Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire diff joase la Unitra 65W

bogdan_

Postări Recomandate

Am primit de curand o pereche de boxe Unitra de 65W de la bunicul meu care nu le mai foloseste.Din pacate difuzoarele de bass sunt stricate. Nu prea stiu ce sa zic ca e stricat la ele. Situatia e cam asa: la volum mic, nu se aude nici urma de bass, la volum mare se aude, dar cam distorsionat. ceea ce mie mi se pare este ca bobina atinge magnetul. Membrana nu pare sa se miste in mod normal, ceva o blocheaza. Din ce mi sa spus, ampliful la care erau folosite a avut ceva probleme si scotea curent continuu pe iesiri.Bun, ce difuzoare pot pune eu in locul celor originale? Mai jos este o poza cu boxele. Eu vreau sa le folosesc la calculator in principiu si la mp3player. In viitor probabil ca va trebui sa schimb si mediile, unul dintre difuzoare are suspensia rupta partial.Si ce amplificator recomandati pt ele?Multumesc mult, si astept niste sfaturi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

6

• FIXVID

2

• Bogdi16

1

• Bogdantog

1

Top autori în acest subiect

Din ce mi sa spus, ampliful la care erau folosite a avut ceva probleme si scotea curent continuu pe iesiri.

Din pacate asta poate insemna o bobina prajita.sau semi-prajita. Oricum ..difuzoarele sunt duse..Difuzoarele trebuie rebobinate sau schimbate.
Link spre comentariu

si alte variante ce ar mai fi?cel recomandat vad ca nu este pe stoc. nu stiu ce sa zic in priviinta pretului, mi se pare cam mult de investit.Difuzorul original era de 40W, daca as folosi 8br40 care are 50W rms as putea da putere mai mare boxei?

Link spre comentariu

cel recomandat vad ca nu este pe stoc. nu stiu ce sa zic in priviinta pretului, mi se pare cam mult de investit.

la toate scrie ca nu este pe stoc, trebuie sa iei legatura cu vasile ca sa aflii daca sunt pe stocdaca zici ca sunt scumpe, orienteaza spre produse de calitate mai scazutaydd-urile acelea ar fi bunicele, dar iti dai seama ca nu se compara cu beymaevident ca ar creste puterea la care rezista boxa, puterea program la 8br40 este 100W; la unitrele tale cred ca era problema cand treceai deja de 40w
Link spre comentariu

domeniul audio nu e chiar partea mea forte, asa ca sper sa ma lamureasca cienva la ultima intrebare:trebuie modificat ceva la incinte pt a folosi noul difuzor?si ar mai fi una...ce putere rms as putea da boxei dupa schimbare fara a fi pericol de ardere?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări