Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pentru pasionatii de lampi

Kosmin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

4

• VTP

4

• MiniTehnicus

2

• Ovidanie

2

Top autori în acest subiect

Vizitator RazvanVoicu

Impresionant, nu am cuvinte, pur si simplu e IMPRESIONANT, iar pt cei care simt la fel ... nush mie unul la final cel putin cand ascultau fragmentele alea si traiau ceea ce se asculta... nush am avut asa o emotie puternica, nu pot explica, FELICITARI PT TOPIC, MINUNAT! PS cum sa iau si eu filmuletul ala? sa il pun pe un CD sau daca mai veti cunostinta de documentare etc de genul acesta ?

Link spre comentariu

Superb! Fluctuatii de viteza ? o,ooo no coment! Acest link ar trebui sa-l vada si audofilii autohtoni ,in special pt incinte!(cica nu se mai poarta incinte acustice de dimensiuni mari).

Link spre comentariu

foarte interesant filmuletul!impresionanta dotarea audiofila a "norocosilor"; numai ca mai spre sfarsitul filmului, cand fiecare a inceput sa dea cate o suma, ramai fara cuvinte frate la cati bani au bagat aia in scule! sute de mii de euro!get real man! stop dreaming! :tonqe:

Link spre comentariu

A se evidentia faptul ca majoritatea din cei prezentati nu erau electronisti,

pentru ei este simplu, fiecare componenta se cumpara, dar se poate obtine

calitate si la bani mai putini dar in schimb mai multa munca.

A se vedea monoblocurile lui felixx de aici :

http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=14511

A se consulta VTP care a realizat multe incinte ( difuzoare de firma restul home-made)

si ale caror raspuns in frecventa si rezonanta se compara cu

boxe HI-FI de la firme cu renume si preturi pe masura.

Viseaza! dar cauta calea reala de a-ti infaptui visele.

Link spre comentariu

A se evidentia faptul ca majoritatea din cei prezentati nu erau electronisti ...

Normal, altfel nici un electronist cu capul pe umeri si care stie ce este inauntrul unora dintre aparatele respective nu ar plati atatia bani pe ele!!! Uneori, a sti/cunoaste poate constitui un dezavantaj si in aceste cazuri este intradevar valabila vorba "Fericiti cei saraci cu duhul"... mai bine sa nu stii si astfel poti fi fericit...
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

A se evidentia faptul ca majoritatea din cei prezentati nu erau electronisti ...

Normal, altfel nici un electronist cu capul pe umeri si care stie ce este inauntrul unora dintre aparatele respective nu ar plati atatia bani pe ele!!! Uneori, a sti/cunoaste poate constitui un dezavantaj si in aceste cazuri este intradevar valabila vorba "Fericiti cei saraci cu duhul"... mai bine sa nu stii si astfel poti fi fericit...
Gresesti profund! Cei mai multi au pe site-ul lor o "istorie" a sistemelor avute! Majoritatea au bricolat si bricoleaza puternic aparatura proprie, dar, tocmai pentru ca sunt de profesii diverse, intai se documenteaza puternic si apoi actioneaza. Faptul ca au un suport financiar bun ii fac sa acceada la produse scumpe, dar, oricat ar parea de absurd, e mult mai greu sa faci un amp. simplu, cu 20 de componente, cu tuburi, si mult mai usor sa faci o paranghelie HI HI END cu o galeata de componente chinezesti! E infinit mai greu sa bricolezi un horn sau un pick-up scump decat sa "tunezi" aparatura de serie , cu rezultate inchipuite, schimband electroliticii sau doua operationale! Cred ca emiti pareri nefondate, lucru de altfel obisnuit pe forum! :goodman: Dar opiniile astea trag inapoi, doar sutul in cur forteaza pe oricine sa faca un pas inainte.In tara lor am avut ocazia sa intalnesc multi melomani, intre care si un membru al aceastui club de la Salonic. Fara a dispune de resurse materiale mari, tot avea un sistem impresionant, pe care, aici s-ar plati peste 100.000 euro! Iar amplificatorul, incintele si pick-up-ul erau bricolate puternic, part intregi fiind reconstruite. Omul era .......un sarac cu duhul, profesor de literatura si istorie antica.!La noi inca prevaleaza ideea ca nimeni nu poate depasi JBL 100 sau mai stiu eu ce stupiditate, ca trebuie sa fii savant, oricum nu roman, ca sa poti lipi doua sarme, altfel lipitura nu e audiofila. Conceptia este raspandita atat la cei care nu se pricep cat si la cei care se pricep sa faca ceva, dar nu au taria de a sustine ceva. Mentalitate pur romaneasca!
Link spre comentariu

La noi inca prevaleaza ideea ca nimeni nu poate depasi JBL 100 sau mai stiu eu ce stupiditate, ca trebuie sa fii savant, oricum nu roman, ca sa poti lipi doua sarme, altfel lipitura nu e audiofila. Conceptia este raspandita atat la cei care nu se pricep cat si la cei care se pricep sa faca ceva, dar nu au taria de a sustine ceva. Mentalitate pur romaneasca!

Corect! As vrea sa aduc o mica complectare. Au fost la moda ca etaloane in audio diverse firme, anii 80 cu Akai, de la cele mai simple (majoritatea cumparate din ''Shop''uri) pina la unele medii calitativ, singura exceptie fiind poate magnetofonul GX747DBX, dupa 1990 daca nu aveai o raspandula de Technics nu se uita ''stupid people'' la tine, chiar daca erau lucrate cu picioarele si te cazneai o gramada ca sa o repari cind se strica. :smt003
Link spre comentariu

Si eu sunt nostalgic, dar nu-mi spuneti de Technics ca erau rapandule!Am vandut casete in targ dupa '90 si erau singurele deck-uri care mergeau iarna la -20 grade, acoperite cu zapada, si vara la +50 pe capota masinii! Cate 10-20 ore in aer liber (veneam simbata seara si plecam duminica seara) mergeau non-stop. Erau de casa si totusi inregistram cu ele cam 20 de ore pe zi si inca mergeau perfect dupa 6-luni, un an, cand le vindeam...Si nici nu erau super scumpe. Am tot respectul pentru Technics.

Link spre comentariu

Ar fi trebuit sa spun mai clar ca e vorba de amplifuri, celelalte produse conexe lor variaza calitativ si ca rezistenta de la o serie la alta si de la o firma la alta. Nici o firma nu a excelat in toata gama, dar s-au creeat legende prin popor in legatura cu una sau alta. Cind am ajuns sa desfac cite o ''legenda'' am ramas mirat de continut si defecte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări