Voltus Postat Noiembrie 30, 2014 Partajează Postat Noiembrie 30, 2014 (editat) Nu reusesc sa identific cele doua componente incadrate cu chenar rosu in poza urmatoare . Placa provine dintr-o alarma . Sunt doi cilindri de sticla ce au 3 terminale . Pe interior prezinta o depunere metalica ce se conecteaza la terminalul median printr-un mic colier . Pe PCB sunt marcate cu "L" insa nu reusesc sa deslusesc rolul si principiul de functionare al acestora . Orice ajutor este binevenit . Editat Noiembrie 30, 2014 de Voltus Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 30, 2014 Partajează Postat Noiembrie 30, 2014 (editat) Sunt tuburi cu descărcare în Xenon cunoscute și ca lămpi de blitz Terminalele sunt legate la plus/minus (250-300V uzual), și cel de-al treilea (alb în poze) se leagă la ieșirea de circa 10000V a unui traf de inițiere de dimensiuni mici. În esență lămpile au mereu la borne tensiunea de funcționare, dar nu se descarcă decât cu ajutorul unui impuls de înaltă tensiune furnizat de acel traf mic. Descărcarea este foarte scurtă și intensă, un invertor asigurând reîncărcarea condensatorului ce alimentează lampa.La lămpile stroboscopice condensatorul de alimentare al lămpii are o valoare mai redusă decât la blitzuri , pentru că lampa are un număr limitat de descărcări și acestea sunt repetate cu pauze mici, având un timp foarte scurt pentru reîncărcarea condensatorului. Editat Noiembrie 30, 2014 de validae Link spre comentariu
Voltus Postat Noiembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2014 Am inteles . La asta nu m-am gandit in schimb am vazut ca seamana cumva cu tuburile Geiger miniatura insa au electrodul central cam scurt . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum