarcase condensatorul aproape de Vcc si intrarea curenta de masurat are o valoare a tensiunii de masurat mai aproape de GND dar impedanta prea mare, e posibil sa nu poata descarca in timp util acel condensator si citirea va fi eronata. Link spre comentariu
BazsoDombiAndras Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 (editat) In legatura cu a face"galagie" pentru a convinge baietii destepti ca se poate, tocmai am avut o experienta placuta, in alt domeniu. La noi la Cluj coletele externe care vin la vama se puteau ridica de la Posta doar intre orele 8-14, ceea ce ne dispera pe toti pt ca intre orele acelea lucram. Pedeasupra se formau cozi interminabile si stateai 2-3 ore la rand, ca pe vremea raposatului, pentru niste LED-uri venite din China sau cine stie ce alt pachet din afara UE. M-am infuriat acum cateva zile si le-am scris ca-si bat joc de noi si ca voi filma cozile imense si le voi trimite la TV. Sa vezi tata, cum intr-o singura saptamana s-a rezolvat problema existenta de multi ani. Si-au facut program pana la ora 19 in loc de 14, cum era. Deci uneori se pot face schimbari, dar trebuie sa fim proactivi. PS: Scuze ca am deviat de la topic. Editat Decembrie 16, 2014 de BazsoDombiAndras Link spre comentariu
Vizitator gxx Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Salut! vali dae,ai mare dreptate,dar... de ce "baietii destepti" investesc in mega parcuri fotovoltaice? daca eu sau tu sau orice om ce vrea sa-si monteze 3-5-10kw on-grid nu are cui vinde ca nu vor "altii",astia cu parcurile au? hai sa fim seriosi,aici e vorba de rea-vointa !!! rinaldoparaipan,nu este vorba de Spania,ci de ceva mai la Nord,baietii reinnoiesc instalatiile !!! adica dau jos cele cu vechime peste12-15 ani si monteaza generatie noua de panouri si invertoare... in Februarie vin acasa si o sa aduc invertoarele, ce am si ce mai apare,poate mai apar si alte lucrari (au intre 20-40kg, ma taxeaza rau sa le trimit prin posta). am vazut ca au si cate 2 retele/invertoare de acelasi fel la cate o casa. nu stiu cum sunt legate la retea,dar pana la cutia in care se afla contoarul sunt 2 instalatii identice. ca sunt legate fiecare la contoarul ei pt livrare sau amandoua la un contoar,asta nu stiu... Prietenul mi-a aratat azi un SBCO 02, un controller pt invertoarele Sunny Boy ce afiseaza totodata si parametrii...si mi-a mai zis de un sistem mixt pe care l-a demontat in vara ce injecta in retea si avea si acumulatori (crede ca a ajuns la reciclare). Eu mi-am facut sistemul off-grid (iti multumesc pentru informatia cu setarile MPPT-ului) si functioneaza foarte bine. Instalatiile off-grid nu vor "prinde" in Ro deoarece sunt scumpe bateriile de acumulatori iar romanii vor sa castige bani imediat de pe urma lor!...parca banii ce raman in buzunar in fiecare luna nu ar fi un castig !!! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 (editat) Eu dacă aş sta pe lângă vre-un pârâiaş sau curs de apă cu debit cât de cât constant, m-aş da peste cap şi nu m-aş lăsa până nu aş face o microhidrocentrală.Din păcate nu am posibilitatea asta şi nici pe vânt nu mă pot baza, fotovoltaicele sunt excluse din start fiind prea costisitoare. Jiul este la câţiva kilometri Poate îl copiez pe Arhimede şi pun un generator cuplat la uşa de intrare la bloc, să se mire toţi ce greu se deschide uşa Editat Decembrie 16, 2014 de validae Link spre comentariu
BazsoDombiAndras Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 (editat) "Eu dacă aş sta pe lângă vre-un pârâiaş sau curs de apă cu debit cât de cât constant, m-aş da peste cap şi nu m-aş lăsa până nu aş face o microhidrocentrală." - e si visul meu dintotdeauna. Am doua paraiase, unul la 50m distanta, celalalt la 150m distanta, dar niciunul pe terenul meu, of-of Editat Decembrie 16, 2014 de BazsoDombiAndras Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Nu faci un acord cu unul din vecini şi-i dai şi lui o parte din curentul generat, poate se bagă la o asociere.Ar fi avantajos pentru amândoi.Eu i-aş întreba măcar aşa într-o doară..... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Daca pentru fotovoltaice mai merge sa te gandesti la aprobari, pentru hidro este exclus. Va spun doar atat:Primarie, cadastru, PUZ, Apele Romane, Mediu, autorizatie de construire, proiect, etc Daca soarele e (inca) gratis, onor Apele Romane te taxeaza la 1000mc turbinati. F..k!! Link spre comentariu
BazsoDombiAndras Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Nu pot face niciun acord Sunt pe teren public amandoua din pacate. Soarele e gratis deocamdata doar pt ca n-a iesit presedinte Victoras Dar cred ca nu dureaza mult pana sa taxeze si radiatiile solare, apoi sa traga pielea de pe noi... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 (editat) Parcă trebuie să ştie ăia că ai tu microhidro în curte.Faci un tub de aducţiune şi bagi jucăria undeva la scuteală Cu evacuarea e mai nasol...trebuie să ai ceva diferenţă de nivel.O microhidrocentrală e micuţă, nu bate la ochi. Acum văd că sunt pe teren public.....nasol. Dar dacă aş fi aproape, tot aş lua apă cu ţeava Editat Decembrie 16, 2014 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum