marin adrian Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Imi dati si mie un sfat Cu semnalul din poza de mai jos si cu sarcina de 40 amperi intra in protectie. https://imgur.com/gallery/NoORKzt Am ajuns la concluzia ca semnalul venit de la rezistentele de 0.1 r de la emitorul primulul igbt 'de unde se citeste curentul pentru uc3845 este problema. Adica scotand feedbackul curent de la pin 5 am semnal curat cu umplerea stabilita de RtCt. Am verificat toti condensatorii din traseul de la igbt la uc3845 din schema si sunt ok. Orice sfat e binevenit Link spre comentariu
marin adrian Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Sa fie din cauza ca am tras fire intre parte putere si cea de comanda. HT-. Ht+, semnal curent , si comenzile igbt pe cele doua parti , mai am termistorul10k. In total vreo 9 fire de 4 cm fiecare. Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 (editat) De ce nu pui osciloscopul sa vizualizezi semnalul din emitoarele igbt-urilor...si vezi ce ajunge si in integrat. Vezi conditiile de intrare in protectie ale aparatului...si ce actioneaza aceasta protectie....ce limiteaza ea. Ce sarcina de 40A ai folosit? Pune mai multe poze cu ce-ai facut la aparat. Editat Aprilie 12, 2020 de mac01 Link spre comentariu
marin adrian Postat Aprilie 13, 2020 Partajează Postat Aprilie 13, 2020 Salutare si mersi de raspuns. Am folosit nichelina . Nu este prea comod sa pui sonda in emitoare. La gysmi placa de putere este sub placa de comanda ' dar oricum aveam semnalul acesta inclusiv la iesirile cele 2 de la l6386, si chiar pe cele doua infasurari din secundar traf forta , info soudage si vaux. Daca scoteam feedback curent de la cele 4 rez de 0.1 ohm de la primul igbt aveam totul ok. Problema a fost ca am pus fire in locul conectorului de lagatura intre placa forta si cea de comanda care s a exfoliat cu tot cu cablaj de pe placa de putere . Am schimbat condensatorii dintre HT- si ISense Aveam comdensatori de 10 nf 2 buc si o buc 4n7 conform schemei si i am inlocuit cu 2 buc de 100nf . Si semnalul de comanda igbt si a revenit 'fiind stabil. Aici era problema cred , punand fire ceva mai lumgi decat traseul original cred ca provoca perturbatii pe firul de Isense. Acum este stabil dar intreb daca cineva a mai avut asa problema , si mai sunt si firele care pleaca de la l6386 cele de semnal in grile igbt , pot crea probleme . A mai facut cineva asa modoficari si daca da cum s a manifestat. E dificil sa refac partea de cablaj pt ca este cel de aluminiu lipit pe radiator' s a rupt efectiv in zona cu pinii de legatura si ar mai fii o solutie sa decupez alt cablaj si sa il lipesc pe radiator in zona aceea. Ce sfaturi aveti . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum