Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme la legarea in retea a 2 calc :)

maarius66

Postări Recomandate

Salut. eu sunt nou pe aici insa as vrea daka puteti sa ma ajutati cu o chestie. Am legat 2 calc in retea(ambele cu sist de operare windows xp) si ele rasp la ping insa am probleme cu partea de share. Adica as vrea sa vad hardul primului calc pe cel de-al doilea si nu reusesc(zice ca you do not have permision sau ceva de genu...).Vad calculatorul la my network places da cand dau click pe el sa il deschid imi da err. Daca vreti sa va spun si ip si dns si gateway o sa vi le zic insa nu le stiu momentan :supz:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maarius66

3

• mariand

1

• fulmoon

1

• aeromania

1

Top autori în acest subiect

Salut. eu sunt nou pe aici insa as vrea daka puteti sa ma ajutati cu o chestie. Am legat 2 calc in retea(ambele cu sist de operare windows xp) si ele rasp la ping insa am probleme cu partea de share. Adica as vrea sa vad hardul primului calc pe cel de-al doilea si nu reusesc(zice ca you do not have permision sau ceva de genu...).Vad calculatorul la my network places da cand dau click pe el sa il deschid imi da err. Daca vreti sa va spun si ip si dns si gateway o sa vi le zic insa nu le stiu momentan :supz:

Cred ca trebuie sa dai share pe ceea ce vrei sa ai acces in retea.Altfel nu vad cum sa faci.
Link spre comentariu

Verifica si daca ai bifa pe "allow network users to change my files", verifica si daca ai firewall-ul activat pe unul din calculatoare, dezactiveaza firewall-ul, la fel si in antivirusul instalat, daca au aceelas nume de workgroup. si mai incearca si varianta : start -run \\adresa celuilat calculator sau numele lui, si vezi ce iti returneaza.Bafta.
Link spre comentariu

In cazul in care conectarea celor 2 calculatoare s-a facut prin intermediul unui switch, incearca sa indeplinesti urmatoarele conditii :1 - Ambele PC-uri sa aiba IP-uri de clasa Cex. : PC 1 - 192.168.0.1PC 2 - 192.168.0.22 - Sa faca parte din acelasi Workgroup.(ruleaza Network Setup Wizard pe ambele PC-uri)3 - File and Print Sharing-ul sa fie activat4 - Userul Guest sa fie activSucces!

Link spre comentariu

Am incercat chestia aia cu \\ip-ul calc si, surpriza, l-a deschis, adica am vazut fisierele la care am dat share. Da tot nu inteleg unde am gresit. La workgroup imi apare si acolo iconita insa cand dau pe ea zice ca you may not have accses.... . Asa ca i-am dat cu click dreapta si new shortcut si i-am dat acolo ip-u si merge asa...Ip-urile sunt de clasa C si calc fac parte din acelasi domeniu(workgroup)As vrea sa stiu totusi unde am gresit?

Link spre comentariu

Nu iti mai scoate peri albi degeaba. File sharing-ul de la windows e de kkt. Instaleaza pe unul dintre ele un server ftp si pe celalalt un client. Recomand FileZilla (este free, atat ca client cat si ca server) si este destul de bun, parerea mea.Cu serverul ftp nu vei mai avea probleme transfer. Dai ca director de acces fara restrictii pe o partitie a hdd-ului si asta a fost :yawinkle:Later edit: Poti sa le legi intre ele si cu un cablu crossover, tot vei avea astfel de probleme daca i se pune pata windows-ului. Cea mai sigura solutie...ftp

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări