Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio scaner banda de aviatie

aeromania

Postări Recomandate

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bebe2010

13

• aeromania

9

• mariand

5

• yo9hrb

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

am reusit sa plantez piesele pe cablaj l-am alimentat i-am pus de proba o antena dipol deschis acordata pe 96Mhz care o folosesc pentru 88-108Mhz dar nimic e mort se aude fasait ca la un radio normal dar niciun controlor de trafic :ras: am inebunit bobina L6 si trafu' de frecventa intermediaradar cand tin degetu' foarte aproape de pin 3 al filtrului ceramic 10.7Mhz aud o emisiune de radio din fm.operationalele sunt noi. intrebarea este unde ar mai trebui sa umblu sa invie mortu'

Link spre comentariu

am mai umblat putin la receiver; m-am jucat putin cu bobina L6 si am dat de emisiuni in banda fm 88-108Mhz urcand in frecventa tot din L6 nu receptioneaza nimic.dar am observat ca potentiometru R1 care regleaza frecventa nu functioneaza, mentionez ca am folosit bb221 in loc de bb505b cica ar fi echivalente.voi ce m-ati sfatui sa-i mai fac?

Link spre comentariu

Salut,

Dioda varicap din schema originala are capacitatea variabila cuprinsa intre 2-19pf,cea pusa de tine 1,8-17pf,deci nu ar fi probleme cu varicapul.

Bobina de la oscilator,L6,este pe o carcasa cu miez,folosita in frecvente joase,ma refer la miez.Bobina este recuperata,asemanatoare cu cele folosite in caile comune TV,deci 38-41 Mhz,nu cred ca urca prea mult in frecventa.L6 trebuie sa lucreze la frecventa semnalului de receptionat(118-130Mhz)+/- 10,7Mhz. In locul ei foloseste carcasa si miezul de la o bobina dintr-un bloc de UUS(de Gloria ca ex.),din acele care sunt bobinate cu Cu-Ag,in general au o culoare gri si rezolvi problema cu oscilatorul si are sa functioneze si potentiometrul de acord!Trebuie sa tii cont ca antena dipol este directiva.

Viorel

Link spre comentariu

buna searaAm gasit pe un bloc UUS dintr-un radio cu pick-up nu mai stiu ce model 2 bobine, una gri si una transparenta;am incercat cu amandoua (mentionez ca am bobinat CuEm 0.3mm),cu bobina transparenta se aud toate posturile locale fm care emit mai puternic iar cu cea gri se aud 2 dar foarte slab.in concluzie nu prea ies din 88-108Mhz FM cat m-as juca eu cu L6 si P1. P1 nu functioneaza cu nici-o bobina cu toate ca am schimbat 4xbb221.am schimbat si filtru ceramic si trafu' FI si nimic zici ca toti pilotii sunt muti cu toate ca am in zona trafic intens de aeronave si mai am si la 3.5km in linie dreapta LRTZ (aerodrom Tuzla) VFR : 128.9Mhz. era sa uit, am facut si un groundplane dar nici-o inbunatatire a receptiei.O seara buna

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări