tudor_x19 Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Buna , un amic doreste sa-i schimb XP-ul german,cu licenta, in XP in limba romana,de pe un notebook .Daca ma puteti indruma catre vreun link,va multumesc.(cu win 7 am facut modificarea,la xp m-am inecat ). Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 iti recomand sa-l reinstalezi in engleza.. Link spre comentariu
belasajgo Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 La Windows XP nu exista posibilitatea sa faci asa o modificare (eventual cu ceva patch-uri neoficiale, dar de obicei nu merge bine). Daca nu ii este importanta licenta, poti sa ii reinstalezi sistemul cu Windows in limba romana, dar atunci va avea Windows fara licenta... Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Decembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Hm,....voi comunica prietenului recomandarile voastre,sa vedem ce hotareste.Speram sa fie mai simplu ,macar ca la win 7. Va multumesc Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Daca limba germana a fost instalata ulterior - desi ma indoiesc - se poate dezinstala din control panel si apoi instalata limba romana. Dar repet, nu cred ca e cazul aici. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 si la instalarea windows xp in romana ...fiind vorba de un laptop...o sa fie probleme cu tastatura!(unele taste o sa "bata" alte litere) Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Modul de introducere al textului nu prea are treaba cu limba de afisare., setarile sunt independente. Dar oricum e recomandata o tastatura cu layout in engleza, cel mai utilizat, apoi cu ALT dreapta se introduc simbolurile romanesti. Pentru asta e nevoie de acest driver: http://www.secarica.ro/html/ro_kbd_winxp.html Windows 7 vine "din fabrica" cu optiunea "Romania - Programatori" care face acelasi lucru, e foarte util. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 stiu ce doriti sa spuneti... dar una e ca tastatura sa fie romaneasca sau macar us(en) standard si alta e sa fie franceza ,germana ....o sa fie niste taste care o sa bata alte litere decat ce e scris pe ele...si am vrut sa atrag atentia ...ca multi clienti fac "mare caz" pe chestia asta! si daca te-ai apucat sa stergi windowsul original ...ai putea avea probleme....clientul sa spuna.." fa-l la loc cum era" ! "ca nu merita sa pierd licenta pentru asa ceva"! Link spre comentariu
allexx1968 Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Buna Exista un soft mic(doar cativa MB are)LIP se numeste, pentru instalarea limbii romane pe winxp instalat in engleza. Am softul si s-ar putea trimite pe mail.Posibil sa mearga si pe xp german. Astept o adresa de mail. Spor Alex Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Decembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Multumesc allexx1968,l-am incercat si eu,dar nu merge,...(softul are vreo 6 mb) Link spre comentariu
amudsen Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Cu titlu de posibila gluma, de ce nu inveti limba germana? E in trend de crestere.............. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Exista un soft mic(doar cativa MB are)LIP se numeste, pentru instalarea limbii romane pe winxp instalat in engleza. Am softul si s-ar putea trimite pe mail.Posibil sa mearga si pe xp german. Nu merge. Nici macar pe xp pro german. Link spre comentariu
belasajgo Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Am scris mai sus ca probabil nu va merge cu patch-uri de limba romana. Am mai folosit asa ceva pe Windows XP in limba engleza (patch-urile sunt facute pentru Windows-ul in limba engleza), acolo a functionat cat de cat, dar multe lucruri apareau in continuare in engleza, de exemplu intrebarea dintr-o fereastra aparea in romana, dar pe butoane scria in continuare in engleza: Yes, No, Cancel... Se mai intampla si ca nu se afiseau corect litere din alfabetul romanesc. De asta am recomandat din start (re)instalarea unui Windows XP in limba romana... Apropo: stiti ca multi au ajuns sa invete limba engleza datorita Windows-ului, care abia cu Windows XP incepand a aparut in limba romana (si nu prea s-a raspandit)? In Germania exista Windows-ul in limba germana de la Windows 3.1 incepand (inclusiv MS-DOS). Ei cand ajung pe un calculator cu Windows-ul in limba engleza, nu se descurca absolut deloc. Am observat asta la colegi ingineri de la lucru, cand am fost in Germania. O catastrofa si mai mare a fost daca pe calculator aveau si Office-ul in limba engleza. Degeaba au stiut ei cat de cat engleza de la scoala, pe calculator nu s-au descurcat deloc... Deci si asta a fost un beneficiu pentru noi, pe langa filmele si desenele straine care erau doar subtitrate. Link spre comentariu
VEF Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 (editat) La multi ani ! va rog dati-mi si mie daca stiti sau daca avetiun link ceva nu stiu cu pachetul de compatibilitate in romana pentru windows xp pe siteul microsoft l-au scos arata 404 . Am si xp in nemteste si xp in engleza si vreau sa le fac in romana . A ramas ca in gara topicul asta . Pana la urma pe xp in engleza am inteles dar pe xp in germana merge pachetul ala de compaibilitate sau nu ? Editat Ianuarie 5, 2018 de VEF Link spre comentariu
adynel Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Pe XP în germană nu merge. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum