gica70 Postat Noiembrie 29, 2014 Partajează Postat Noiembrie 29, 2014 (editat) Poate ma pate ajuta cineva sa-mi spuna de ce in schema de mai jos este necesara si conexiunea lui IC1 (74HC390) la pin 12? Imi trebuie o divizare de 2,5 ori si, se vede in schema, ca Ic1 are intrarea (clock) pe pin 4 si flip-flopul pe 5 (out). De ce e necesara conexiunea la intrarea de pe pin 12 cand iesirea, pin 11 este in aer?. Ma intriga acea legatura pentru ca am vazut-o si pe cablaj. Eu am folosit "jumatate'' din divizorul cu 5. Editat Noiembrie 29, 2014 de gica70 Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 29, 2014 Partajează Postat Noiembrie 29, 2014 Cred că ai dreptate , nu trebuie . Posibil ca autorul să fi gândit inițial altfel și pe urmă a revenit fără să mai facă toate corecturile. Sau pur și simplu , ieșiri de test sau pentru altceva pe 2QB-2QC-2QD . Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Multumesc RADU, posibil sa fie asa cum zici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum