Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum schimb potentiometrul de volum?

Miki Spaga

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Miki Spaga

18

• validae

7

• Florinel TV

5

• Electronicserver

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In primul rand multumesc membrilor formului care m-au ajutat. 

In al 2-lea formului in sine. 

ca o ultima intrebare....daca ma duc in orice magazin de electronice si le zic sa-mi dea un potentiometru de valoarea indicata mai sus...e destul ? sau trebuie sa mai stiu anumite date/specificatii? (pe langa nr de pini evident)

Link spre comentariu

mda...se pare ca nu gasesc potentiometru ca cel pe care l-am dat jos.

POATE CINEVA SA-MI DEA O ADRESA DE UNDE AS PUTEA SA CUMPAR?

in craiova la magazinele de specialitate nu am gasit nimic.

au doar un potentiometru precum cel de pe potentiometrul de frecventa a subului. acelasi cod doar ca are 7 pini (parca). 

pot sa-l folosesc pe acela?! adica sa ii leg doar pinii care se potrivesc? (idee cam tampita..dar astept raspsuns)

Link spre comentariu

Potențiometrul tău avea patru pini ? Că așa se vede din primele poze ? Ca  ăsta, de exemplu, cu priză de compensare fiziologică: http://obrazki.elektroda.pl/5765708300_1345810732.jpg . Ar trebui să măsori rezistența între toți pinii, mai sunt și potențiometre la care al patrulea pin nu e conectat.Caz în care ar merge orice potențiometru logaritmic de 50k care se încadrează fizic acolo.

Editat de validae
Link spre comentariu

pai are 4 da merge si cu trei perfect

nu prea gasesc cu 3 in linie. si daca e sa gasesc, cum il bag? de la stanga? de la dreapta/ ce pin las liber? 

unde as putea sa gasesc cu 3?

Link spre comentariu

multumesc de mesaj. din pacate nu pot sa mai urc poza astazi. 

p.s.

ce gasesc pe site-ul trimis in mesaj...sunt doar cu 6 pini? ii tai pe cei din spate si las doar 3 in fata?

Link spre comentariu

ce gasesc pe site-ul trimis in mesaj...sunt doar cu 6 pini? ii tai pe cei din spate si las doar 3 in fata?

pai vezi ca au si cu trei cum e asta alea sint duble tie iti trebuie ca aia din poza si cu 50K

post-223979-0-49353400-1418161656_thumb.jpg

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Dacă al tău avea patru pini, nu avea cum să fie stereo. Dacă pui o poză de aproape, mai clară a porțiunii rezistive rămase de la potențiometrul original ne lămurim.Eu cred că acolo comanda volumului se face altfel, spune ce model e sistemul, e mai bine să-i vedem schema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări