elmar Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 ceva sigur ati gresit cand ati dat print....prin ce metoda ati transferat desenul pe placa de cablaj? nu asa trebuia sa iasa .... Link spre comentariu
roscatu Postat Decembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2014 (editat) Press-and-Peel , am facut in oglinda layoutul si cablajul fara mirror Editat Decembrie 1, 2014 de roscatu Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 uitati cum am imprimat eu (virtual) in format pdf ....seamana cu cablajul dvs? 150w_amp_tip.pdf Link spre comentariu
roscatu Postat Decembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2014 difera ca sunt mai groase traseele nuh? pe unul din tranzistori am tensiune , iar pe al 2 lea nu am , punand firul negru la negru si rosu pe colector Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 tensiunile se masoara fata de masa!(cu testerul negru ap.de masura ... la "firul mov") e posibil sa aveti traseie intrerupte ...avand in vedere ca sunt asa subtiri ...fata de cum ar trebui sa fie. Link spre comentariu
roscatu Postat Decembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2014 (editat) tensiunile se masoara fata de masa!(cu testerul negru ap.de masura ... la "firul mov") e posibil sa aveti traseie intrerupte ...avand in vedere ca sunt asa subtiri ...fata de cum ar trebui sa fie. Asa am tensiune zero. pe amandoua. Cablajul e buna banuiesc ca, sau pot fi inversati pini? Editat Decembrie 1, 2014 de roscatu Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 E greu tare să desenezi schema aia și să pui pe ea ce-ai măsurat ? Așa, din ce scrii , doar tu știi ce-ai măsurat acolo . Colegul @elmar are desigur dreptate , față de masă trebuie măsurat . Ar trebui să ai +45V ( sau cât ai tu alimentarea ) pe colectorul lui TIP142 , -45 pe TIP147 și aprox zero pe ieșire . Dacă n-ai pus rezistențe , fă probele fără difuzor . Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 (editat) daca am inteles bine ...1 este firul cu rosu si negru adica plusul? 2 este firul mov(roz) si este masa ? 3 este firul negru si este minusul ? plusul si minusul scrise pe placa cu negru corespunde cu plusul si minusul puntii redresoare? daca da?...atunci trebuie sa faceti modificarile indicate cu sagetile albastre...adica mutati firele acolo... o "necunoscuta" ramane ...cum ati pus firele de la traf?sper sa nu fie si alea puse aiurea? Editat Decembrie 1, 2014 de elmar Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Și eu am avut aceeași impresie dar cum nu-mi era clar cum sunt firele , n-am zis nimic . Schema cerută cred că o așteptăm degeaba ... Link spre comentariu
roscatu Postat Decembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Și eu am avut aceeași impresie dar cum nu-mi era clar cum sunt firele , n-am zis nimic . Schema cerută cred că o așteptăm degeaba ... Am renuntat la schema aia , Am gasit alta, intrebare daca tranzistori cu multimetrul arata de ordinul megaohmilor ii ok? la unu am 6 MOHMI si 14 megaohmi Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 1, 2014 Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Tranzistorii cu multimetrul se pot testa pe funcția Diodă sau pe funcția Rezistență. În general trebuie să conducă : B-E un singur sens, B-C un singur sens , C-E deloc ( infinit ) TIP142, TIP147 au rezistențe incluse deci vor indica conducție în ambele sensuri pe B-E , într-un sens va indica circa 8kΩ ( pe funcția Rezistență ) și în celălat va indica mai puțin. De asemenea au diode incluse între C-E deci vor conduce într-un sens. Uită-te în foaia de catalog cum arată în interior. Trebuie să ai grijă să nu atingi cu mâna terminalele în timpul măsurătorii . Acum, concret la întrebarea ta - nu ar trebui să indice nimic . Totuși , dacă e vorba de TIP142/147 e posibil să fie buni cu valorile alea . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum