kappa_ii Postat Decembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2014 (editat) daca stiam ca o dai cu 20 mil o cumparam, dar uite ca asa am dat mult mai mult pe una care cred ca este in stare mai proasta decit a ta. in mare sunt multumit ca functioneaza cam toata, dar are abateri , din masuratorile de azi masa are uzura in partea de mijloc. deci masa propriuzis are cu dreptar pe ea are burta pe mijloc. din ghidaje inca nu imi pot da seama ce abateri are exact , dar la capatul mesei unde nu pare uzata masa, are 0.1mm cadere de nivel, deci trag concluzia ca a fost folosita predominant in acea zona. Inca nu m-am decis daca am sa las actualele ghidaje sau am sa folosesc ghidaje lineare cu bile - cred ca de 35 sau 45mm - daca pun de 35mm am sa folosesc 6 patine, din cite am vazut la hi-win fiecare suporta dinamic 1.5 tone 100km - daca masa are 350-370kg / 6 - as avea undeva la 60kg pe fiecare , cred ca m-ar duce pe la 1000km- daca lucrez 8 ore zilnic ar tine cam 1000-5000 de zile de lucru continuu. dar as fi tentat sa folosesc ghidajele actuale, dar nu stiu cum pot rectifica , daca imi poti da citeva informatii cum ai procedat. Editat Decembrie 17, 2014 de kappa_ii Link spre comentariu
aventtini888 Postat Decembrie 18, 2014 Partajează Postat Decembrie 18, 2014 Poti sa le faci si singur dar iti trebuie cate ceva. Ia uite masa se face pe rigplat . Nu este complicat dar iti trebuie si un pic de talent . Sau le dai la facut daca vrei . Dar sa sti ca pot sa te scot in 6000 de euro cu un CN bun fara sa mai modifici FUS. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Decembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2014 da interesant, nu ma asteptam sincer sa se faca asa, eu am procedat complet diferit la cea pe care am rectificato . prin urmare sa ma echipez cu ce imi trebuie si sa trec la treaba ! Link spre comentariu
kappa_ii Postat Decembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2014 si un dreptar unde as putea gasi ? sau ce as putea folosi , o placa de granit ar fi ok ? ceva sugestii Link spre comentariu
aventtini888 Postat Decembrie 19, 2014 Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Cauta pe cineva cu o masina de rectificat mare . 2500 si fa un dreptar . Cine ascute cutite de ghilotina poate sa iti faca asa ceva. Nu stiu daca merge cu granit . Nu cred ca este pe 0 . Poate pe o masa de granit da. . Poti face si triunghiul ala la cineva care are o masa sinus pe masina de rectificat . Link spre comentariu
kappa_ii Postat Decembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2014 am o masa sinus prin spatele hali, abandonata, poate o pun pe fusul bun si o folosesc la cite ceva. bine ca mi-am adus aminte de ea, poate o mai fi buna de ceva. luni ma apuc sa imi fac o masa solida cu roti pe care sa o folosesc pe post de transport al componentelor- ii fac si un dispozitiv la care sa atasez un scripete, dar inca nu stiu cum o fac sa fie suficient de solida . in cartea frezei masa este trecuta cu 300kg, acum nu stiu exact daca doar partea prinsa cu suruburi are 300kg sau toata masa cu axa X . partea de sus - axa Y cred ca o sa fie un chin o scot. Link spre comentariu
aventtini888 Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 (editat) Masa 4 pers o misca usor . Are doar ea 300 si caruciorul 200 . Incearca cu o rigla de granit si vezi cum iese. Ia tus de fondu plastic ca ala e cel mai bun pt astea . Dai pe granit si dupa aia pui direct pe ghidaj sau pe masa . Acuma ia o placuta de vidia si alameste-o pe o foaie de arc ca sa face Scraperu sau shaberu cum ii zice ))) . Daca este facut de om se poate face si de alt om , si mergi pe regula mai intai stricam si dupa aia ne dam seama cum se face )) . Asta fiind o gluma sa nu sara rankinosi . Editat Decembrie 20, 2014 de aventtini888 Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Acuma ia o placuta de vidia si alameste-o pe o foaie de arc ca sa face Scraperu sau shaberu cum ii zice . Am vazut la meseriasi o scula facuta dintr-o pila lata de 200 pe care o ascut la varf si apoi o calesc puternic,merge foarte bine dar necesita reascutiri repetate. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Decembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2014 am capete de vidia. am sa le fac un sistem de prindere si le folosesc. parca am si o piatra diamantata sa o ascut. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Decembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2014 am capete de vidia. am sa le fac un sistem de prindere si le folosesc. parca am si o piatra diamantata sa o ascut. Link spre comentariu
aventtini888 Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 (editat) Ca sa fie ce trebuie merge pe o foaie de arc subtire . Nu stiu daca merge din pila . Pila este deja 60hrc parca si nu cred ca mai merge calita. http://www.andersonscraper.com/Anderson-Hand-Scrapers.php Astea sunt cele mai bune . Editat Decembrie 20, 2014 de aventtini888 Link spre comentariu
kappa_ii Postat Decembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2014 dintre cei care au folosit encodere, ce recomandari imi puteti face. Craciun fericit. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Ianuarie 21, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 nimeni nu a folosit encodere ? am vazut encodere liniare de la detron . preturi decente si precizie de 0.001mm. Link spre comentariu
Vizitator tmczu Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 am eu tot felul de encodere. Cele liniare au pas de 0.0005mm. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 pret? poze? firma? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum