Vizitator colorblindxD Postat Noiembrie 30, 2014 Partajează Postat Noiembrie 30, 2014 (editat) Buna ziua!Am si eu nevoie de ajutor cu un proiect. Trebuie sa implementez o masina Moore ce are doua linii de intrare X1 si X2 si una de iesire Z. Valoarea outputului ramane constanta pana la intalnirea urmatoarelor secvente: 1. X1 X2 = 00, 11 - Z devine 0 2. X1 X2 = 01, 11 - Z devine 1 3. X1 X2 = 10, 11 - Z devine Z'. Trebuie sa folosesc porti nor si bistabile D. Din cate am inteles am doua automate diferite... daca m-ar putea ajuta cineva cu cateva indicatii v-as fi recunoascatoare. Multumesc anticipat! Editat Noiembrie 30, 2014 de colorblindxD Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 30, 2014 Partajează Postat Noiembrie 30, 2014 Nu știu de unde ai înțeles că ar fi două automate ... Ar fi bine să mai dai detalii , eventual un exemplu de problemă similară rezolvată la curs/seminar . De multe ori profesorii vor doar cum au predat ei ... Altfel , dacă nu greșesc ( au trecut 35 ani de când am învățat așa ceva ) am avea starea definită de X1, X2 și Z - în total maxim 8 stări posibile . Registrul ar avea trei biți ( X1, X2 și Z ) iar CLC-ul ar avea cinci intrări X1, X2 vechi , X1, X2 noi , Z vechi și trei ieșiri X1,X2,Z noi. Ar trebui scrisă tabela de adevăr și apoi implementat CLC-ul - aici iarăși este posibil ca ”proful” să aibă o metodă preferată/recomandată. Link spre comentariu
Vizitator Radu Jinga Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 (editat) Tocmai asta e problema, ca nu facem mai nimic la curs, nu se pune problema de o anumita rezolvare. Am tabelul de adevar, dar nu am prea inteles de ce sunt completate asa coloanele cu output (Z curent si Z viitor). Ar trebui sa consider Z-ul variabila de intrare si sa am 56 de inputuri posibile? In acest caz, starea viitoare va depinde deci de 6 variabile ? http://tinypic.com/r/t8tchf/8 Multumesc! Editat Decembrie 2, 2014 de Radu Jinga Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 (editat) @Radu Jinga , ești același user cu @colorblindxD ? Dacă da , mi se pare că tema din primul post nu corespunde total cu imaginea din postul #3. PS. Oricum, aș putea , eventual , să ajut la proiect dar în niciun caz nu să explic noțiuni teoretice care - pe de o parte nu-mi mai sunt deloc proaspete iar pe de altă parte s-ar putea să vină în contradicție ( sau măcar nepotrivire ) cu ce vi s-a predat. Editat Decembrie 2, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum