aeromania Postat Ianuarie 5, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2007 Multumesc PISOIU pentru informatie.Oricum sigur nu este aceeasi pe care au folosit-o ,cei care mi-au instalat centrala termica , la lipirea tevilor de cupru. Cei de rand au de unde sa gaseasca? :smt022Eu cumpar din Germania ca sunt mai ieftine si gama de produse este mult mai diversificata.Uita-te atent ca sigur gasesti si in tara.Sa inchei aceste intrebari off topic spune-ne marca poate acum cu intrarea in UE sa ajungem si noi pe acolo :rolleyes: Multumesc. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Dati si voi un m.p daca vedeti ca nu raspund.Noroc de userul Andreidinsv ca m-a atentionat.Magazinele Conrad sunt cele mai ieftine,gasesti acolo si marfa de calitate dar si marfa ieftina.Ce vedeti in poza (SMSP) de pe link-ul postat este un produs situat undeva la mijloc.Aia cu eticheta albastra nu-i chiar asa de buna, sa nu cumparati. http://rapidshare.com/files/12597480/Conrad.JPG.html Link spre comentariu
lulu Postat Ianuarie 22, 2007 Partajează Postat Ianuarie 22, 2007 Si eu am pasiunea ascultatorului pasiv de airband si am construit/adaptat multe montaje VHF 108-135MHz.Cele cu superreactie nu merg bine fiind extrem de instabile, desi ca sensibilitate sunt comparabile cu superheterodinele. Surprizator, un montaj simplu, numai cu detectie (vechea galena), urmata de 1-2 etaje audio, asigura receptie clara la max 2-3 km de tower/approach air control. Sunt pe web multe scheme de amatori pentru airband receivers/ aviation band receivers. O schema pe care am constrit-o si merge bine este de website:http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/aviarx/aviarx.html.Succes Lulu Link spre comentariu
sebic Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Sa inteleg din discutiile de mai sus ca nu am nici o sansa sa ascult cu un transceiver GM 300 sau GP 300? Link spre comentariu
lulu Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Sa inteleg din discutiile de mai sus ca nu am nici o sansa sa ascult cu un transceiver GM 300 sau GP 300?Salut,Atentie! Transceiver inseamna si emisie, iar in banda de aviatie nu poti emite daca nu esti organ de trafic aerian in misiune / sau/ aeronava in zbor. Incalcarea acestor reguli este f grava!, dat fiind perturbarea traficului aerian cu risc de accident aviatic.Poti receptiona pasiv banda de aviatie civila cu orice receptor care are gama VHF:108-137Mhz si modulatia in amplitudine.Cu stimaLulu Link spre comentariu
sebic Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Multumesc pentru sfat dar oricum nu vroiam sa emit in acesta banda ci vreau sa stiu daca pot sa o ascult cu o statie GP300 sau GM 300 Link spre comentariu
bebe2010 Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 salut tuturor cine are un MC1350? ; normal contra cost Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Pt. Sebic. Cu un receptor AM poti receptiona (prin dezacord) emisiuni FM; invers nu se poate. Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 salut De curand am reusit sa strang toate componentele pentru acest scanner (http://www.sentex.ca/~mec1995/circ/aviarx/aviarx.html) mai am de facut cablaju' si incerc sa aduc la viata acest rx airband.dar pana sa fac cablaj-ul as vrea sa implementez un tsa5511 si sa-l comand prin port-ul serial dar problema e ca unde trebuie modificata schema? se baga careva la modificarea schemei? dau o bere :partyman:.vreau sa incerc si ceva in visual basic sa vad daca imi iese ceva cu comunicarea intre serial si SDA si SCL. O seara buna si va tin la curent cu acest Rx Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Pentru modificarea schemei trebuie schimbata dioda varicap cu o bucla PLL.Scheme gasesti aici:http://viproje.org/proje1139489972.htmlhttp://www.qsl.net/iw2bc/pic_pll.htmlInsa recomandarea mea este sa construiesti alt receptor daca intentionezi sa folosesti scala digitala si alte facilitati.Poti incepe de la:http://hem.passagen.se/communication/pic/sscanner.gifSinteza se poate schimba cu una din link-urile de mai sus, MC13136 cu MC3362, iar in loc de selector, se poate utiliza un "front-end" , adica un amplificator pe 110-135Mhz cu un mixer si un oscilator care sa fie comandat de PLL.Acum referitor la receptor in totalitate:- daca cauti in carti descrierea pe etaje si functionarea unui receptor superheterodina MA, MF sau combinat MA/MF o sa ai privirea de ansamblu care sa-ti permita sa realizezi receptorul in functie de componentele care sunt la indemana sau poti sa le gasesti usor.Daca realizezi receptorul pe blocuri functionale, fiecare etaj poate sa fie realizat in mai multe variante.De ex. FI si audio se poate utiliza din RM4f sau Gloria, pe tranzistoare, sau TAA661 din tv pentru demodularea AM, o gramada de integrate gasite prin jafurile de casetofoane auto cu afisaj pe led-uri "panasoanic" si compania, etc.Realizarea unui transverter este inca o varianta de luat in considerare.Pentru un produs de top :http://www.db6nt.de/startseite.htmlStudiaza realizarile sa-ti poti face o idee clara despre performanta.Iar pentru partea de AM, orice aparat de radiodifuziune se poate modifica pentru asta, sau poti realiza receptorul de aici:http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=625PS. Multumesc pentru sfat dar oricum nu vroiam sa emit in acesta banda ci vreau sa stiu daca pot sa o ascult cu o statie GP300 sau GM 300Statiile Motorola sunt doar FM si din programare nu coboara mai jos de 135MHz.Pentru air band exista alte modele care se utilizeaza.Cred ca si din statiile handy chinezesti sunt unele care acopera domeniul de frecventa, sau cauti scanner. Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 salut cine are un quartz 3.2Mhz???greu se mai gasesc pe la noi prin tara si sunt tare scumpe Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 greu de gasit acest quartz asa ca am trecut la SAA1057 nu-l am inca dar am facut un programel in visual basic 6 pentru acest CI si rog pe cine are un SAA1057 sa-l incerce si sa imi spuna daca functioneaza ca nu vreau sa-l cumpar degeaba ca de e criza pun aici codu' si programelu':codu'.txtPLL.zipsper ca o sa meargamilioane de multumiriUN AN NOU FERICIT Link spre comentariu
mecaboy Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 La tme se gasesc cuarturi de 3.2 Mhz cu 4 lei bucata. Link spre comentariu
bebe2010 Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Mersi,m-am uitat si eu ,are dar 3,2768 Mhz.Acestui tsa5511 ii trebuie fix 3.2000 Mhz cu toate ca am vazut intr-un televizor functionabil iar quartu' pentru tsa5511 era de 4 Mhz.Imi explica si mie dece in sinteze trebuie neaparat fix 3.2000 Mhz?? Link spre comentariu
BodoRF Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Cand ai facut softul pentru SAA1057 este imposibil sa nu te fi lovit de frecventa de referinta si legatura ei cu pasul de frecventa. Frecventa cuartului dicteaza pasul sintezei de frecventa.TSA5511 divide semnalul oscilatorului cu cuart inainte sa intre in detectorul de faza. Factorul de divizare este fix 512. Astfel un cuart de 3,2MHz creaza pas de 6,25KHz, 6,4MHz - pas de 12,5KHz, 12,8MHz - pas de 25KHz, 4MHz - pas de 7,8125KHz. DAR TSA5511 foloseste un prescaler fix cu 8 pe intrarea de VHF/UHF. Astfel pasii reali se obtin inmultind cifrele de sus cu 8. Un cuart de 4MHz duce la pas de 62,5KHz, iar 3,2MHz la pas de 50KHz, o valoare mult mai convenabila pentru nevoile amatorilor. Pentru inceput poti folosi alt cuart dar va trebui sa faci corectiile necesare, indicatia de pe afisajul uC nu va mai coincide cu valoarea reala a frecventei generate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum