Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare la trafuri

Chiriac Dragos

Postări Recomandate

am 2 module de circuit , acum pentru alimentare imi trebuiesc urmatoarele valori 

25v-6v-2X16v- totul cu 1 amper pe ramura 

cineva imi zicea sa cumpar mai multe trafuri si respectivele valori , dar eu vroiam sa cumpar unul singur de 35v pe 1a , dar folosind atatea ramuri de circuit curentul nu va mai vi acelasi , sa iau un traf de curent mai mare sau sa pun pe cineva de pe forum sa faca un traf cu valorile acestea intr-un singur traf?

voi ce ziceti , dati-mi un sfat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Chiriac Dragos

21

• validae

4

• UDAR

3

• xragon

3

Top autori în acest subiect

Exprimarea dumneavoastra este destul de ambigua.Aveti nevoie de un transformator care sa dea 25V, 6V, 2x16v alternativ sau acestea sunt tensiunile in c.c. pentru cele doua module?

Daca fiecare tensiune de alimentare (25V, 6v, 2X16v) "necesita" curent de 1A atunci nu aveti ce face cu un transformator 35V/1A, curentul necesar va fi de minim 3A(daca nu cumva 4A, nu inteleg ce e cu "2x16V, este vorba de +/-16V sau?) si veti arde bobinajul transformatorului folosind un traf. de 35V/1A.

Ar fi nevoie de mai multe detalii.

Link spre comentariu

Vu-metrul de la Kashtan nu consumă aşa de mult, ptr filament e suficient un curent de maxim 0,5A ptr secundarul de 6Vca, iar ptr tensiunea anodică maxim 0,25A ptr secundarul de 25Vca (mai bine să aibă şi o priză la 20Vca). Nici pe alimentarea circuitelor integrate nu e mare consumul, secundarul de 2x15Vca la 0,25A e suficient. Evident că dacă se mai alimentează şi altceva din acel secundar, curentul asigurat trebuie mărit în consecinţă...........De ce am impresia că s-a mai discutat subiectul ăsta?

Link spre comentariu

da s-a mai discutat de un user care mi-a dat schema si ceva detalii , dar nu mai raspunde , sa ma ajute , el zicea ca fiecare ramura de secundar trebuie sa aiba 500ma , fiind incepator pun multe intrebari , si la majoritatea nu imi raspunde , am crezut ca voi intelege  :26

Link spre comentariu

am gasit prin casa un traf choper dar nu stiu sa aflu primarul si secundarele acestuia , primul pas am pus multimetru pe continuitate , apoi am vrut sa masor rezistentele , primele valori sunt cele de jos , apoi am reluat masuratoare sa fiu sigur ca acele sunt valorile si surpriza , erau mult mai mari decat cele initiale , imi explicati si mie de ce ?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări