Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automat cu stari finite

Vizitator colorblindxD

Postări Recomandate

Vizitator colorblindxD

Buna ziua!Am si eu nevoie de ajutor cu un proiect. Trebuie sa implementez o masina Moore ce are doua linii de intrare X1 si X2 si una de iesire Z. Valoarea outputului ramane constanta pana la intalnirea urmatoarelor secvente: 

1. X1 X2 = 00, 11 - Z devine 0

2. X1 X2 = 01, 11 - Z devine 1

3. X1 X2 = 10, 11 - Z  devine Z'.

Trebuie sa folosesc porti nor si bistabile D.

Din cate am inteles am doua automate diferite... daca m-ar putea ajuta cineva cu cateva indicatii v-as fi recunoascatoare. 

Multumesc anticipat!

Editat de colorblindxD
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu știu de unde ai înțeles că ar fi două automate ...

Ar fi bine să mai dai detalii , eventual un exemplu de problemă similară rezolvată la curs/seminar . De multe ori profesorii vor doar cum au predat ei ...

Altfel , dacă nu greșesc ( au trecut 35 ani de când am învățat așa ceva ) am avea starea definită de X1, X2 și Z - în total maxim 8 stări posibile . Registrul ar avea trei biți ( X1, X2 și Z ) iar CLC-ul ar avea cinci intrări X1, X2 vechi , X1, X2 noi , Z vechi și trei ieșiri X1,X2,Z noi. 

Ar trebui scrisă tabela de adevăr și apoi implementat CLC-ul - aici iarăși este posibil ca ”proful” să aibă o metodă preferată/recomandată. 

Link spre comentariu
Vizitator Radu Jinga

Tocmai asta e problema, ca nu facem mai nimic la curs, nu se pune problema de o anumita rezolvare.

Am tabelul de adevar, dar nu am prea inteles de ce sunt completate asa coloanele cu output (Z curent si Z viitor). Ar trebui sa consider Z-ul variabila de intrare si sa am 56 de inputuri posibile? In acest caz, starea viitoare va depinde deci de 6 variabile ?

http://tinypic.com/r/t8tchf/8

Multumesc!

Editat de Radu Jinga
Link spre comentariu

@Radu Jinga , ești același user cu @colorblindxD ? Dacă da , mi se pare că tema din primul post nu corespunde total cu imaginea din postul #3.

PS. Oricum, aș putea , eventual , să ajut la proiect dar în niciun caz nu să explic noțiuni teoretice care - pe de o parte nu-mi mai sunt deloc proaspete iar pe de altă parte s-ar putea să vină în contradicție ( sau măcar nepotrivire ) cu ce vi s-a predat.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări