Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare la trafuri

Chiriac Dragos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Chiriac Dragos

21

• validae

4

• UDAR

3

• xragon

3

Top autori în acest subiect

am inteles, dar am 2 intrebari :

1)daca trafu asta merge la 135v , cele din placile de la imprimanta sau de monitoare cum le alimentezi la 220 si se foloseste acelasi tip de traf ?

2)am facu un calcul, daca tensiunea maxima este de 22v , adunand toti curentii care dau 450 ma , m-am gandit sa cumpar un traf de 2x12v pe 1a , dar ma gandesc ca o sa se incalzeasca repede, ca tensiunea ramane aceasi , numai curentii se divid nu ?

Link spre comentariu

Cum ai dedus că traful chopper funcționează ,,numai la 130V,, ???  

ma scuzati , dar stiam ca 80% din ele merg la tensiunea de 130v , iar daca vrei sa le bagi in priza folosesti scheme aditionale , asa stiam , nu am lucrat niciodata cu ele , doar stiam 

Link spre comentariu

Traful de surse în comutație lucrează de obicei cu o tensiune de vîrf de 310V obținută prin redresarea celei de 220V.Diferența este că lucrează în impulsuri de foarte mare frecvență (zeci sau sute de kHz), de aici și materialul folosit în miezul magnetic (ferită). Depinde însă de topologia sursei SMPS, poți să te documentezi chiar pe forum, sunt topicuri dedicate acestor surse în comutație. Exemplul tău e folosit la half bridge, dar folosește jumătate din tensiunea de vârf redresată, oricum ai da-o nu are 130V :rade: http://i.stack.imgur.com/tLyZE.png

Dar să nu poluăm totuși un topic ce nu are legătură cu sursele în comutație......era vorba de altceva. 

Editat de validae
Link spre comentariu

am inteles, dar am 2 intrebari :

1)daca trafu asta merge la 135v , cele din placile de la imprimanta sau de monitoare cum le alimentezi la 220 si se foloseste acelasi tip de traf ?

2)am facu un calcul, daca tensiunea maxima este de 22v , adunand toti curentii care dau 450 ma , m-am gandit sa cumpar un traf de 2x12v pe 1a , dar ma gandesc ca o sa se incalzeasca repede, ca tensiunea ramane aceasi , numai curentii se divid nu ?

Link spre comentariu

Dacă ai căuta schema de magnetofon Kashtan, ai vedea că rusul n-a folosit pentru fiecare tensiune câte un traf separat.Se folosește un transformator unic, cu prize la tensiunile dorite.

Deci un singur transformator care să poată debita circa 1A ar fi suficient la aplicația ta, problema e că va necesita niște prize pentru tensiunea de filament (4V) și cea diferențială  (+/- 15V)

Referitor la întrebarea cu sursele de imprimante sau monitoare, e  prea mult de scris pe acest subiect și ți-am indicat să te documentezi chiar de pe forum,  plus că e netul plin de tutoriale despre surse în comutație.

Editat de validae
Link spre comentariu

De unde ai scos asta ?  Că parcă nu are logică, ori a fost tradusă automat din rusă ? Ar trebui să postezi originalul, că traducerile automate sunt criminale  :rade:

Link spre comentariu

in rusa -engleza am gasit in felul urmator 

средний уровень Posted Image

mean level мат.

Выводы Posted Image
выводы –  

resume

вывод –  

(удаление) withdrawal

резистивного Posted Image
резистивный –  

resistive

делителя Posted Image
делитель –  

divisor

среднего Posted Image
среднее –  

average

средний –  

middle; medium

уровня Posted Image
уровень –  

level

se intelege , ca eu tot la sensibilitate la -20db mi-e gandul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări