ioannis Postat Ianuarie 2, 2007 Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 va salut!!! sint nou la electronica si am facut amplificator ETI 466 si merge bine dar vvreau sa pun protectie la iesire. am studiat cele doua poze si la prima n-am inteles unde se leaga emitor si colector de la bd iar la al 2-lea undne merg contactele releului,ce valoare trebe sa aiba rezistenta notata Rx, si la ce voltaz trebuie alimentat!! or ce ajutor ar fi bine venit!!!!! :tonqe: poze au fost publicate la (componente ,documentatie si sceme dar nu stiu cum sale incarc aici ) Link spre comentariu
ioannis Postat Ianuarie 2, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 am gasit cum :tonqe: http://csl1131.3x.ro/filtru/scurt/scurt.htm Link spre comentariu
ioannis Postat Ianuarie 2, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2007 nimeni nu ma ajuta? :prayer: Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 in prima schema BD-ul are ca sarcina un releu, cum e in a doua schema..iar contactele releului se pun in serie cu boxa ca sa decupleze scurtul... Link spre comentariu
ioannis Postat Ianuarie 3, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 mersi mult pentru ajutor niq_ro dar sti cumva cum sa calculez rezistenta Rx? scuzati-ma ca va bat la cap dar sint nou la electronica si de aia cer ajutorul vostru!!! :tonqe: Link spre comentariu
ioannis Postat Ianuarie 4, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2007 de ce n-mi raspunde nimeni???? :prayer: Link spre comentariu
csl1131 Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 mersi mult pentru ajutor niq_ro dar sti cumva cum sa calculez rezistenta Rx? scuzati-ma ca va bat la cap dar sint nou la electronica si de aia cer ajutorul vostru!!! :tonqe:in general in loc de RX pui o rez de ex 500 ohmi si in loc de aia de 1k care e fix dupa RX pui un semireglabil si il reglezi pe ala in functie de cat ai nevoie. sau invers in loc de RX un semireglabil, si reglezi ca atunci cand pui muzica la amplificatorul tau pe 4 ohmi si dai la maxim si sunt si distorsiuni auzibile reglezi semireglabilul ala ca sa se inchida releul. asta merge in majoritatea cazulrilor.daca ar fii sa calculezi aprozimativ ar venii ceva in genul: i=(0.7/0.22) / ( 1000/(rx+1000) )unde 0.7 este cat ii trebuie tranzistorului sa se deschida(de fapt ar fii cam 0.65 dar sunt unele si cu 0.68 asa ca am pus 0.7 ca sa fii sigur)0.22-valoarea la rezistenta de pe E la final 1000 rezistenta de 1k ohmi intre B-E la primul tranzistor i intensitatea curentului care trece prin E finalului Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum