Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de baza Asus nu "citeste" DVDRW

mihaita1987

Postări Recomandate

Salut. De cateva saptamani bune placa mea de baza asus m2n68-am nu mai recunoaste niciun dvdrw fie ata fie s-ata si nici hard pe ata. am fact update de bios, am resetat placa, am schimbat rami, procesor am verificat cu mai multe dvdrw si harduri nimic nu vrea. pe s-ata vede hardurile pe ata nu. Cand pun dvdrw pe s-ata iil vede in bios dar in windows cand bag cd se blocheaza tot pc.

Ce as putea sa ii mai fac?

Editat de mihaita1987
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaita1987

5

• elmar

2

• vldc

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Eu cred ca porturile SATA nu au nimic, problema e din windows - sunt nenumarate plangeri pe internet unde windowsul se blocheaza in cazul adaugarii ulterior instalarii de unitate optica pe SATA. Solutia - booteaza de pe dwdrw si reinstaleaza windows cu unitatea optica conectata, evident. Sau incearca cu un Linux live, asta nu e deloc pretentios si fosrte bun pentru diagnosticare hardware.

Car priveste porturile IDE, verifiva urmatoarele:

nardurile merg sigur ?

schimba cablurile IDE - aici cred ca e problema

controllerul IDE este activat in BIOS ?

Link spre comentariu

Am schimbat toate magistralele si s-ata si ata. In bios nu este activat raid, controlerul ide este activat. untitatile optice merg pe alt pc

Orice pun pe ide fie ca e hard fie ca e unitate optica nu il VEDE IN BIOS iar pe s-ata numai la unitatile optice face probleme hardurile merg perfect. am schimbat de n ori mai multe win inclusiv linux tot la fel.

Link spre comentariu

De bun gust inspectie vizuala la c-urile de pe placa de baza.Dar sigur chipsetul este dezlipit/defect.Probabil ca a functionat in conditii vitrege,pe video integrat si cu ventilatie insuficienta in carcasa.Update de bios ai incercat?

Editat de Den
Link spre comentariu

Mai bine o schimb ca mi-a dat de cap placa asta mai nou numai merg nici toate usb din spate din 4 merg numai 2.

Ma gandesc sa nu fie vreun condensator defect pentru portul de ide. pur si simplu sa oprit brusc in timp ce mergea pc.

Va multumesc pentru pareri.

@Den Nu a functionat pe video integrat cat despre ventilare te asigur ca are. dar intradevar a fost "chinuita" in sensul ca merge 12 ore p zi

si da am facut update

Link spre comentariu

DA de la sud a fost. multumesc frumos la toata lumea pentru ajutor. Pot sa-l lipesc cu aer cald?

daca va referiti al "reflow"?... nu cred ca ve-ti reusi sa il faceti fara o incalzire inferioara(pe partea cealanta a placii ..cu o plita speciala cu temperatura reglata electronic)...asa... numai cu aer cald ...ar trebui sa incalziti cipul foarte tare...peste temperatura limita ...si riscati sa distrugeti(termic) integratul...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări