Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interconectare laptop (conector VGA) cu TV FullHD (conector HDMI)

Vizitator Vlad Panait

Postări Recomandate

Vizitator Vlad Panait

Va salut

Am un laptop din vechime, Dell Inspiron 6400, cu conector VGA.

Am cumparat un TV nou, Sharp, de 50", dar care are din pacate doar conectori HDMI si video-component (3 RCA Rosu, Verde, Albastru), nu mai are si VGA.

Laptopul are conector propriu din mufa proprietara in Video-Component. Funtioneaza dar la rezolutie foarte mica.

Am conectat laptopul unui prieten cu HDMI si functioneaza bine asa. Eu nu am insa HDMI la calculator.

Am vazut ca se gasesc pe piata convertoare din analogic in digital, VGA-HDMI. Am gasit:

1. cu mufa audio suplimentara (cablu din mufa laptopului si care intra in adaptopul HDMI si da audio si prin mufa asta.)

2. simplu, doar adaptor din VGA in HDMI

3. adaptor cu alimentara externa, care banuiesc ca da curent chipului care face conversia.

Banuiesc ca cele fara alimentare, fac conversia din HDMI (laptop) in VGA (TV, Monitor), si isi trag curentul necesar din calculator pentru conversie.

Ce mufa-adaptor imi trebuie sa imi mearga pe Full HD, avand in vedere ca daca leg laptopul meu la un monitor cu FullHD, acesta din urma primeste semnal pt rezolutia de 1920 si se vede perfect.

Multumesc anticipat 

(PS: mai am un PC desktop la care nu am placa de baza, dar la care placa video este foarte capabila 295 GTX, avand conectori DVI. As prefera sa nu ma coste adaptorul acesta mai mult de 50-100 lei, avand in vedere ca o placa de baza e undeva la 250-400)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Den

2

Top autori în acest subiect

• Den

Den 2 postări

1. cu mufa audio suplimentara (cablu din mufa laptopului si care intra in adaptopul HDMI si da audio si prin mufa asta.)
2. simplu, doar adaptor din VGA in HDMI

Astea doua nu sunt valabile!!! Pentru ca exista doar invers..hdmi la vga.Nu se poate face conversia analog la digital fara un chip dedicat

3. adaptor cu alimentara externa, care banuiesc ca da curent chipului care face conversia

Asta da,dar trebuie mare atentie.Sa faca conversia din vga in hdmi! Si nu invers! Dar si aici poti sa dai de probleme de adaptare la rezolutii.

De obicei toti isi iau teapa cu adaptoarele astea.Si mai sunt si ajutati de asa zisi preacunoscatori.

Pt filme in rezolutie standard ar trebui sa fie suficienta rezolutia aia mica.

Editat de Den
Link spre comentariu
Vizitator Vlad Panait

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări